Voidepesussa iho pestään saippuan sijaan perusvoiteella ja vedellä. Voidepesu puhdistaa sekä vesi- että rasvaliukoisen lian pinta-aktiivisilla aineilla, mutta ei kuivata ihoa kuten saippuapohjaiset pesuaineet.

Kaikki voiteet eivät kuitenkaan sovellu voidepesuun. Kevyimmät kosteuttavat perusvoiteet, Aqualan L ja Humektan, sopivat koostumukseltaan voidepesuun ja niillä voi pestä ihon lisäksi myös vaikka hiukset. Voidepesu puhdistaa sekä tuo iholle kosteutta eikä jätä rasvaista tunnetta, vaikka kyseessä on perusvoide.

Käytä perusvoidetta saippuan tapaan

Saippuapesussa ihon tärkeät kosteudensitoja-aineet huuhtoutuvat pois. Voidepesu suojaa ihoa paljon paremmin, sillä voide säilyttää ihon luontaisen suojavaipan. Voidepesu on siksi tärkeä osa kuivan ja atooppisen ihon hoitoa.

Perusvoide puhdistaa ihon yhtä hyvin kuin saippua, mutta ei kuivata ihoa.

Valitse käsien pesuun kätevä pumppupullo, ja säilytä sitä pesualtaan reunalla niin voidepesusta tulee hyvä tapa. Pari pisaraa riittää puhdistamaan ihon. Huomaat, että ihosi ei enää kiristä pesun jälkeen.

Voidepesu sopii koko vartalolle

Perusvoiteella voi pestä koko vartalon. Voidepesu sopii myös alapään pesuun sekä miehille että naisille. Jos ihosi on kuiva, valitse pesuaineeksi esimerkiksi Aqualan L.

Ohjeet voidepesuun (vartalopesu):

  • Kastele iho ja käytä voiteen levitykseen esimerkiksi ohutta froteista pesukinnasta
  • Pursota voidetta kosteutetulle kintaalle ja pese kuten normaalilla saippualla
  • Huuhtele lämpimällä vedellä

Vartalopesun jälkeen vielä hiukan kostea iho on hyvä kosteuttaa omalle iholle sopivalla perusvoiteella. Valitse Orionin perusvoiteista esimerkiksi kevyt ja kosteuttava Aqualan Duo tai hoitavampi Ceralan.

Artikkeli_voidepesu_tuotteet.jpg

Voidepesuun liittyviä artikkeleita

Kasvot hellästi puhtaaksi

Perusvoiteet sopivat hyvin myös kasvojen pesuun. Esimerkiksi miehillä parran alue saattaa hilseillä ja kaivata hellävaraista puhdistusta. Humektan ja Aqualan L ovat kevyitä, hyvin kosteuttavia perusvoiteita, joilla iho puhdistuu tehokkaasti liasta.

Voiteet sopivat myös meikin puhdistukseen. Levitä voidetta kasvojen alueelle, myös silmäluomille, ja huuhtele lämpimällä vedellä. Lika ja meikki lähtevät hellävaraisesti pois.

Kosteutta hiuksiin ja hiuspohjaan

Hiukset voi välillä pestä shampoon sijasta kevyellä perusvoiteella. Etenkin kuiva ja kutiseva päänahka saattaa kaivata kosteuttavaa voidepesua. Valitse hiusten pesuun Humektan tai Aqualan L, jotka huuhtoutuvat hyvin pois eivätkä jätä hiuksia rasvaisiksi.

Ohjeet voidepesuun (hiukset):

  • Kastele ensin hiukset
  • Levitä voidetta hiuksiin
  • “Vaahdota” voidetta päänahkaan
  • Voit halutessasi kietoa voidellut hiukset hetkeksi pyyhkeen sisään, jotta kuiva hiuspohja ehtii imeä kosteutta.
  • Huuhtele lämpimällä vedellä
Perusvoide pesee likaisetkin hiukset puhtaiksi, joten shampoota ei tarvitse käyttää.

Tutustu näihin tuotteisiin: