Iho on ihmisen suurin elin, joten sen hyvinvoinnista on syytä huolehtia päivittäin. Tästä osioista löydät tietoa erilaisista ihotyypeistä sekä hoito-ohjeita eri-ikäisille ja eri vuodenaikoihin.
 
20.4.2022

Erilaiset ihotulehdukset ovat yleisiä vaivoja, jotka yleensä paranevat itsehoidolla. Antibioottivoide on monessa tapauksessa oiva apu. Hyvä hygienia auttaa osaltaan ehkäisemään tulehduksia.

Lue lisää
 
31.3.2022

Kun etsit hellävaraista ja näppärää ihonpuhdistustuotetta, kokeile misellivettä. Sitä ei tarvitse edes huuhdella. Misellivesi kehitettiin alun perin vedettömäksi meikin- ja ihonpuhdistajaksi, joka sopii kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille.

Lue lisää
 
4.1.2022

Käsien ihottuma on syytä hoitaa kunnolla. Säännöllinen perusvoiteen käyttö auttaa ennaltaehkäisevästi ja toimii myös itsehoitona.

Lue lisää
 
21.12.2021

Retinoli on tehokas ainesosa ihonhoidossa. Sen käyttö kannattaa aloittaa asteittain ja ihoa totuttamalla.

Lue lisää
 
30.11.2021

Kivuliaat hiertymät voivat viedä ilon urheilusta ja pakottaa treenitauolle. Ihon rikkoutumista voi estää sopivilla vaatteilla ja suojavoiteella.

Lue lisää
 
17.11.2021

Talvi kuivattaa ja ohentaa ihoa, ja se on silloin herkkä ärtymään ja punoittamaan. Kunnon kosteuttaminen on talven tärkein ihonhoitoteko.

Lue lisää
 
14.10.2021

Genitaalialueen jäkäläihottuma on tavallisimmin valkojäkälää, joka kutisee, kirvelee ja voi muodostaa sukuelimiin arpimaista kudosta. Hoitona on kortisoni ja perusvoide.

Lue lisää
 
28.9.2021

Puna- ja valkojäkälä ovat ihosairauksia, jotka oirehtivat kehon eri osissa kutisevin ja kirvelevin läiskin sekä joskus myös haavaumin.

Lue lisää
 
15.9.2021

Atooppiset, tulehtuneet silmänympärykset näyttävät ikäviltä, ja usein vaiva pahenee talvella. Kutiavat silmäluomet eivät ole vain kosmeettinen kiusa vaan voivat haitata huomattavasti arkea. Ihottumaa hallitaan ahkeralla voitelemisella ja suojauksella.

Lue lisää
 
3.6.2021

Pikaisessa ulkoilussa toimii aurinkosuojana päivävoide tai BB-voide, kunhan suojakerroin on riittävä ja voidetta levittää tarpeeksi. BB-voide toimii samalla näppärästi sävyttävänä päivävoiteena ja kevyenä meikkinä, joka tasoittaa ihon sävyjä.

Lue lisää
 
31.5.2021

Ruoka pahentaa vain harvoin atooppisen ihottuman oireita, toteaa dosentti Petri Kulmala. Atooppinen ihottuma ja ruoka-aineallergia pitäisikin pitää selvästi toisistaan erillään. 

Lue lisää
 
22.5.2021

Punottaa, kutiaa ja hilseilee – käsien iho on kovilla varsinkin kylmän sään aikaan. Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Matti Hannukselan mukaan yleisin vaiva on käsien ihon kuivuminen.

Lue lisää
 
28.4.2021

Couperosa on suomalaiselle iholle valitettavan tavallinen kiusa. Ohut ja herkkä iho on altis hiussuonten laajenemiselle ja siten punoitukselle ja lehahtelulle. Hellävarainen hoito on silloin tarpeen.

Lue lisää
 
13.4.2021

Oletko yrittänyt peittää kasvoille ilmestynyttä finniä? Näin on tehnyt lähes jokainen nuori. Asiantuntija opastaa, miten sinun kannattaa pitää huolta ihostasi, jotta finnejä ei tulisi.

Lue lisää
 
13.1.2021

Atooppinen iho on kuiva ja kutiseva, joten päivittäinen rasvaus on ihon hoidon perusta. Hyvä hoito parantaa atooppista ihottumaa sairastavan elämänlaatua

Lue lisää
 
5.1.2021

Suomalaisten suosimat perusvoiteet valmistetaan Orionin Turun tehtaan voideosastolla. Voimakkaan kysynnän myötä tuotantotiloja ollaan laajentamassa.

