Multivita monivitamiinit – elinvoimaa kaikkiin elämäntilanteisiin!

Sivun sisältö ja pikalinkit

Multivita on suomalaisille suunniteltu monivitamiini. Monipuolisten ja laadukkaiden monivitamiinituotteiden koostumus perustuu aina uusimpiin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin.

Valitse Multivita, kun haluat yhden valmisteen avulla tukea hyvinvointiasi* ja varmistaa kaikkien päivittäin tarvittavien ravintoaineiden riittävän saannin.

Yksi tabletti päivässä riittää!

Tietoa vitamiineista ja kivennäisaineista

Monivitamiinit ovat kätevä tapa varmistaa riittävä päivittäisten suojaravinteiden saanti, jos vitamiinien ja hivenaineiden saanti ravinnosta on eri syistä johtuen tavallista vähäisempää.
23.4.2024 Vitamiinit ja hivenaineet

Tutustu vitamiineihin ja kivennäisaineisiin sekä mihin elimistömme niitä tarvitsee. Listattu myös niiden tärkeimmät lähteet ja saantisuositusmäärät.

Lue lisää
25.4.2024 Multivita monivitamiinit

Vastaa muutamaan kysymykseen ja löydä sinulle sopiva monivitamiinivalmiste.

Lue lisää

Monivitamiinit aikuisille

Multivita_monivitamiinit_aikuiset_800x600.jpg

Multivita monivitamiinivalmisteista löytyy kattavat, suomalaisiin ravitsemussuosituksiin perustuvat monivitamiini -ja kivennäisainevalmisteet niin nuorille aikuisille kuin työikäisillekin.

Valitse oman makusi mukaan helposti nieltävät tabletit ilman makeutus-ja aromiaineita, hyvänmakuiset porejuomatabletit tai vahva monivitamiinitabletti lisääntyneeseen vitamiinien tarpeeseen.

Monivitamiinit ikääntyville

Multivita_monivitamiinit_ikääntyvät_800x600.jpg

Ikääntyessä keho tarvitsee laadukkaita ravintoaineita hyvinvoinnin tueksi, mutta joskus yksipuolinen ruokavalio ja ruokahalun väheneminen saattavat aiheuttaa ravitsemuksellisia haasteita.

Multivita Forte on kehitetty erityisesti ikääntyvien ravitsemuksen tueksi sekä lisääntyneeseen vitamiininen tarpeeseen. Monipuolinen koostumus perustuu yli 60-vuotiaiden uusimpiin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin ja sisältää 17 vitamiinia ja kivennäisainetta. Lisäksi valmiste sisältää sekä ubikinonia että inkivääriuutetta.

Monivitamiinit raskaana oleville ja imettäville

Multivita_monivitamiinit_raskaus_800x600.jpg

Raskauden ja imetyksen aikana keho tarvitsee laadukasta ravintoa ja huolenpitoa. Multivita Raskaus & Imetys-valmiste on suunniteltu erityisesti raskautta suunnittelevien, raskaana olevien ja imettävien äitien tarpeisiin. Täydennä odotus- ja imetysajan ruokavalioita sekä varmista elimistölle tärkeiden vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti 16 vitamiinilla ja kivennäisaineella, joiden pitoisuudet perustuvat uusimpiin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin.

Tuotevinkkinä lisäksi: Multivita Omegalive Raskaus & Imetys.

Monivitamiinit vegaaneille

Multivita_monivitamiinit_vegaanit_800x600.jpg

Vegaanit tarvitsevat vegaaniruokavalion lisänä purkista tiettyjä vitamiineja ja kivennäisaineita, vaikka ruokavalio olisi taiten koostettu.

Multivita Vegan on juuri vegaanien tarpeisiin suunniteltu monivitamiinitabletti, joka sisältää reilusti B12-vitamiinia, kasviperäistä D3-vitamiinia, jodia sekä 15 muuta vitamiinia ja kivennäisainetta. 

Monivitamiinit nuorille

Multivita_monivitamiinit_nuoret2_800x600.jpg

Kasvuiässä, erityisesti murrosiän nopean pituuskasvun aikana ja vielä sen jälkeenkin elimistö kasvaa ja kehittyy. Kasvun tueksi nuoret tarvitsevat laadukasta ravintoa ja riittävästi suojaravintoaineita.

Keltaisen Multivita-monivitamiinin kattava vitamiini- ja kivennäisainekoostumus perustuu yli 10-vuotiaiden suomalaisiin uusimpiin ravitsemussuosituksiin. Vaihtoehtoisina tuotemuotoina on joko pienikokoinen nieltävä tabletti tai hyvänmakuinen poretabletista valmistuva vitamiinijuoma.    

Monivitamiinit lapsille

Multivita_monivitamiinit_lapset_800x600.jpg

Perheen pienimpien suosikkeja ovat hyvänmakuiset ja helposti pureskeltavat Multivita Juniori Dino -valmisteet sekä pehmeät ja marjaisat Multivita Nalle -vitamiinit.

Vertaa Multivita-monivitamiinien koostumuksia

Voit vertailla haluamiasi Multivita-tuotteita. Valitse alla olevasta plus-merkista vertailtavat tuotteet. Voit valita kerrallaan enintään kolme tuotetta vertailuun.

