Sivun sisältö ja pikalinkit

1) Puhdistus on kauniin ihon perusta

Puhdistus

Artikkeli_puhdistus_700x500.jpgIhon huolellinen puhdistaminen aamuin illoin on kaiken ihonhoidon perusta, sillä se auttaa pitämään ihosi pehmeänä, raikkaana ja terveenä. Meikin lisäksi iholle kertyy päivän aikana ympäristöstä johtuvaa likaa ja ihon erittämää talia.

Ympäristön ilmansaasteet erityisesti kaupungeissa ovat iholle todellinen rasite ja syy monen iho-ongelman takana. Samean harmaa ihonväri, epätasainen ihonsävy, tukkeutuneet ihohuokoset kuten mustapäät ja finnit, punoitus sekä kutina voivat kaikki olla ilmansaasteiden aiheuttamaa.

Puhdistettuna iho toimii hyvin ja hengittää paremmin, myös kasvovoiteiden tehoaineet imeytyvät puhdistettuun ihoon tehokkaammin. Valitse puhdistusaineeksi mieltymyksesi mukaan puhdistusvaahto tai puhdistusgeeli. Tutustu myös miselliveteen, joka on varsinkin kiireisten aamujen pelastus ja puhdistaa silloinkin, kun vettä ei ole saatavilla.

Kasvovesi

Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen ja hoitaa ihoasi juuri sinun tarpeidesi mukaan. Kasvovesillä on erilaisia ominaisuuksia kuten esimerkiksi ihohuokosten supistaminen, ihon kirkastaminen ja rauhoittaminen. Ihon kosteustasapaino paranee, kun viimeistelet puhdistuksen kasvovedellä.

Helpoiten ja nopeiten kasvoveden käyttö onnistuu hienojakoisena suihkemuotona, jolloin voit tarvittaessa lisätä sitä pitkin päivää, myös meikin päälle.

Kuorinta

Kuorinta poistaa ihon uusiutumisesta johtuvan kuolleen ihosolukon, joka tekee ihon pinnasta epätasaisemman, himmentää sen väriä ja vaikeuttaa hoitoaineiden imeytymistä. Kuorimaton iho näyttää helposti samealta tai kirjavalta, ihon pinnalla saattaa olla näkyvää hilseilyä eikä meikki levity tasaisesti.

Kuorinnalla on monia positiivisia vaikutuksia: ihosta tulee sileämpi ja heleämpi, mustapäät vaalenevat ja epäpuhtauksien muodostuminen vähenee. Kuorinnan ansiosta rusketuksen sävy paranee ja siitä tulee tasaisempi. Rasvoittuvan ja sekaihon voi kuoria kerran- pari viikossa, normaalille ja kuivalle iholle suositellaan kuorintaa kerran viikossa.

Kuorinnan voit tehdä entsymaattisilla tai mekaanisilla menetelmillä. Voit myös valita kuorintavoiteen, jossa on nämä molemmat ominaisuudet.

2) Voiteella kosteutta, elastisuutta ja kimmoisuutta iholle

IHA_Favora_artikkelit_voidevinkit_Voideläiskä_541x465.pngKasvojen iho kaipaa hoitoa ja kosteutusta kellon ympäri – kesät talvet, jotta kosteuspitoisuus, elastisuus ja kimmoisuus säilyvät. Kosteuta, ravitse, hoida ja suojaa ihoasi sen kulloisenkin tarpeen mukaan.

Hoitovoide valitaan ihotyypin mukaan

Ota voiteen valinnassa huomioon oma ihotyyppisi: kuivalle iholle ravitsevampi tuote, normaalille ja sekaiholle kevyt, tasapainottava voide. Huomaathan, että myös vuodenaika ja sääolosuhteet vaikuttavat ihosi hyvinvointiin.

Favora-sarjan kosteus- ja hoitovoiteita voi käyttää aamuin illoin. Päivällä hoitovoide kosteuttaa ja suojaa kasvojen ihoa ympäristön rasituksilta, kuten esimerkiksi ilmansaasteilta ja kylmältä tai kuivalta ilmalta. Yöllä ihon toiminnot ovat vilkkaimmillaan, nukkuessasi voide ravitsee, hoitaa ja auttaa ihoa palautumaan päivän rasituksista.

