Vitamiinit ja hivenaineet – Tuotteet

Valitse aihealue:

Tutustu Orionin laajaan vitamiini- ja hivenaineiden tuotevalikoimaan ja löydä tarpeisiisi ja mieltymyksiisi sopivat tuotteet.

Ravintolisille voi olla tarve, jos elimistölle välttämättömien vitamiinien ja hivenaineiden saanti on heikentynyt esimerkiksi puutteellisen ruokavalion tai vähäisen auringonvalon vuoksi. Huomioithan, että ravintolisät eivät kuitenkaan korvaa terveellistä ruokavaliota.

Tuotemerkit

B-vitamiinit

B-vitamiiniperheeseen kuuluu kahdeksan eri vitamiinia. Niitä pitää saada ravinnosta säännöllisesti, sillä vesiliukoiset B-vitamiinit eivät juurikaan varastoidu elimistöön (poikkeuksena B12). B-vitamiinit ovat tärkeitä elimistölle ja niillä on lukuisia tehtäviä. Lue tietopaketti B-vitamiineista.

B12-vitamiinin tarve voi korostua ikääntyvillä, vegaaneilla, suoliston alueen imeytymishäiriöissä sekä kilpirauhassairauksissa. Myös tiettyjen lääkeaineiden käyttö voi lisätä B12-vitamiinin tarvetta.

Beko Strong B12 on kehitetty muistin1, hermoston1, vastustuskyvyn2 ja jaksamisen3 tueksi.
1,2,3 Lue lisää tuotteiden vaikutuksista Beko Strong B12 -sivuilta!

C-vitamiini

C-vitamiinia tarvitaan elimistössä mm. immuunipuolustuksen ja normaalin energiatasapainon ylläpitämiseen ja kollageenin muodostukseen.

Multivita-sarjan C-vitamiinit, kuten Multivita Ascorbin, täydentävät elimistön C-vitamiinivarastoja. Pitkävaikutteinen Multivita Ascorbin Long hajoaa normaalia tablettia hitaammin ja C-vitamiinia vapautuu tasaisesti elimistön tarpeisiin.

Appelsiinin makuinen, vahva ja pirteästi poreileva Multivita Ascorbin Pore sisältää 1000 mg C-vitamiinia.

D-vitamiini

D-vitamiinin riittävä saanti ympäri vuoden on tärkeää. Tutustu eri ikäryhmien saantisuosituksiin ja turvallisen saannin rajoihin.

Devisol on suomen suosituin* D-vitamiinituotesarja, jonka suosio perustuu laadukkaisiin tuotteisiin ja monipuoliseen valikoimaan, josta löytyy varmasti sopiva valmiste koko perheelle. DeviSol-valmisteet turvaavat päivittäisen D-vitamiinin saannin helposti ja luotettavasti.

*Pharmarket MAT 6/2024

Valikoimasta löydät purutabletteja eri makuvaihtoehdoilla, tablettimuodon ilman makeutus –ja aromiaineita, vegaaneille ja kasvissyöjille kehitetyn nieltävän tabletin sekä oliiviöljymuodossa hyvin imeytyvän D3-vitamiinin. Valitse useista eri vahvuuksista tarpeisiisi sopiva.

DeviSol Drops D3-vitamiinitipat ovat helppo tapa varmistaa riittävä D-vitamiinin saanti vauvaikäisestä alkaen.

Jekovit on itsehoitolääkkeeksi rekisteröity D-vitamiinitippavalmiste, joka sisältää D3-vitamiinia. Tutustu huolellisesti aina itsehoitolääkkeen pakkausselosteeseen.

Kalsium

Kalsium on luuston tärkein rakennusaine. Riittävä kalsiumin saanti auttaa rakentamaan lujan luuston, joka toimii koko elimistön tukirankana. Imeytyäkseen ja kiinnittyäkseen luuhun kalsium tarvitsee avukseen erityisesti D-vitamiinia.

Lapsille, jotka eivät saa riittävästi kalsiumia ruokavaliostaan, on tarjolla Multivita Nalle Kalsium+D3, joka on pehmeä ja helposti pureskeltava, nallenmuotoinen kalsium -ja D3-valmiste.

Calsorin on laadukas, suosittu ja edullinen kalsiumtuotesarja, joka toimii luustosi tukena läpi koko elämän. Tuotteita löytyy sekä tabletteina että purutabletteina. Valikoimassa suurin osa kalsiumtuotteista sisältää D-vitamiinia, mutta jos D-vitamiinin saanti on muuten jo kunnossa, niin löytyy myös tuotteita ilman D-vitamiinilisää.

Tutustu Calsorin-tuotesarjaan!

