Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Siitepölyallergia

6.6.2024 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Kiusaako koivuallergia, ja lääkkeet eivät hillitse oireita tarpeeksi? Siedätyshoito lievittää allergiaoireita merkittävästi.

Lue lisää
18.4.2024 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Allerginen nuha on erittäin yleinen ylähengitysteiden tulehdustila. Siitä kärsii jopa 30 % aikuisväestöstä.

Lue lisää
26.3.2024 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Siitepöly aiheuttaa allergisella nuhaa, aivastelua, nenän kutinaa ja tukkoisuutta, joskus myös yskää ja hengityksen vinkumista.

Lue lisää
21.6.2023 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Heinäallergia saa nenän vuotamaan ja silmät ärtymään. Allergialääkkeet auttavat oireisiin, mutta niitä voi hillitä myös kotikonstein.

Lue lisää
7.4.2023 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Kausiallergiasta kärsivä saa usein avun ilman reseptiä saatavasta antihistamiinista. Joskus allergikko tarvitsee kuitenkin lääkärin apua.

Lue lisää
3.4.2023 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Tutustu kortikosteroidienäsumutteen tehokkaaseen käyttöön allergisen nuhan itsehoidossa. Opi oikea tekniikka nenäsumutteiden käyttöön. Katso video tai lue ohjeet alta.

Lue lisää
27.4.2022 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Siitepölyallergian ja tavallisen kesäflunssan oireiden erottaminen toisistaan voi olla joskus hankalaa.

Lue lisää
22.3.2021 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Kuinka siitepölyallerginen voi nauttia keväästä? Apua kannattaa hakea apteekin itsehoitovalmisteista, joilla allergiaoireita voi hoitaa tehokkaasti.

Lue lisää
16.3.2021 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Siitepölyallergia ja allerginen nuha kannattaa hoitaa ajoissa ja oikealla tavalla. Kuinka valita oikea allergialääke? Lue parhaat neuvot allergian hoitoon.

Lue lisää
1.4.2020 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Vaikuttaako ravinto tai ruokailun ajankohta allergialääkkeen tehoon? Milloin lääkitys kannattaa aloittaa? Lääkeväittämiin vastaa lääketiedon koordinaattori, farmaseutti Leena Äyräpää Yliopiston Apteekista.

Lue lisää

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

29.5.2024 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Hyönteisten puremat aiheuttavat ihon punoitusta, turvotusta ja kutinaa lähes kaikille. Näin tunnistat kesän lentävien ötököiden pistojen ja puremien aiheuttamat oireet ja hoidat niitä.

Lue lisää
26.6.2023 Ihonhoito

Akuutissa nokkosihottumassa antihistamiini auttaa yleensä hyvin. Sitä kannattaa käyttää pari viikkoa yhteen mittaan ja jos oireita vielä on, hoitoa voi jatkaa.

Lue lisää
9.6.2021 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Kun varaudut ennalta ampiaisen ja hyttysen pistoihin ja yllätyskohtaamiseen kyyn kanssa, voit ottaa kesästäsi kaiken irti. Kyypakkaus ja hydrokortisonivoide reppuun, ja saat helpotusta moneen vaivaan.

Lue lisää
15.12.2022 Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Joulu tuntuu nenässä monina tuoksuina. Hyasintti, joulukuusi, tuoksukynttilät ja kaneli ovat monelle rakkaita joulun tuoksuja – moni suomalainen saa niistä kuitenkin oireita.

Lue lisää