Multivita & vastuulliset valinnat

Tuotekehitys ja raaka-aineet

 • Lääkeyhtiön vastuullinen toimintatapa ohjaa myös Multivita-sarjan tuotekehitystä ja vaikuttaa valittuihin raaka-aineisiin ja pakkausratkaisuihin.
 • Tuotteisiin valitaan raaka-aineita, joista on olemassa luotettavaa tutkittua tietoa sekä vakiintunutta käyttökokemusta.
 • Tuotteiden laatua ja säilyvyyttä valvotaan lähtökohtaisesti viranomaisvaateita enemmän

Valmistus

 • Multivita-tuotteiden valmistuksessa vältetään ylimääräisten ainesosien käyttöä
 • Suositaan ensisijaisesti luonnollisia vaihtoehtoja;
  • Esimerkiksi tablettien väriaineina käytetään B2-vitamiinia tai kalsiumkarbonaattia.
  • Päämakeutusaineina käytetään mahdollisuuksien mukaan ksylitolia ja sorbitolia.
  • Tehomakeuttajia (mm. sukraloosi) käytetään vain, jos se on tuotteen maun kannalta välttämätöntä.

  Pakkaus

  • Erityisesti ravintolisäkäyttöön hyväksytyt ja tutkitut pakkausmateriaalit takaavat tuotteidensä säilyvyyden ja turvallisuuden.
  • Suurin osa Multivita-tuotteista on pakattu kierrätettäviin valkoisiin muovitölkkeihin. Valkoisen muovin  hyödynnettävyys uusiokätössä on korkea.
  • Ylimääräistä pakkausmateriaalia vältetään – Multivita-tuotteita ei pakata esimerkiksi pahvikoteloihin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
  • Lapsille tarkoitetuissa vitamiinituotteissa on lapsiturvakorkit

  Markkinointiviestintä

  • Multivita-tuotteiden pakkausteksteissä noudatetaan tarkast ravintolisiä säätelevää lainsäädäntöä.
  • Markkinointiviestintä perustuu sallittuihin markkinointiväitteisiin.
  • Mainonnassa ei anneta harhaanjohtavaa tietoa tai yliampuvia väitteitä tuotteiden ominaisuuksista tai tehosta.
  • Orion tarjoaa asiakkailleen henkilökohtaista, suomenkielistä asiakaspalvelua ja tuotetukea puhelimitse ja sähköisesti viitenä päivänä viikossa.

  Aiheesta lisää:

  29.1.2020 Vastuullisuus

  Säilyvyys on vitamiinivalmisteiden laadussa olennainen tekijä, joka vaikuttaa muun muassa kelpoisuusaikaan, käyttömukavuuteen ja turvallisuuteen. Orion varmistaakin säilyvyyden huolellisesti kaikissa tuoteryhmissään, myös ei-lääkkeellisissä tuotteissa.

  Lue lisää
  26.11.2019 Vastuullisuus

  Lääketehtaana Orion tunnetaan laadusta. Myös sen myymien ei-lääkkeellisten valmisteiden, kuten vitamiinien ja muiden ravintolisien, turvallisuus arvioidaan varsin tarkasti.

  Lue lisää
  13.11.2019 Vastuullisuus

  Orion valvoo lääketalon tarkkuudella myös vitamiinituotteittensa laatua. Kaiken perustana ovat tuotteen turvallisuus ja luotettava tutkimustieto.

  Lue lisää
  29.5.2019 Vastuullisuus

  Orionin panostus vastuullisuuteen ja korkeaan laatuun näkyvät myös ei-lääkkeellisissä tuotteissa, kuten ravintolisissä. Orionin ravintolisiä myydään vain apteekeissa.

  Lue lisää
  22.5.2024 Vitamiinit ja hivenaineet

  Teetimme kuluttajatutkimuksen ravintolisistä, ja saimme kiinnostavia tietoja siitä, millaisia me suomalaiset olemme ravintolisien käyttäjinä. Lue mielenkiintoisimmat poiminnat tutkimuksesta ja katso, löydätkö itsesi näistä kolmesta käyttäjäryhmästä.

  Lue lisää
  10.8.2022 Vitamiinit ja hivenaineet

  Ravintolisien käyttö on yleistynyt. Orionin teettämästä segmentointitutkimuksesta selviää, että suosituimpia tuotteita ovat erilaiset vitamiini- ja kivennäisainevalmisteet.

  Lue lisää
  23.12.2019 Vastuullisuus

  Jos mainos lupaa ravintolisästä ihmeitä, on syytä havahtua ja tarkistaa faktat. Pahimmillaan vaarassa on terveys. Miten ravintolisiä saa markkinoida – ja mikä taas on laitonta?

  Lue lisää
  30.6.2021 Vastuullisuus

  Lainsäädännössä määritellään tarkasti, mitä vitamiineista ja muista ravintolisistä saa kertoa ja millaisin terveysväittein niitä voi markkinoida. Tavoitteena on kuluttajien suojelu.

  Lue lisää
  10.1.2020 Vastuullisuus

  Mikä on ravintolisän ja lääkkeen ero? Milloin niiden yhteiskäyttö on vaaraksi? Ravintolisistä kertoo Ruokaviraston ylitarkastaja Anna Mizrahi ja muistuttaa samalla, että ravintolisää ei pidä koskaan käyttää lääkkeen korvikkeena.

  Lue lisää

  * C-ja D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. B6- ja B12-vitamiini tukee hermoston normaalia toimintaa sekä edistää normaaleja psykologisia toimintoja.