Iho on ihmisen suurin elin, joten sen hyvinvoinnista on syytä huolehtia päivittäin. Tästä osioista löydät tietoa erilaisista ihotyypeistä sekä hoito-ohjeita eri-ikäisille ja eri vuodenaikoihin.
 
28.4.2021

Couperosa on suomalaiselle iholle valitettavan tavallinen kiusa. Ohut ja herkkä iho on altis hiussuonten laajenemiselle ja siten punoitukselle ja lehahtelulle. Hellävarainen hoito on silloin tarpeen.

Lue lisää
 
13.4.2021

Oletko yrittänyt peittää kasvoille ilmestynyttä finniä? Näin on tehnyt lähes jokainen nuori. Asiantuntija opastaa, miten sinun kannattaa pitää huolta ihostasi, jotta finnejä ei tulisi.

Lue lisää
 
13.1.2021

Atooppinen iho on kuiva ja kutiseva, joten päivittäinen rasvaus on ihon hoidon perusta. Hyvä hoito parantaa atooppista ihottumaa sairastavan elämänlaatua

Lue lisää
 
5.1.2021

Suomalaisten suosimat perusvoiteet valmistetaan Orionin Turun tehtaan voideosastolla. Voimakkaan kysynnän myötä tuotantotiloja ollaan laajentamassa.

Lue lisää
 
10.12.2020

Iho kutisee, punoittaa, kiristää, lehahtelee. Herkkä iho reagoi kärkkäästi moniin asioihin. Siksi sitä tulee hoitaa hellästi ja huolella. Kosmetiikka- ja hoitotuotteiden valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Lue lisää
 
11.11.2020

Monen maskinkäyttäjän iho oireilee suu-nenäsuojuksen alla. Tiesitkö, että niin kutsuttua masknea voi hoitaa ja estää ennalta puhdistus- ja kosteuttamisrutiineja tarkistamalla? Kasvomaski ja meikki -yhdistelmä saattaa vaatia rutiinien muutosta.

Lue lisää
 
29.6.2020

Iho on luonnostaan aavistuksen verran hapan ja nauttii, kun sitä hoitaa sen oman pH-arvon mukaisilla tuotteilla. Jos ihon pH-arvo nousee lähelle emäksistä, iho voi herkistyä ja altistua ihosairauksille.

Lue lisää
 
25.5.2020

Kuinka valita itselleen oikeat kosmetiikkatuotteet valtavan tarjonnan äärellä? Aloita miettimällä tärkeintä valintaperustetta, ihotyyppiäsi. Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon? Lue faktat ja opi suunnistamaan kosmetiikkarivistöjen lomassa.

Lue lisää
 
16.4.2020

Apteekkikosmetiikka on hellävaraista ja laadukasta kosmetiikkaa. Siinä on mahdollisimman vähän aineita, jotka voivat aiheuttaa allergiaa.

Lue lisää
 
8.4.2020

Ihon kimmoisuuden väheneminen näkyy ensimmäiseksi silmänympäryksissä. Koska silmänympärysiho on paljon ohuempaa kuin muu iho, se vaatii voiteen, joka hoitaa muttei turvota. Hyvä silmänympärysvoide kannattaa ottaa osaksi päivittäistä ihonhoitorutiinia.

Lue lisää
 
19.3.2020

Jokainen osaa pestä kätensä – vaan kuinka hyvin? Vesi ja saippua on lyömätön yhdistelmä, mutta niitäkin pitää käyttää oikein. Katso video ja varmista, että teillä osataan pitää kädet puhtaina. Huolehdi myös käsien kosteutuksesta.

Lue lisää
 
12.3.2020

Katso videolta HUS Iho- ja allergiasairaalan osastonhoitajan Pia Rallin vinkit lapsen ihon rasvaamiseen! Samoja vinkkejä voit soveltaa myös aikuisen ihoon.

Lue lisää
 
11.12.2019

Atooppinen iho on usein kurja vaiva. Se oireilee kutinana ja punoituksena, ja aika ajoin se saattaa äityä atooppiseksi ihottumaksi. Onneksi oireita voi helpottaa oikealla perusvoiteella ja tarvittaessa kortisonivoiteella.