Lue lisää
 
10.12.2020

Iho kutisee, punoittaa, kiristää, lehahtelee. Herkkä iho reagoi kärkkäästi moniin asioihin. Siksi sitä tulee hoitaa hellästi ja huolella. Kosmetiikka- ja hoitotuotteiden valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Lue lisää
 
11.11.2020

Monen maskinkäyttäjän iho oireilee suu-nenäsuojuksen alla. Tiesitkö, että niin kutsuttua masknea voi hoitaa ja estää ennalta puhdistus- ja kosteuttamisrutiineja tarkistamalla? Kasvomaski ja meikki -yhdistelmä saattaa vaatia rutiinien muutosta.

Lue lisää
 
29.6.2020

Iho on luonnostaan aavistuksen verran hapan ja nauttii, kun sitä hoitaa sen oman pH-arvon mukaisilla tuotteilla. Jos ihon pH-arvo nousee lähelle emäksistä, iho voi herkistyä ja altistua ihosairauksille.

Lue lisää
 
25.5.2020

Kuinka valita itselleen oikeat kosmetiikkatuotteet valtavan tarjonnan äärellä? Aloita miettimällä tärkeintä valintaperustetta, ihotyyppiäsi. Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon? Lue faktat ja opi suunnistamaan kosmetiikkarivistöjen lomassa.

Lue lisää
 
16.4.2020

Apteekkikosmetiikka on hellävaraista ja laadukasta kosmetiikkaa. Siinä on mahdollisimman vähän aineita, jotka voivat aiheuttaa allergiaa.

Lue lisää
 
8.4.2020

Ihon kimmoisuuden väheneminen näkyy ensimmäiseksi silmänympäryksissä. Koska silmänympärysiho on paljon ohuempaa kuin muu iho, se vaatii voiteen, joka hoitaa muttei turvota. Hyvä silmänympärysvoide kannattaa ottaa osaksi päivittäistä ihonhoitorutiinia.

Lue lisää
 
19.3.2020

Jokainen osaa pestä kätensä – vaan kuinka hyvin? Vesi ja saippua on lyömätön yhdistelmä, mutta niitäkin pitää käyttää oikein. Katso video ja varmista, että teillä osataan pitää kädet puhtaina. Huolehdi myös käsien kosteutuksesta.

Lue lisää
 
12.3.2020

Katso videolta HUS Iho- ja allergiasairaalan osastonhoitajan Pia Rallin vinkit lapsen ihon rasvaamiseen! Samoja vinkkejä voit soveltaa myös aikuisen ihoon.

Lue lisää
 
11.12.2019

Atooppinen iho on usein kurja vaiva. Se oireilee kutinana ja punoituksena, ja aika ajoin se saattaa äityä atooppiseksi ihottumaksi. Onneksi oireita voi helpottaa oikealla perusvoiteella ja tarvittaessa kortisonivoiteella.

Lue lisää
 
21.11.2019

Kun iho ikääntyy, se ohenee ja kuivuu. Siksi ikääntynyt iho rikkoutuu helpommin kuin nuoren ihmisen iho, ja siksi se myös kutisee ja rypistyy. Oikealla hoidolla voit kuitenkin auttaa ihoasi pysymään hyvässä kunnossa.

Lue lisää
 
16.10.2019

Eläinperäiset tuotteet ovat vegaanilla pannassa paitsi lautasella myös kylpyhuoneen kaapeissa. Monen meikkipussista löytyy tosin vegaanikosmetiikkaa jo valmiiksi ihan huomaamatta.

Lue lisää
 
9.9.2019

Milloin olet viimeksi katsonut kunnolla alapäätäsi? Tiesitkö, että perusvoiteilla voi hoitaa ulkoisten limakalvojen kuivuutta ja kutinaa? Lue lisää alapään ihonhoidosta.

Lue lisää
 
9.9.2019

Ihoa kutittaa, se hilseilee ja on ärtynyt. Sattuu ja tekisi mieli raapia koko ajan. Peniksen ja etenkin sen päässä sijaitsevan terskan iho on herkkää, ja sen alueelle tulee helposti erilaisia tulehduksia.

Lue lisää
 
9.9.2019

Kuiva ja herkkä iho voi hyvin, kun sitä hoitaa hajusteettomalla, lisäaineettomalla ja vedettömällä ihoöljyllä. Lue käyttövinkit ja tietopaketti Aqualan Oilista.

Lue lisää
 
9.9.2019

Atooppinen ihottuma ei kerro allergiasta. Rutikuiva, kutiava iho selätetään rasvaamalla. Lue vinkit kuivan, atooppisen ihon hoitoon.

