Vitamiinit ja hivenaineet

Vitamiinit ja hivenaineet ovat elintärkeitä aineita, jotka tukevat kehomme toimintoja. Ne auttavat mm. ylläpitämään yleistä terveyttä, tukevat immuunijärjestelmää ja edistävät energiatasoja.

Pidä huolta riittävästä ravintoaineiden saannista monipuolisella ruokavaliolla ja tarvittaessa laadukkailla ravintolisillä.

Vitamiinit ja kivennäisaineet_1920x500.jpg

Haluatko tietää vitamiineista ja kivennäisaineista lisää? Lue mm. vitamiinien ja kivennäisaineiden merkityksestä kehomme hyvinvointiin, niiden lähteistä ja saantisuosituksista.

Siirry lukemaan tietoa ja vinkkejä!

Vitamiini- ja hivenainetuotteet

vitamiinit ja hivenaineet_551x231.jpgTutustu Orionin laajaan tuotevalikoimaan ja löydä tarpeisiisi sopivat valmisteet.

Katso kaikki Orionin vitamiini- ja hivenainetuotteet

Pelaa Ferrion-peliä!

Ferrion_pyöritys_uutiskirje_600x338_2.jpg

Pyöräytä purkkia ja voita rauta-arvojen mittaus!

Kokeile onneasi! Pelikone arpoo kolmelle onnekkaalle palkinnon, joka sisältää Puhdin lahjakortin (arvo á 69 €) rauta-arvojen mittaukseen. Peliä voit pelata kerran päivässä 31.7.2024 saakka.

Siirry pelisivulle!

Tiesitkö tämän vitamiineista ja hivenaineista?

 • Termit haltuun

  • Vitamiinit ovat välttämättömiä orgaanisia yhdisteitä, joita elimistömme tarvitsee terveyden ylläpitämiseen ja kehon toimintojen tukemiseen.
  • Hiven- eli kivennäisaineet ovat epäorgaanisia alkuaineita, joita tarvitaan erilaisiin fysiologisiin prosesseihin, kuten vahvistamaan luustoa, säätelemään nestetasapainoa ja tukemaan hermoston toimintaa. Yleisiä välttämättömiä kivennäisaineita ovat kalsium, rauta, magnesium, sinkki ja kalium.
  • Vitamiinit jaetaan vesiliukoisiin (C- ja B-ryhmmän vitamiinit) sekä rasvaliukoisiin (A-, D-, E- ja K-vitamiinit). Vesiliukoiset vitamiinit eivät varastoidu elimistöön, joten niitä tarvitaan päivittäin ruokavaliosta. B12-vitamiini on poikkeus: se varastoituu erityisesti maksaan.
 • Ruokavalio vs. lisäravinteet

  • Tasapainoinen ruokavalio sekä auringonvalo tarjoavat yleensä tarvitsemamme vitamiinit ja kivennäisaineet. Niiden saanti voi kuitenkin joiltakin osin olla riittämätöntä esimerkiksi yksipuolisen ruokavalion tai talvikauden pimeyden vuoksi. Myös eri ikäkaudet ja elämäntilanteet voivat vaikuttaa saantitarpeisiin.
  • Orionin laajalla ravintolisävalikoimalla voit täydentää ruokavaliotasi. Ravintolisät eivät kuitenkaan korvaa terveellistä ruokavaliota.
Lue lisää vitamiineista ja hivenaineista!

Luetuimmat artikkelit

26.6.2024 Vitamiinit ja hivenaineet

D-vitamiini on tärkeä vitamiini luustolle, lihaksille ja vastustuskyvylle. Katso saantisuositukset ja huolehdi riittävästä saannista.

Lue lisää
9.4.2024 Vitamiinit ja hivenaineet

Kalsiumin tarve vaihtelee eri ikäkausina: lapsuus ja kasvuikä, raskaus ja imetys, vaihdevuodet sekä ikääntyminen vaikuttavat tarpeeseen.

Lue lisää
20.2.2020 Vitamiinit ja hivenaineet

Monivitamiini voi olla lisäravinteena tarpeen, jos ravitsemus on yksipuolista. Monivitamiinin koostumus on turvallinen, ja sillä voi täydentää ruokavaliota arjen kiireissä.

Lue lisää