Lue lisää
 
21.11.2019

Kun iho ikääntyy, se ohenee ja kuivuu. Siksi ikääntynyt iho rikkoutuu helpommin kuin nuoren ihmisen iho, ja siksi se myös kutisee ja rypistyy. Oikealla hoidolla voit kuitenkin auttaa ihoasi pysymään hyvässä kunnossa.

Lue lisää
 
25.10.2019

Orion kehitti perusvoiteiden sarjaan täysin uudenlaisen voiteen, probioottisen Probicaren. Probicaren toiminta perustuu aktiivisesti vaikuttavaan probioottiseen solu-uutteeseen.

Lue lisää
 
16.10.2019

Eläinperäiset tuotteet ovat vegaanilla pannassa paitsi lautasella myös kylpyhuoneen kaapeissa. Monen meikkipussista löytyy tosin vegaanikosmetiikkaa jo valmiiksi ihan huomaamatta.

Lue lisää
 
9.9.2019

Milloin olet viimeksi katsonut kunnolla alapäätäsi? Tiesitkö, että perusvoiteilla voi hoitaa ulkoisten limakalvojen kuivuutta ja kutinaa? Lue lisää alapään ihonhoidosta.

Lue lisää
 
9.9.2019

Ihoa kutittaa, se hilseilee ja on ärtynyt. Sattuu ja tekisi mieli raapia koko ajan. Peniksen ja etenkin sen päässä sijaitsevan terskan iho on herkkää, ja sen alueelle tulee helposti erilaisia tulehduksia.

Lue lisää
 
9.9.2019

Käsien iho on jatkuvasti alttiina erilaisille ihoa ärsyttäville tekijöille, jolloin ihon suojauskyky ei aina riitä. Seurauksena on käsien kuivuminen tai käsi-ihottuma. Lue hoitovinkit ja tuotesuositukset.

Lue lisää
 
9.9.2019

Kuiva ja herkkä iho voi hyvin, kun sitä hoitaa hajusteettomalla, lisäaineettomalla ja vedettömällä ihoöljyllä. Lue käyttövinkit ja tietopaketti Aqualan Oilista.

Lue lisää
 
9.9.2019

Atooppinen ihottuma ei kerro allergiasta. Rutikuiva, kutiava iho selätetään rasvaamalla. Lue vinkit kuivan, atooppisen ihon hoitoon.

Lue lisää
 
29.8.2019

Vaihtelevat vuodenajat, ikä ja atopia haastavat ihon ja sen hoitotuotteet. Lisätehoa ihonhoitoon saa seerumista.

Lue lisää
 
23.7.2019

Kun jalat voivat hyvin, ne jaksavat kantaa päivästä toiseen. Jalkaterapeutti Pia Kallio neuvoo, miten jalkoja kannattaa hoitaa, jotta ne pysyvät kauniina ja terveinä.

Lue lisää
 
27.6.2019

Huolellinen ihonhoito kannattaa myös kesällä, sillä auringossa iho kuivuu normaalia herkemmin. Kesä muuttaa muutenkin ihonhoitorutiineja, ja esimerkiksi atooppinen iho nauttii auringonvalosta.

Lue lisää
 
7.2.2019

Mitä eroa on lapsen kuivalla ja atooppisella iholla? Miten vauvan atooppista ihoa hoidetaan, ja mikä auttaa silloin, kun kuivan ja kutisevan ihon hoito tuntuu lapsesta ikävältä? Näillä täsmävinkeillä vauvan ja lapsen atooppisen ihottuman hoito helpottuu.

Lue lisää
 
28.11.2018

Perusvoiteita on tehty Orionissa jo vuodesta 1953. Perusvoiteella tarkoitetaan lääketehtaan valmistamaa lääkkeetöntä voidetta, jonka tarkoituksena on parantaa ihon kuntoa.

Lue lisää
 
27.9.2018

Lapsen iho-oireita luullaan herkästi ruoka-allergiaksi. Joskus taustalla on kuitenkin ihosairaus, jolloin ruoka-aineiden välttelystä ei ole hyötyä, mutta saattaa olla ravitsemuksellista vahinkoa.

Lue lisää
 
13.8.2018

Luomet muuttuvat iän myötä, mutta joihinkin muutoksiin kannattaa reagoida herkästi. Ihosyöpä tulee usein uutena ihomuutoksena.

Lue lisää
 
4.7.2018

Kesällä iho voi usein paremmin kuin talvella. Kesäihon hoidossa tärkeintä on auringolta suojaaminen ja riittävä kosteutus.

