Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Siitepölyallergia

21.6.2023

Heinäallergia saa nenän vuotamaan ja silmät ärtymään. Allergialääkkeet auttavat oireisiin, mutta niitä voi hillitä myös kotikonstein.

Lue lisää
1.3.2023

Siitepöly aiheuttaa allergisella nuhaa, aivastelua, nenän kutinaa ja tukkoisuutta, joskus myös yskää ja hengityksen vinkumista.

Lue lisää
7.4.2023

Kausiallergiasta kärsivä saa usein avun ilman reseptiä saatavasta antihistamiinista. Joskus allergikko tarvitsee kuitenkin lääkärin apua.

Lue lisää
27.4.2022

Siitepölyallergian ja tavallisen kesäflunssan oireiden erottaminen toisistaan voi olla joskus hankalaa.

Lue lisää
22.3.2021

Kuinka siitepölyallerginen voi nauttia keväästä? Apua kannattaa hakea apteekin itsehoitovalmisteista, joilla allergiaoireita voi hoitaa tehokkaasti.

Lue lisää
16.3.2021

Siitepölyallergia ja allerginen nuha kannattaa hoitaa ajoissa ja oikealla tavalla. Kuinka valita oikea allergialääke? Lue parhaat neuvot allergian hoitoon.

Lue lisää
1.4.2020

Vaikuttaako ravinto tai ruokailun ajankohta allergialääkkeen tehoon? Milloin lääkitys kannattaa aloittaa? Lääkeväittämiin vastaa lääketiedon koordinaattori, farmaseutti Leena Äyräpää Yliopiston Apteekista.

Lue lisää
26.4.2019

11-vuotias Jonna on kärsinyt koko elämänsä pahoista allergioista. Perhe sinnitteli allergialääkkeiden avulla, mutta vasta siedätyshoito toi avun pidemmän päälle.

Lue lisää

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

26.6.2023 Ihonhoito

Akuutissa nokkosihottumassa antihistamiini auttaa yleensä hyvin. Sitä kannattaa käyttää pari viikkoa yhteen mittaan ja jos oireita vielä on, hoitoa voi jatkaa.

Lue lisää
9.6.2021

Kun varaudut ennalta ampiaisen ja hyttysen pistoihin ja yllätyskohtaamiseen kyyn kanssa, voit ottaa kesästäsi kaiken irti. Kyypakkaus ja hydrokortisonivoide reppuun, ja saat helpotusta moneen vaivaan.

Lue lisää
15.12.2022

Joulu tuntuu nenässä monina tuoksuina. Hyasintti, joulukuusi, tuoksukynttilät ja kaneli ovat monelle rakkaita joulun tuoksuja – moni suomalainen saa niistä kuitenkin oireita.

Lue lisää
10.11.2020

Hengenahdistus on yleinen astmaoire. Se saattaa olla merkki myös astmaoireiden puhkeamisesta tai pahenemisesta. Astmaan liittyvä hengenahdistus ei usein ilmene yksinään vaan yhdessä muiden oireiden kanssa.

Lue lisää