Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Noora Takkinen suosittelee karbamidivoidetta kaikkein kuivanahkaisimmille, parkkiintuneesta ihosta kärsiville potilaille.

"Jos potilaalla on karstainen tai koppurainen iho, auttaa karbamidivoide hyvin pehmentämään ihoa. Psoriaatikoille uskon tällaisen nopeasti imeytyvän tehokosteuttajan toimivan erityisen hyvin", Takkinen kuvailee.

Yleensä atooppiselle iholle tai psoriaatikolle haetaan mahdollisimman rasvaista kosteuttajaa. Karbamidivoide ei kuitenkaan ole erityisen rasvaisen tuntuinen ja imeytyy nopeasti ihoon.

Karbamidivoiteen kosteutusteho muita perusvoiteita parempi

"Karbamidivoiteen kosteutusteho on muita perusvoiteita huomattavasti parempi. Myös nuorille tyypillisestä olkavarren keratosis pilaris -ihottumasta tai perinnöllisestä paksuuntuvasta ihosairaudesta kärsivä saa helpotusta karbamidin tehosta", Takkinen toteaa.

Noora Takkinen kertoo karbamidivoiteen sisältävän ureaa eli karbamidia, joka on jo vanha ja siksi erityisesti ikäihmisille entuudestaan tuttu hoitoaine. Karbamidin teho kosteuttajana perustuu siihen, että se sitoo vettä ja estää kosteuden haihtumista iholta. Se on todettu tehokkaammaksi kuin esimerkiksi glyseroli.

Karbamidivoiteen etuja ovat sen tehokkaasti kosteuttavat ja imeytyvät ominaisuudet sekä ihoa pehmentävä vaikutus. Samalla myös kuivan ihon kutina lievenee.

"Pehmentävä vaikutus on erilainen kuin tavallisilla perusvoiteilla. Koostumus ei ole liian paksu, joten sopii käytettäväksi ympäri vuoden. Erityisen mukavaa on myös, että voide on suomalainen. Tätä onkin jo pitkään odotettu. Enää ei tarvitse tarjota potilaille ulkomaisia vaihtoehtoja", Takkinen iloitsee.

Karbamidivoide pehmentää jalkojen ja käsien kovettumia

Karbamidivoide sopii hyvin pahojen kovettumien tai halkeamien hoitoon. Sitä voi käyttää päivittäin tai kuuriluontoisesti parin viikon ajan. Karbamidi auttaa ihoa uudistumaan tehokkaasti, ja säännöllisellä käytöllä se toimii myös ennaltaehkäisynä kovettumien hoidossa.

Teksti: Riitta Rautakoura