Ihmisen terveys ja hyvinvointi koostuu useista asioista. Tältä sivulta löydät kiintoisaa sisältöä muun muassa liikunnan hyödyistä, ystävien ja unelmien tärkeydestä sekä matka-apteekin pakkaamisesta.

Terveys ja hyvinvointi

Näytä kaikki kategoriat
7.10.2020

Katkonainen uni, nukahtamisvaikeudet ja muut unettomuuteen liittyvät häiriöt tekevät helposti elämästä vaikeaa. Yleensä lievät uniongelmat kuitenkin helpottuvat itsehoidolla, kun arjen rytmin saa kuntoon.

Lue lisää
16.9.2020

Jos ihmisellä ei olisi lainkaan vastustuskykyä, tavallinen flunssakin voisi olla kohtalokas. Siksi luonto on kehittänyt meille nerokkaan puolustusjärjestelmän

Lue lisää
9.9.2020

Puutiaisten varalta kannattaa olla valppaana syksylläkin. Myös arkiset infektiot kuten virtsatietulehdus, ihon tulehdukset ja eläimen puremat on syytä hoitaa kuntoon.

Lue lisää
1.7.2020

Kynsisienen oireita ovat paksuuntunut kynsi ja muut kynsimuutokset. Se on ennen kaikkea kosmeettinen haitta. Mitä aiemmin kynsisienen hoidon aloittaa, sitä paremmin hoito tepsii.

Lue lisää
matka-apteekki
24.6.2020

Hyvin varustettu mökin lääkekaappi poistaa kesästä monta murhetta. Käytä siis hetki aikaa ja tarkista loma-ajan lääkekaapin sisältö. Löytyykö aineksia haavanhoitoon, muistitko allergiat? Tarkista muistilistasta, mitä hoitotarpeita mökille mukaan!

Lue lisää
28.5.2020

Sosiaalinen eristäytyminen on monelle raskasta. Epidemioiden aikana emme voi tavata toisiamme, mutta voimme silti ilahduttaa muita monin tavoin.

Lue lisää
22.4.2020

Korvien tukkeutuminen on harmillinen kiusa. Korviin kertynyttä vahaa ei pidä mennä tökkimään, vaan se tulee liuottaa turvallisesti. Korvien tukkeutumista ja huminaa voi myös ehkäistä ennalta. Katso videolta, kuinka käytät Remo-Wax-korvasuihketta oikein!

Lue lisää
luotetuin merkki
11.2.2020

Kuluttajat valitsivat Buranan luotetuimmaksi särkylääkemerkiksi jo 20. kerran, ja Multivitan vitamiinikategoriassa neljättä kertaa peräkkäin. Histec valittiin luotuimmaksi allergialääkemerkiksi. Tämä kategoria oli tutkimuksessa mukana ensimmäistä kertaa.

Lue lisää
Mies, pidä terveydestäsi huolta
1.11.2019

Sitkeässä elävä käsitys, jonka mukaan suomalainen mies ei mene helposti lääkäriin, pitää Terveystalon työterveyslääkäri Toni Vännin mukaan ainakin osittain paikkansa edelleen.

Lue lisää
17.10.2019

Kasvisten lisääminen lautaselle saa olon kevyemmäksi ja pitää suoliston terveempänä kuin tuhti ruokavalio. Silloin tällöin laadukkaalla liharuoalla herkuttelu on silti edelleen sallittua myös terveysasiantuntijan mielestä.

Lue lisää
25.6.2019

Lääkekaappi kannattaa laittaa kuntoon kesäksi. Yliopiston Apteekin farmaseutti Leena Äyräpää neuvoo, mitä mökin lääkekaappiin tai kotimaassa matkaavan matkalääkelaukkuun on syytä pakata.

Lue lisää
15.6.2019

Orionin -15 % tuotekampanjat löytyvät seuraavista apteekeista:

Lue lisää
12.6.2019

Korkea verenpaine rasittaa sydäntä ja verisuonia. Kyseessä on salakavala vaiva, sillä kohonnut paine ei välttämättä oireile mitenkään. Sen saa selville vain mittaamalla.

Lue lisää
2.6.2019

Toukokuussa järjestimme kesän keräilykampanjasta palautekyselyn, jonka vastauksista saimme arvokasta tietoa yleisön toiveista kampanjaan liittyen.

Lue lisää
8.5.2019

Apteekin valikoimasta löytyy hyvinvointivinkkejä ja hemmottelua kaikenikäisille äideille. Lahjavinkkejä on niin kuntoiluun, itsestä huolehtimiseen kuin itsensä mittaamiseenkin – ja kesään valmistautuminen sopii sekin äitienpäivän teemaksi.

Lue lisää
1.2.2019

Painonpudottaminen lähtee arkisista valinnoista. Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kannustaa laihduttajaa säännöllisyyteen ja kohtuuteen.

Lue lisää
17.9.2018

Laulaminen on mukavaa ja sillä on monia hyviä terveysvaikutuksia. Kuorolaulussa voi musiikin ilon lisäksi kokea yhteisöllisyyttä ja ystävyyttä.