Lue lisää
 
25.8.2017

Teini-iässä vastuu omasta hyvinvoinnista alkaa yhä enemmän siirtyä nuorelle itselleen.

Lue lisää
 
29.5.2017

Akuutissa nokkosihottumassa antihistamiini auttaa yleensä hyvin. Sitä kannattaa käyttää pari viikkoa yhteen mittaan ja jos oireita vielä on, hoitoa voi jatkaa.

Lue lisää
 
13.3.2017

A-vitamiinin positiiviset vaikutukset iholle on tiedetty jo vuosikymmenien ajan.

Lue lisää
 
20.2.2017

Atooppisen ihottuman hoidossa vaaditaan sinnikkyyttä ja säännöllisyyttä.

Lue lisää
 
17.5.2016

Atooppinen ekseema on kutiava, pitkäkestoinen tai toistuva ihotulehdus. Alkava ihottuma voi parantua hyvällä hoidolla jo muutamassa päivässä. Lue täsmäohjeet tästä!

Lue lisää
 
18.2.2016

Kevään tullen huomio kiinnittyy ihoon. Tiivis pukeutuminen, ilmastointi ja talven mittaan köyhtyneet kehon ravinnevarastot näkyvät nyt ehkä ihon kuivuutena ja kalvakkuutena.

Lue lisää
 
13.1.2016

Talviaikaan iho tuntuu kuivalta ja jopa kireältä. Varsinkin ulkoilijat huomaavat kylmän ja kuivan pakkasilman koettelevan ihoa.

Lue lisää
 
30.11.2015

Ruoka pahentaa vain harvoin atooppisen ihottuman oireita, dosentti Petri Kulmala sanoo.

Lue lisää
 
6.8.2015

A-vitamiini estää kollageenin hajoamista ja siten ylläpitää kollageenin määrää ihossa ja ihon hyvää kuntoa. Paksumpi ja paremmin kosteutta sitova iho tuntuu ja näyttää sileämmältä.

Lue lisää
 
6.8.2015

Atooppinen iho on tavallista ohuempaa. Siksi neste pääsee haihtumaan ja iho kuivuu helposti. Säännöllisen rasvaamisen on todettu hoitavan atooppista ihoa ja vähentävän kortisonivoiteiden tarvetta.

Lue lisää
 
22.7.2015

Erityisen kuivaa ihoa yritetään usein hoitaa yhä rasvaisemmalla voiteella. Rasvaisuuden lisääminen ei välttämättä ole paras ratkaisu.

Lue lisää
 
3.6.2015

Riittävän tehokkaan tuotteen löytäminen atooppisen ihon kosteuttamiseen voi olla haasteellista. Karbamidivoide tuo monelle kuivaihoiselle helpotusta elämään.

Lue lisää
 
27.10.2014

Perusvoiteella on ihon kosteutuksen lisäksi monta muuta käyttötapaa. Aqualan L sopii myös ihon ja hiusten puhdistukseen erityisesti herkkäihoisille.

Lue lisää
 
15.8.2014

Märkärupi on yleinen riesa lapsilla. Se voi esiintyä millä ihoalueella tahansa, mutta usein sierainten reunoilla.

Lue lisää
 
27.5.2014

Ihottuman oireita ovat kutina, punoitus ja hilseily. Lievän ihottuman hoitoon sopii perusvoide, mutta pitkittynyt käsi-ihottuma voi vaatia lääkehoitoa.

Lue lisää
 
27.5.2014

Kuinka ongelmaihoa tulisi hoitaa? Paraneeko akne itsestään ja tekevätkö maitotuotteet ihosta entistä rasvaisemman? Lue, ovatko väitteet tarua vai totta.

Lue lisää
 
27.5.2014

Milloin lapsen atooppinen ihottuma ja ruoka-aineallergia liittyvät toisiinsa? Millaiset varotoimet ovat tarpeen? Lue väitteet ja lääkärin vastaukset.

Lue lisää
 
23.5.2014

Finneihin ja iho-ongelmiin auttaa ihon säännöllinen hoito oikeilla tuotteilla. Tartu toimeen ja kysy rohkeasti apua apteekista!

Lue lisää
 
22.2.2013

Punottaa, kutiaa ja hilseilee – käsien iho on talvella kovilla.

Lue lisää