Tietoja ja vinkkejä nenän hoidosta

Sivun sisältö ja pikalinkit

Olipa kyseessä flunssakauden haasteet tai jokapäiväiset nenänhoitotavat, löydät täältä hyödyllistä tietoa nenän hoidon tueksi. Lue esimerkiksi miten tukkoista nenää voi hoitaa, mitä tulee ottaa huomioon käytettäessä avaavia nenäsuihkeita ja miksi nenän limakalvoja kannattaa kosteuttaa.

Tukkoisen nenän hoito

21.12.2020 Tietoa nenän hoidosta

Jomotusta ohimoilla, paineen tuntua, pakko hengittää suun kautta. Avaava nenäsumute helpottaa oloa ja lievittää poskiontelotulehduksenkin oireita. Katso videolta, kuinka saat nenäsumutteesta parhaan avun!

Lue lisää
11.4.2019 Tietoa nenän hoidosta

Avaavat nenäsuihkeet ovat tehokkaita nenän tukkoisuuden hoidossa, mutta niitä ei kannata sumutella menemään miten sattuu. Nenäsumutteisiin voi jäädä myös koukkuun.

Lue lisää
1.4.2019 Tietoa nenän hoidosta

Nenän lievää tukkoisuutta voi helpottaa niistämisen eli nenän puhdistuksen lisäksi keittosuolan sumuttamisella tai huuhtelulla.

Lue lisää
17.2.2020 Tietoa nenän hoidosta

Flunssan hyvä hoito nenäsuihkeilla ehkäisee poskiontelotulehduksen kehittymistä ja helpottaa jo syntyneen vaivan oireita. Tulehduksen ehkäisyssä merkitystä on myös suuhygienialla.

Lue lisää

Lapsen nenän hoito

19.12.2023 Tietoa nenän hoidosta

Kun lapsesi nenä vuotaa tai hengittäminen onnistuu vain suun kautta nenän tukkoisuuden vuoksi, tarvitaan nopeaa ja tehokasta apua.

Lue lisää
19.10.2020 Lasten terveys

Vauvan nuha paranee ja olo helpottuu usein kotikonstein. Mutta saako flunssaista vauvaa ulkoiluttaa, entä kylvettää? Vauvalla jälkitaudit ovat onneksi harvinaisia – vaan milloin pitäisi lähteä lääkäriin?

Lue lisää

Nenän kuivat limakalvot

4.4.2022 Tietoa nenän hoidosta

Nenän kuivat limakalvot on tavallinen vaiva suomalaisessa ilmastossa. Talvella pakkanen saa nenän kipristelemään eikä sitä seuraava katu- ja siitepölykausi helpota tilannetta.

Lue lisää
27.10.2021 Tietoa nenän hoidosta

Kuivat limakalvot altistavat nenäverenvuodolle, ja siksi vaiva yleistyy talvikuukausina. Muitakin syitä nenäverenvuodolle on.

Lue lisää

Allergisen nuhan hoito

3.4.2023 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Tutustu kortikosteroidienäsumutteen tehokkaaseen käyttöön allergisen nuhan itsehoidossa. Opi oikea tekniikka nenäsumutteiden käyttöön. Katso video tai lue ohjeet alta.

Lue lisää

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

30.9.2020 Tietoa ja vinkkejä

Aikuiset voivat sairastua flunssaan muutaman kerran vuodessa, lapset vieläkin useammin. Onko flunssa vaarallinen ja voiko flunssa tulla kylmästä?

Lue lisää