Ihmisen terveys ja hyvinvointi koostuu useista asioista. Tältä sivulta löydät kiintoisaa sisältöä muun muassa liikunnan hyödyistä, ystävien ja unelmien tärkeydestä sekä matka-apteekin pakkaamisesta.

Terveys ja hyvinvointi

Näytä kaikki kategoriat
1.10.2019

Lääkejätteet eivät ole mitä tahansa roskaa, vaan vaaralliseksi luokiteltua jätettä, joka tulee hävittää aina oikein. Tiedätkö, mikä on turvallisin tapa hävittää vanhentuneet lääkkeet? Testaa tietosi!

Lue lisää
25.6.2019

Lääkekaappi kannattaa laittaa kuntoon kesäksi. Yliopiston Apteekin farmaseutti Leena Äyräpää neuvoo, mitä mökin lääkekaappiin tai kotimaassa matkaavan matkalääkelaukkuun on syytä pakata.

Lue lisää
25.6.2019

Glukosamiini rakentaa rustoa ja pehmustaa nivelet iskunkestäviksi. Mutta mitä sille tapahtuu ruston rappeutuessa? Glukosamiinin salat paljastaa dosentti, fysiatrian erikoislääkäri Mats Grönblad Bulevardin klinikalta.

Lue lisää
15.6.2019

Orionin -15 % tuotekampanjat löytyvät seuraavista apteekeista:

Lue lisää
12.6.2019

Korkea verenpaine rasittaa sydäntä ja verisuonia. Kyseessä on salakavala vaiva, sillä kohonnut paine ei välttämättä oireile mitenkään. Sen saa selville vain mittaamalla.

Lue lisää
2.6.2019

Toukokuussa järjestimme kesän keräilykampanjasta palautekyselyn, jonka vastauksista saimme arvokasta tietoa yleisön toiveista kampanjaan liittyen.

Lue lisää
29.5.2019

Orionin panostus vastuullisuuteen ja korkeaan laatuun näkyvät myös ei-lääkkeellisissä tuotteissa, kuten ravintolisissä. Orionin ravintolisiä myydään vain apteekeissa.

Lue lisää
8.5.2019

Apteekin valikoimasta löytyy hyvinvointivinkkejä ja hemmottelua kaikenikäisille äideille. Lahjavinkkejä on niin kuntoiluun, itsestä huolehtimiseen kuin itsensä mittaamiseenkin – ja kesään valmistautuminen sopii sekin äitienpäivän teemaksi.

Lue lisää
8.4.2019

Orion puhdistaa tuotantonsa jätevedet huippuunsa viritetyssä prosessissa ja panostaa muutenkin ympäristövastuuseen lääkkeiden koko elinkaarella. Tavoitteena on nykyistä puhtaampi Itämeri ja luonto ilman lääkejäämiä.

Lue lisää
burana_luotetuin_merkki
7.2.2019

Kuluttajat valitsivat Buranan luotetuimmaksi särkylääkemerkiksi jo 19. kerran, ja Multivitan vitamiinikategoriassa jo kolmatta kertaa peräkkäin. Suomalaiset pitävät kotimaisuutta tärkeänä tekijänä luottamuksen rakentumisessa.

Lue lisää
1.2.2019

Painonpudottaminen lähtee arkisista valinnoista. Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kannustaa laihduttajaa säännöllisyyteen ja kohtuuteen.

Lue lisää
17.9.2018

Laulaminen on mukavaa ja sillä on monia hyviä terveysvaikutuksia. Kuorolaulussa voi musiikin ilon lisäksi kokea yhteisöllisyyttä ja ystävyyttä.

Lue lisää
10.9.2018

Noin 30 000 suomalaista saa vuosittain apua Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan kautta. Useimmiten SPR:n koulutettu, vapaaehtoinen ystävä tapaa apua toivovan kasvotusten, mutta itselleen voi toivoa myös verkkoystävää.

Lue lisää
21.6.2018

Leppeät kesäkelit innostavat puuhailemaan ulkona ja kokeilemaan myös erilaisia liikuntalajeja. Grillausinnostuksen tai vaellusretken innoittamana kannattaa muistaa maltti ja varautuminen pieniin sattumiin.

Lue lisää
6.6.2018

Ajattelua vaativa tekeminen pitää aivot virkeänä. Ponnistelun tulisi myös olla innostavaa.

Lue lisää
11.5.2018

Kaikkea ei voi suunnitella, vaikka olisi miten kunnianhimoinen ja kykenevä. Vuodessa Marja muuttui sinkusta uusperheen äidiksi. Uuvuttavimpien vuosien jälkeen nyt on helppo olla onnellinen.