Lue lisää
10.9.2018

Noin 30 000 suomalaista saa vuosittain apua Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan kautta. Useimmiten SPR:n koulutettu, vapaaehtoinen ystävä tapaa apua toivovan kasvotusten, mutta itselleen voi toivoa myös verkkoystävää.

Lue lisää
21.6.2018

Leppeät kesäkelit innostavat puuhailemaan ulkona ja kokeilemaan myös erilaisia liikuntalajeja. Grillausinnostuksen tai vaellusretken innoittamana kannattaa muistaa maltti ja varautuminen pieniin sattumiin.

Lue lisää
6.6.2018

Ajattelua vaativa tekeminen pitää aivot virkeänä. Ponnistelun tulisi myös olla innostavaa.

Lue lisää
11.5.2018

Kaikkea ei voi suunnitella, vaikka olisi miten kunnianhimoinen ja kykenevä. Vuodessa Marja muuttui sinkusta uusperheen äidiksi. Uuvuttavimpien vuosien jälkeen nyt on helppo olla onnellinen.

Lue lisää
14.3.2018

Liikunta on tärkeä osa arkea, joten laita se kalenteriin ja pidä siitä kiinni. Liikuntaa kannattaa myös lisätä muun kivan tekemisen oheen.

Lue lisää
14.2.2018

Rankka juoksutapahtuma on mitä mainioin tekosyy ystävien tapaamiseen. Naiskolmikko tsemppaa toisiaan ultrajuoksuille, joille kukaan heistä ei lähtisi yksin.

Lue lisää
5.2.2018

Avain hyvään oloon ja pysyvästi parempaan kuntoon on elintavoissa ja pitkäjänteisyydessä. Bloggari Hanna Viljakainen liikkuu tavoitteellisesti ja huolehtii, että suunta on koko ajan oikea.

Lue lisää
23.1.2018

Rakennusten tutkiminen on tärkeintä sisäilmaongelmien selvittelyssä. Huonon sisäilman taustalla voi olla moni muukin tekijä kuin kosteus tai home.

Lue lisää
pia_hytonen_melonta
11.1.2018

Lapsuudessa herännyt haave toteutui, kun kotimaisuudesta ammentava hoitola avautui syksyllä Helsingin Lauttasaaressa. Pia Hytönen sai yrittäjyyteen sysäyksen aiemman työpaikan muutoksista.

Lue lisää
6.11.2017

Kun urheillessa sattuu, nopea ensiapu voi pienentää seurauksia huomattavasti. Erityisen huolellisesti pitää hoitaa kasvuikäisten vammat.

Lue lisää
mita_mukaan_festareille
21.6.2017

Ohjenuora kesäfestareille pakkaamiseen on, että pidät itsesi lämpimänä, muistat suojautua sateelta ja auringolta äläkä unohda itsehoitotuotteita, jotka auttavat pienissä haavereissa.

Lue lisää
10.5.2016

Puutiaishavainnot ovat viime vuosina lisääntyneet. Piskuisista kiusankappaleista vain pieni osa on haitaksi ihmisille ja lemmikeille.

Lue lisää
2.12.2015

Apteekit ottavat käyttöön uudistetun itsehoitolääkekategorian. Ensimmäisenä tulehduskipulääkkeenä kategoriaan tuodaan Orionin Pronaxen 250 mg (10 tablettia), jota Suomessa on aikaisemmin myyty reseptilääkkeenä.

Lue lisää
18.5.2015

Rannikkoalueilla liikuttaessa kannattaa tehdä iltaisin punkkitarkastus. Iholle ehtineen punkin nopea irrotus voi estää mahdollisen borrelioosin.

Lue lisää
6.6.2014

Jos kyykäärmeitä ei halua pihalleen, kannattaa nurmikko pitää lyhyenä ja siivota romu- ja kivikasat pois.

Lue lisää
24.6.2013

Istumisesta on viime vuosikymmeninä tullut yksi hyvinvointimme pahimmista vitsauksista. Liiallinen takamuksen kuluttaminen on paljastunut vakavaksi terveysriskiksi, josta tutkijat ja terveydenhuollon ammattilaiset varoittelevat.

Lue lisää
27.5.2013

Helteinen sää ja auringon ultraviolettisäteily voivat heikentää lääkkeiden tehoa. Kesäaikaan lääkkeiden säilytyksestä tuleekin huolehtia erityisen tarkasti.

Lue lisää
20.5.2013

Primaspan on sepelvaltimotautikohtauksen, aivoinfarktin ja aivoverenkierron häiriöiden sekä sydäninfarktin ehkäisyyn tarkoitettu lääke. Ennen lääkkeen aloittamista on aina käytävä lääkärissä.

Lue lisää
22.4.2013

Terveellinen ruokavalio on varfariinihoidon lähtökohta. Periaate on, että varfariini annostellaan ruokavalioon sopivaksi, ei päinvastoin.

Lue lisää
18.4.2013

Milloin olet viimeksi mittauttanut verenpaineesi? Jokaisen on hyvä tietää omat verenpainearvot.

Lue lisää