Tutustu näihin kosteuttaviin tuotteisiin:

  • Tuntuuko herkkä ihosi rasvoittuvan ja kiiltävän? Rauhoittava kosteusvoide imeytyy hyvin ja auttaa pitämään ihon mattapintaisena. Niasiini uudistaa ihoa ja tasapainottaa seka-rasvoittuvan ihon talineritystä.
  • Rauhoittava ja ravitseva hoitovoide vähentää ihon kiristävää tunnetta. Täyteläinen, erityisesti kuivalle iholle suunniteltu tehokosteuttava voide auttaa ravitsemaan ja vahvistamaan ihon luonnollista suojaa. Pantenoli eli B5-provitamiini tukee ihon uudistumista ja auttaa rauhoittamaan kutinaa.
  • Vahvistava kosteusvoide kosteuttaa tehokkaasti ja tukee ihon omaa mikrobiomia, mikä auttaa vahvistamaan ihon luontaista puolustuskykyä ulkoisia rasituksia vastaan.
  • Vahvistavan hoitovoiteen täyteläinen, ihon ihanan pehmeäksi jättävä koostumus tukee ihon omaa mikrobiomia auttaen vahvistamaan ihon luontaista puolustuskykyä ulkoisia rasituksia vastaan.
  • Kevyt Kosteusvoide sisältää ksylitolia eli koivusokeria, joka antaa uutta elinvoimaa ja ylläpitää ihon kosteustasapainoa.

Kiinteyttävät ja ravitsevat voiteet ikääntyvälle iholle

Noin 40-vuotiaana ihon uudistumisprosessi hidastuu: ihon joustavuus ja kiinteys vähenevät ja myös talineritys vähenee – iho ohenee ja kuivuu ja siihen muodostuu aiempaa selkeämpiä ryppyjä. Päivitä hoitotuotteet vastaamaan ihon tarpeita, sillä hyvällä hoidolla voit ehkäistä ihon ennenaikaista ikääntymistä, pehmentää ryppyjä, ylläpitää ihon kuntoa ja heleyttä.

Tutustu näihin kiinteyttäviin voiteisiin:

  • Kiinteyttävä päivävoide sk 30 sisältää kiinteyttävää peptidiyhdistettä, joka stimuloi ihon omaa kollageenin ja hyaluronihapon tuotantoa. Voide saa ihon tuntumaan sileämmältä ja joustavammalta. Suojakerroin 30 auttaa suojaamaan ihoa auringon haitallisilta UVA/UVB-säteiltä.
  • Kiinteyttävä ja ravitseva yövoide auttaa ihoa palautumaan päivän rasituksista yön aikana sekä korjaamaan ikääntymisen merkkejä. Peptidiyhdiste ja hyaluronihappo auttavat palauttamaan ihon luonnollista täyteläisyyttä sekä häivyttämään juonteita ja ryppyjä. C-vitamiinjohdannainen edesauttaa ihon kiinteydelle tärkeä kollageenin muodostumista ja heleyttää ihoa.

3) Täsmähoito ja tehokosteutus

Seerumit

Kun vuodenaikojen vaihtelut, stressi jne. kuormittavat kasvojen ja kaulan ihoa, tehokosteutus on paikallaan. Seerumit ovat ohuita, tehohoitavia tuotteita täydentämään voiteiden tehoa. Niitä voi käyttää joko kuuriluontoisesti tai jatkuvasti.

Seerumi on hyvä ottaa avuksi ainakin silloin, kun iho on pidemmän aikaa ollut normaalia kovemmalla kuormituksella. Tyypillisiä seerumiajankohtia ovat esim. vuodenaikojen vaihtuminen ja pitkittynyt stressi.

Tutustu näihin seerumituotteisiin:

  • Vahvistava ja suojaava tehohoito sisältää runsaasti aktiiviaineita. Seerumin tavoin käytettävä tehohoito tukee ihon omaa mikrobiomia ja auttaa vahvistamaan ihon luontaista puolustuskykyä ulkoisia rasituksia vastaan.
  • Rauhoittava ja kosteuttava seerumi vähentää ihon punoitusta ja kutinaa. Syväkosteuttava koostumus parantaa ihon kosteustasapainoa ja vähentävää kiristävää tunnetta iholla.
  • Kiinteyttävä ja silottava seerumi stimuloi ihon kiinteydelle tärkeän kollageenin muodostumista, täyteläistää ihoa sekä kosteuttaa välittömästi ja pitkäkestoisesti.

Silmänympärysiho

Artikkeli_täsmähoito_700x500.jpg

Silmän seudun iho on ohuempaa ja herkempää kuin kasvojen muu iho. Kosteus haihtuu helposti, talineritys on vähäistä ja veren- sekä imunestekierto heikkoa. Näistä syistä johtuen silmän seutu on altis ikääntymisen merkeille aikaisemmin kuin kasvojen muu iho.

Silmänympärysihon kosteuttamisella ja hoitamisella voidaan ennaltaehkäistä juonteiden syntymistä, turvotusta ja tummia  silmänalusia.

Tutustu näihin silmänympärystuotteisiin:

Naamiot

Kasvonaamio pikakaunistaa ihon nopeasti ja tarjoaa ihanan rentouttavan hetken kiireen keskellä. Kun käytät naamiota, ota hoitohetkestä kaikki irti, puhdista ja kuori iho huolellisesti jotta naamio pääsee vaikuttamaan tehokkaammin. Naamiota suositellaan käytettäväksi kerran, kaksi viikossa, mutta tarpeen tullen naamion voi levittää iholle vaikka päivittäin.

Tutustu tähän naamioon: