Iho on ihmisen suurin elin, joten sen hyvinvoinnista on syytä huolehtia päivittäin. Tästä osioista löydät tietoa erilaisista ihotyypeistä sekä hoito-ohjeita eri-ikäisille ja eri vuodenaikoihin.
lapsen_atooppinen_ihottuma
7.2.2019

Mitä eroa on lapsen kuivalla ja atooppisella iholla? Miten vauvan atooppista ihoa hoidetaan, ja mikä auttaa silloin, kun kuivan ja kutisevan ihon hoito tuntuu lapsesta ikävältä? Näillä täsmävinkeillä vauvan ja lapsen atooppisen ihottuman hoito helpottuu.

Lue lisää
27.9.2018

Lapsen iho-oireita luullaan herkästi ruoka-allergiaksi. Joskus taustalla on kuitenkin ihosairaus, jolloin ruoka-aineiden välttelystä ei ole hyötyä, mutta saattaa olla ravitsemuksellista vahinkoa.

Lue lisää
13.8.2018

Luomet muuttuvat iän myötä, mutta joihinkin muutoksiin kannattaa reagoida herkästi. Ihosyöpä tulee usein uutena ihomuutoksena.

Lue lisää
4.7.2018

Kesällä iho voi usein paremmin kuin talvella. Kesäihon hoidossa tärkeintä on auringolta suojaaminen ja riittävä kosteutus.

Lue lisää
25.8.2017

Teini-iässä vastuu omasta hyvinvoinnista alkaa yhä enemmän siirtyä nuorelle itselleen.

Lue lisää
29.5.2017

Atooppinen ihottuma on krooninen ihosairaus. Säännöllisen rasvaamisen on todettu hoitavan atooppista ihoa ja vähentävän kortisonivoiteiden tarvetta.

Lue lisää
2.2.2019

A-vitamiinin positiiviset vaikutukset iholle on tiedetty jo vuosikymmenien ajan.

Lue lisää
2.2.2019

Atooppisen ihottuman hoidossa vaaditaan sinnikkyyttä ja säännöllisyyttä.

Lue lisää
2.2.2019

Lue lisää
2.2.2019

Kuivalle iholle voi olla vaikeaa löytää riittävän tehokasta ja samalla hyvin imeytyvää kosteutusta. Ratkaisuksi saattaa sopia karbamidivoide Carbalan

Lue lisää
17.5.2016

Atooppinen ekseema on kutiava, pitkäkestoinen tai toistuva ihotulehdus. Alkava ihottuma voi parantua hyvällä hoidolla jo muutamassa päivässä. Lue täsmäohjeet tästä!

Lue lisää
26.5.2016

Vinkkejä ihon hyvinvoinnin vahvistukseksi.

Lue lisää
2.2.2019

Talviaikaan iho tuntuu kuivalta ja jopa kireältä. Varsinkin ulkoilijat huomaavat kylmän ja kuivan pakkasilman koettelevan ihoa.

Lue lisää
5.2.2019

Ruoka pahentaa vain harvoin atooppisen ihottuman oireita, dosentti Petri Kulmala sanoo.

Lue lisää
26.11.2015

A-vitamiini estää kollageenin hajoamista ja siten ylläpitää kollageenin määrää ihossa ja ihon hyvää kuntoa. Paksumpi ja paremmin kosteutta sitova iho tuntuu ja näyttää sileämmältä.

Lue lisää
6.8.2015

Atooppinen iho on tavallista ohuempaa. Siksi neste pääsee haihtumaan ja iho kuivuu helposti. Rasvaus ja elintavat kuuluvat atopian perushoitoon.

Lue lisää
26.5.2016

Erityisen kuivaa ihoa yritetään usein hoitaa yhä rasvaisemmalla voiteella. Rasvaisuuden lisääminen ei välttämättä ole paras ratkaisu.

Lue lisää
5.2.2019

Riittävän tehokkaan tuotteen löytäminen atooppisen ihon kosteuttamiseen voi olla haasteellista. Karbamidivoide tuo monelle kuivaihoiselle helpotusta elämään.

Lue lisää
11.6.2015

Kuiva ja ohut iho saattaa kärsiä couperosasta, hiussuonien pysyvästä laajentumisesta. Hellävarainen, päivittäinen hoito on silloin tarpeen.

Lue lisää
11.6.2015

Perusvoiteella on ihon kosteutuksen lisäksi monta muuta käyttötapaa. Aqualan L sopii myös ihon ja hiusten puhdistukseen erityisesti herkkäihoisille.

Lue lisää
2.2.2019

Märkärupi on yleinen riesa lapsilla. Se voi esiintyä millä ihoalueella tahansa, mutta usein sierainten reunoilla.

Lue lisää
5.6.2014

Kuinka valita kosmetiikkatuotteet? Ihotyyppi on tärkein valintaperuste kosmetiikan valinnassa. Lue faktat ja karkota purnukka-ahdistus hyllyrivistöjen edessä.

Lue lisää
18.6.2014

Ihottuman oireita ovat kutina, punoitus ja hilseily. Lievän ihottuman hoitoon sopii perusvoide, mutta pitkittynyt käsi-ihottuma voi vaatia lääkehoitoa.

Lue lisää
11.6.2014

Kuinka ongelmaihoa tulisi hoitaa? Paraneeko akne itsestään ja tekevätkö maitotuotteet ihosta entistä rasvaisemman? Lue, ovatko väitteet tarua vai totta.

Lue lisää
13.6.2014

Milloin lapsen atooppinen ihottuma ja ruoka-aineallergia liittyvät toisiinsa? Millaiset varotoimet ovat tarpeen? Lue väitteet ja lääkärin vastaukset.

Lue lisää
8.9.2014

Finneihin ja iho-ongelmiin auttaa ihon säännöllinen hoito oikeilla tuotteilla. Tartu toimeen ja kysy rohkeasti apua apteekista!

Lue lisää
5.2.2019

Oletko yrittänyt peittää naamalle ilmestynyttä finniä? Näin on tehnyt lähes jokainen nuori. Asiantuntija opastaa, miten sinun kannattaa pitää huolta ihostasi, jotta finnejä ei tulisi.

Lue lisää
2.2.2019

Kärsiikö iho, jos peset sitä aamuin illoin tai kuivattavatko pesuaineet ihoa? Näihin ja muihin väittämiin vastaa ihotautien erikoislääkäri Terttuliisa Ahokas HUSin Iho- ja allergiasairaalasta.

Lue lisää
käsien iho on talvella kovilla
2.2.2019

Punottaa, kutiaa ja hilseilee – käsien iho on talvella kovilla.

Lue lisää
Hoida atooppista ihoa runsaalla rasvalla
5.2.2019

Atooppista ihottumaa hoidetaan erittäin runsaalla rasvauksella. Iho kannattaa rasvata kunnolla kerran päivässä.

Lue lisää
5.2.2019

Vähentääkö säännöllinen perusvoiteiden käyttö ihon ärsytystä ja muita kysymyksiä ihonhoidosta. Asiantuntija kertoo mikä on totta ja mikä tarua.

Lue lisää