Tuotteet nenän hyvinvointiin ja nenäoireiden hoitoon

Sivun sisältö ja pikalinkit

Valitse nenäsumute käyttötarkoituksen mukaan.

Tukkoinen nenä voi johtua esimerkiksi flunssasta, jolloin oireita voi hoitaa tilapäisesti avaavilla nenäsuihkeilla. Allergisen nuhan hoitoon on taas omat nenäsuihkeet. Kuiville nenän limakalvoille sopivat kosteuttavat nenäsumutteet. Apua valintaan saat myös apteekin henkilökunnalta tai omalta lääkäriltä.

Kuivien limakalvojen kosteuttaminen

Hoida nenän kuivia limakalvoja näillä CE-merkityillä lääkinnällisillä laitteilla:

Nasolin A-vitamin Nenäsuihke kosteuttaa, hoitaa ja edistää nenän limakalvojen uusiutumista ja terveyhtymistä. Sen seesamiöljypohjainen koostumus sopii aikuisille ja yli 2-vuotiaille lapsille. Saatavilla tuoksuttomana sekä sitruuna-mentoli ja timjami-eukalyptus tuoksuisina.

Nasolin Kosteuttava Nenäsuihke hoitaa nenän kuivia limakalvoja sekä auttaa avaamaan ja puhdistamaan kuivaa, karstaista ja tukkoista nenää. Aikuisille ja yli 6 kk ikäisille lapsille. Sisältää dekspantenolia ja ksylitolia.

Humidose nenäsumute kosteuttaa nenän kuivuneita limakalvoja. Sopii hyvin myös allergialääkkeiden kuivattamille nenän limakalvoille.

Nasolin Nozoil on öljypohjainen sumute nenän kuiville limakalvoille, joka kosteuttaa ja pehmentää limakalvoja.

Tukkoisen nenän hoito, aikuiset

Orionin avaavat nenäsumutteet ovat nopeavaikutteisia nuhalääkkeitä, joiden vaikuttava aine on ksylometatsoliini. Voidaan käyttää tilapäisen nenän tukkoisuuden hoitoon nuhan tai poskiontelotulehduksen yhteydessä. Kerta-annos lievittää nenän tukkoisuutta 6-8 tunniksi.

Nasolin 1 mg/ml nenäsumute aikuisille ja yli 10-vuotiaille lapsille.

Nasment 1 mg/ml nenäsumute aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille. Tuote sisältää myös levomentolia ja eukalyptolia.

Tutustu huolellisesti aina tuotteen pakkausselosteeseen.

Tukkoisen nenän hoito, lapset

Natr. Chlorid. 9 mg/ml nenätipat on tarkoitettu nenän tukkoisuuden helpottamiseen, erityisesti pienille lapsille ja vastasyntyneille. Vaikuttava aineena on natriumkloridi. Sopii nenän kuivuneen eritteen aiheuttamaan tukkoisuuteen​​.

Nasolin 0,5 mg/ml nenäsumute on nuhalääke, joka vähentää nenän tukkoisuutta 6–8 tunniksi. Tarkoitettu 2–10-vuotiaille lapsille. Vaikuttavana aineena on ksylometatsoliini. Käytetään nenän tukkoisuuden lyhytaikaiseen hoitoon vilustumisen tai poskiontelotulehduksen yhteydessä.

Tutustu huolellisesti aina tuotteen pakkausselosteeseen.

Allergisen nuhan oireiden hoito

Beclonasal Aqua on itsehoitolääke allergisen nuhan hoitoon. Vaikuttava aine beklometasonidipropionaatti lievittää nenän limakalvon tulehdusta ja turvotusta. Sopii aikuisille ja yli 14-vuotiaille nuorille.

Mometason Orion on itsehoitolääke siitepölynuhan hoitoon. Vaikuttava aine mometasonifuroaatti, joka on kortikosteroidi, lievittää tulehdusta ja vähentää turvotusta ja ärsytystä, lievittää aivastelua, kutinaa sekä nenän tukkoisuutta ja vuotamista. Sopii aikuisille.

Tutustu huolellisesti aina tuotteen pakkausselosteeseen.