Lue lisää
 
29.8.2019

Vaihtelevat vuodenajat, ikä ja atopia haastavat ihon ja sen hoitotuotteet. Lisätehoa ihonhoitoon saa seerumista.

Lue lisää
 
23.7.2019

Kun jalat voivat hyvin, ne jaksavat kantaa päivästä toiseen. Jalkaterapeutti Pia Kallio neuvoo, miten jalkoja kannattaa hoitaa, jotta ne pysyvät kauniina ja terveinä.

Lue lisää
 
27.6.2019

Huolellinen ihonhoito kannattaa myös kesällä, sillä auringossa iho kuivuu normaalia herkemmin. Kesä muuttaa muutenkin ihonhoitorutiineja, ja esimerkiksi atooppinen iho nauttii auringonvalosta.

Lue lisää
 
7.2.2019

Mitä eroa on lapsen kuivalla ja atooppisella iholla? Miten vauvan atooppista ihoa hoidetaan, ja mikä auttaa silloin, kun kuivan ja kutisevan ihon hoito tuntuu lapsesta ikävältä? Näillä täsmävinkeillä vauvan ja lapsen atooppisen ihottuman hoito helpottuu.

Lue lisää
 
28.11.2018

Perusvoiteita on tehty Orionissa jo vuodesta 1953. Perusvoiteella tarkoitetaan lääketehtaan valmistamaa lääkkeetöntä voidetta, jonka tarkoituksena on parantaa ihon kuntoa.

Lue lisää
 
27.9.2018

Lapsen iho-oireita luullaan herkästi ruoka-allergiaksi. Joskus taustalla on kuitenkin ihosairaus, jolloin ruoka-aineiden välttelystä ei ole hyötyä, mutta saattaa olla ravitsemuksellista vahinkoa.

Lue lisää
 
13.8.2018

Luomet muuttuvat iän myötä, mutta joihinkin muutoksiin kannattaa reagoida herkästi. Ihosyöpä tulee usein uutena ihomuutoksena.

Lue lisää
 
4.7.2018

Kesällä iho voi usein paremmin kuin talvella. Kesäihon hoidossa tärkeintä on auringolta suojaaminen ja riittävä kosteutus.

Lue lisää
 
25.8.2017

Teini-iässä vastuu omasta hyvinvoinnista alkaa yhä enemmän siirtyä nuorelle itselleen.

Lue lisää
 
29.5.2017

Akuutissa nokkosihottumassa antihistamiini auttaa yleensä hyvin. Sitä kannattaa käyttää pari viikkoa yhteen mittaan ja jos oireita vielä on, hoitoa voi jatkaa.

Lue lisää
 
13.3.2017

A-vitamiinin positiiviset vaikutukset iholle on tiedetty jo vuosikymmenien ajan.

Lue lisää
 
20.2.2017

Atooppisen ihottuman hoidossa vaaditaan sinnikkyyttä ja säännöllisyyttä.

Lue lisää
 
6.8.2015

A-vitamiini estää kollageenin hajoamista ja siten ylläpitää kollageenin määrää ihossa ja ihon hyvää kuntoa. Paksumpi ja paremmin kosteutta sitova iho tuntuu ja näyttää sileämmältä.

Lue lisää
 
6.8.2015

Atooppinen iho on tavallista ohuempaa. Siksi neste pääsee haihtumaan ja iho kuivuu helposti. Säännöllisen rasvaamisen on todettu hoitavan atooppista ihoa ja vähentävän kortisonivoiteiden tarvetta.

Lue lisää
 
22.7.2015

Erityisen kuivaa ihoa yritetään usein hoitaa yhä rasvaisemmalla voiteella. Rasvaisuuden lisääminen ei välttämättä ole paras ratkaisu.

Lue lisää
 
3.6.2015

Riittävän tehokkaan tuotteen löytäminen atooppisen ihon kosteuttamiseen voi olla haasteellista. Karbamidivoide tuo monelle kuivaihoiselle helpotusta elämään.

Lue lisää
 
27.5.2014

Ihottuman oireita ovat kutina, punoitus ja hilseily. Lievän ihottuman hoitoon sopii perusvoide, mutta pitkittynyt käsi-ihottuma voi vaatia lääkehoitoa.

Lue lisää
 
27.5.2014

Kuinka ongelmaihoa tulisi hoitaa? Paraneeko akne itsestään ja tekevätkö maitotuotteet ihosta entistä rasvaisemman? Lue, ovatko väitteet tarua vai totta.

Lue lisää