Maitohappobakteeri solu-uute

Solu-uute auttaa vahvistamaan ihon omaa läpäisyestettä suojaten ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä. Se myös vahvistaa ihon luonnollista vastustuskykyä, uudistaa ihoa ja estää haitallisten bakteerien kasvua iholla.

Karbamidi eli urea

Karbamidi eli urea on ihon oma humektantti ja sitä on myös lisätty joihinkin voiteisiin. Suurina pitoisuuksina se liuottaa keratiinia ja sopii siten kuivan, paksun sarveiskerroksen ohentamiseen. Urea ei herkistä, mutta se voi ärsyttää ohuilla ihoalueilla.

Lue myös artikkeli "Karbamidi parkkiintuneelle iholle"!

Keramidit

Keramidit ovat ihon oman luontaisen suojakerroksen ainesosia, jotka vähentävät veden haihtumista iholta ja ehkäisevät sen kuivumista. Keramidivoiteiden on todettu korvaavan ihon keramidivajetta.

Glyseroli

Glyseroli eli glyseriini on perusvoiteiden yleisin humektantti. Se sitoo vettä, kun sitä on voiteessa yli 3 %. Perusvoiteissa ja vastaavissa tuotteissa sen pitoisuus vaihtelee yleensä 5–20 %:iin.

Butyleeniglykoli

Butyleeniglykoli ja pentyleeniglykoli ovat edellisten humektanttien tapaan hajuttomia ja mauttomia, ja ne sitovat vettä yli 3-prosenttisina. Propyleeniglykolin tapaan ne ovat antimikrobisia.

Propyleeniglykoli

Propyleeniglykoli on kemiallisesti lähellä glyserolia. Myös se sitoo vettä, kun sitä on voiteessa yli 3 %. Lisäksi yli 5-prosenttinen propyleeniglykoli estää bakteerien, hiivojen ja rihmasienten kasvua. Se on siis antimikrobinen.

Vaseliini ja parafiini

Vaseliini ja parafiini muodostaa iholle kalvon, mikä estää veden haihtumista ja ihon kuivumista. Vaseliini ei ärsytä, ja vaseliiniallergia on erittäin harvinaista. Myös parafiinit ovat turvallisia, ne eivät ärsytä tai herkistä.