Magnesium

Magnesium on yksi elimistön tärkeimmistä elektrolyyteistä. Magnesium edistää normaalia elektrolyyttitasapainoa sekä lihasten ja hermoston normaalia toimintaa. Se vähentää väsymystä ja uupumusta ja edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Multivita Magnesiumsitraatti+B6 -tuoteperheessä magnesium on hyvin imeytyvässä sitraattimuodossa nämä tuotteet ovat hyvä lisä esimerkiksi urheilevien ravitsemuksen tueksi.

Vahvimmat magnesiumvalmisteet sisältävät 175 mg magnesiumsitraattia ja valikoimasta löytyy myös valmisteita 150 mg vahvuuksilla. Purutabletit ovat helposti suussa hajoavia ja erittäin hyvän makuisia. Vaihtoehtona lisäksi on helposti nieltävä, makeutusaineeton tablettimuoto. Multivita Magnesiumsitraattivalmisteet sopivat myös vegaaneille ja ne ovat Avainlippu-tuotteita.

Monivitamiinit

Monivitamiinit ovat kätevä tapa varmistaa riittävä päivittäisten suojaravinteiden saanti. Jos vitamiinien ja hivenaineiden saanti ravinnosta on eri syistä johtuen tavallista vähäisempää, monivitamiinit auttavat täydentämään ruokavaliota monipuolisesti.

Multivita-monivitamiinit ovat suomalaisille suunniteltuja ja niiden monipuolinen vitamiini ja hivenainekoostumus perustuu aina uusimpiin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin.

Kattavasta Multivita-tuotesarjasta löytyy oikea monivitamiinivalmiste kaikkiin tarpeisiin. Multivita ja Multivita Plus-valmisteet ovat monen luottotuotteita, ikääntyville on kehitetty Multivita Forte, vegaaneille ja raskaanaoleville löytyy omat monivitamiinit. Kun haluat monivitamiinin nauttimisesta pirskahtelevan piristävän ja hyvänmakuisen rutiinin, niin valitse Multivita Pore monivitamiiniksi.

Perheen pienimpien suosikkeja ovat hyvänmakuiset ja helposti pureskeltavat Multivita Juniori Dino -valmisteet sekä pehmeät ja marjaisat Multivita Nalle -vitamiinit.

Omega-rasvahapot

Kalaöljyvalmisteet aikuisille:
Multivita Omegalive -tuotteet ovat korkealaatuisia kalaöljyvalmisteita. Multivita Omegalive -valmisteessa on pieni ja helposti nieltävä kapseli, Multivita Omegalive Strong on erittäin vahva ja helposti nieltävä kalaöljykapseli ja Multivita Omegalive Raskaus & Imetys sisältää erityisen paljon DHA-happoja, jotka ovat raskaanaoleville ja imetettävälle tärkeitä. Näillä valmisteilla voit helposti varmistaa joko sydämelle, aivoille tai näkökyvylle tärkeiden omega-3 rasvahappojen saannin*.
*Lue lisää Multivita omega-3-rasvahappovalmisteista!

Kalaöljyvalmisteet lapsille:
Multivita Omegalive Juniori on perheen pienimmille tarkoitettu pehmeä ja geelimäinen kalaöljyvalmiste, joka sisältää myös D3-vitamiinia. Makuna hedelmäinen appelsiini-sitruuna, sisältää vain luontaisia väri -ja aromiaineita.

Kasviperäiset rasvahappovalmisteet:
Multivita Linolive on kapselia myöden täysin kasviperäinen pellava-oliiviöljykapseli, joka sisältää monipuolisesti omega 3-, 6 -ja 9 rasvahappoja ja lisäksi E-vitamiinia ja foolihappoa. Pienikokoiset kapselit on helppo niellä.

Rauta

Rauta vaikuttaa hyvinvointiimme ja raudalla onkin lukuisia hyväksyttyvä terveysväitteittä (EFSA). Lue tietopaketti raudasta.

Ravintolisä Ferrion 100 mg on vahva, pitkävaikutteinen rauta -ja C-vitamiinivalmiste, jossa rauta on vatsaystävällisessä ja hyvin imeytyvässä bisglysinaattimuodossa. Ferrion sisältää 100 mg rautaa ja 60 mg raudan imeytymistä tehostavaa C-vitamiinia. Pitkävaikutteisesta tabletista rauta vapautuu vasta ohutsuolessa, mistä se parhaiten imeytyy. Vegaaninen.

Itsehoitolääke Retafer on rautavalmiste raudanpuuteanemian ehkäisyyn ja hoitoon. Pitkävaikutteisista depottableteista rauta vapautuu hitaasti, vähentäen mahdollista vatsan alueen ärsytystä. Retafer sisältää myös raudan imeytymistä tehostavaa C-vitamiinia. Saatavilla 50 mg ja 100 mg vahvuudet. Tutustu huolellisesti aina itsehoitolääkkeen pakkausselosteeseen.