Lue lisää
14.3.2018

Liikunta on tärkeä osa arkea, joten laita se kalenteriin ja pidä siitä kiinni. Liikuntaa kannattaa myös lisätä muun kivan tekemisen oheen.

Lue lisää
14.2.2018

Rankka juoksutapahtuma on mitä mainioin tekosyy ystävien tapaamiseen. Naiskolmikko tsemppaa toisiaan ultrajuoksuille, joille kukaan heistä ei lähtisi yksin.

Lue lisää
5.2.2018

Avain hyvään oloon ja pysyvästi parempaan kuntoon on elintavoissa ja pitkäjänteisyydessä. Bloggari Hanna Viljakainen liikkuu tavoitteellisesti ja huolehtii, että suunta on koko ajan oikea.

Lue lisää
23.1.2018

Rakennusten tutkiminen on tärkeintä sisäilmaongelmien selvittelyssä. Huonon sisäilman taustalla voi olla moni muukin tekijä kuin kosteus tai home.

Lue lisää
pia_hytonen_melonta
11.1.2018

Lapsuudessa herännyt haave toteutui, kun kotimaisuudesta ammentava hoitola avautui syksyllä Helsingin Lauttasaaressa. Pia Hytönen sai yrittäjyyteen sysäyksen aiemman työpaikan muutoksista.

Lue lisää
6.11.2017

Kun urheillessa sattuu, nopea ensiapu voi pienentää seurauksia huomattavasti. Erityisen huolellisesti pitää hoitaa kasvuikäisten vammat.

Lue lisää
mita_mukaan_festareille
21.6.2017

Ohjenuora kesäfestareille pakkaamiseen on, että pidät itsesi lämpimänä, muistat suojautua sateelta ja auringolta äläkä unohda itsehoitotuotteita, jotka auttavat pienissä haavereissa.

Lue lisää
6.6.2016

Keväällä ovat ajankohtaisia ensimmäiset mökkireissut sekä veneilykauden avaus. Nyt on hyvä hetki muistuttaa pienestä, mutta tärkeästä asiasta: mitä mökin ja veneen lääkekaapista tulisi löytyä.

Lue lisää
10.5.2016

Puutiaishavainnot ovat viime vuosina lisääntyneet. Piskuisista kiusankappaleista vain pieni osa on haitaksi ihmisille ja lemmikeille.

Lue lisää
laakeriskit hallintaan uudella laakekategorialla
2.12.2015

Apteekit ottavat käyttöön uudistetun itsehoitolääkekategorian. Ensimmäisenä tulehduskipulääkkeenä kategoriaan tuodaan Orionin Pronaxen 250 mg (10 tablettia), jota Suomessa on aikaisemmin myyty reseptilääkkeenä.

Lue lisää
18.5.2015

Rannikkoalueilla liikuttaessa kannattaa tehdä iltaisin punkkitarkastus. Iholle ehtineen punkin nopea irrotus voi estää mahdollisen borrelioosin.

Lue lisää
kyypakkaus
6.6.2014

Jos kyykäärmeitä ei halua pihalleen, kannattaa nurmikko pitää lyhyenä ja siivota romu- ja kivikasat pois.

Lue lisää
24.6.2013

Istumisesta on viime vuosikymmeninä tullut yksi hyvinvointimme pahimmista vitsauksista. Liiallinen takamuksen kuluttaminen on paljastunut vakavaksi terveysriskiksi, josta tutkijat ja terveydenhuollon ammattilaiset varoittelevat.

Lue lisää
27.5.2013

Helteinen sää ja auringon ultraviolettisäteily voivat heikentää lääkkeiden tehoa. Kesäaikaan lääkkeiden säilytyksestä tuleekin huolehtia erityisen tarkasti.

Lue lisää
20.5.2013

Primaspan on sepelvaltimotautikohtauksen, aivoinfarktin ja aivoverenkierron häiriöiden sekä sydäninfarktin ehkäisyyn tarkoitettu lääke. Ennen lääkkeen aloittamista on aina käytävä lääkärissä.

Lue lisää
22.4.2013

Terveellinen ruokavalio on varfariinihoidon lähtökohta. Periaate on, että varfariini annostellaan ruokavalioon sopivaksi, ei päinvastoin.

Lue lisää
18.4.2013

Milloin olet viimeksi mittauttanut verenpaineesi? Jokaisen on hyvä tietää omat verenpainearvot.

Lue lisää