Kipu- ja särkylääkkeet

Sivun sisältö ja pikalinkit

Kipulääkkeitä on erilaisia. Tutustu kipulääkkeisiin, niiden käyttöaiheisiin ja oikeaan käyttöön.

Itsehoitolääkkeinä särkylääkkeet soveltuvat vain lyhytaikaiseen ja tilapäiseen hoitoon. Muista lukea pakkausseloste aina huolellisesti.

Tuotemerkit

Ibuprofeeni

Ibuprofeeni on tulehduskipulääke, joka kivunlievityksen lisäksi hoitaa tulehdusoireita kuten turvotusta ja kuumotusta.

Ibuprofeeni lievittää erilaisia kiputiloja, kuten päänsärky, lihas- ja nivelkivut, kuukautiskivut ja hammassärky. Lisäksi se laskee kuumetta ja sopii flunssan oireiden hoitoon.

Parasetamoli

Parasetamoli lääke kuumeeseen ja kipuun. Parasetamoli ei vähennä tulehdusta, mutta se on melko hyvin siedetty kipulääke.

Parasetamolia käytetään mm. lihassärkyyn, päänsärkyyn, kuukautiskipuihin, hammassärkyyn, nivelrikkoon ja kuumeen ja flunssan oireiden hoitoon.

Ketoprofeeni

Ketoprofeeni on tulehdusta, kipua ja kuumetta lievittävä tulehduskipulääke.

Ketoprofeeni sopii tilapäisten kipu- ja kuumetilojen hoitoon, kuten päänsärky, lihas- ja nivelkivut, reumasärky, kuukautiskivut, hammassärky, flunssan ja kuumeen oireet.

Asetyylisalisyylihappo

Asetyylisalisyylihappo (ASA) on tulehduskipulääke, joka lievittää mm. päänsärkyä, hammassärkyä ja kuukautiskipuja. Lisäksi se laskee kuumetta ja soveltuu flunssan oireiden hoitoon aikuisille.

Naprokseeni

Naprokseeni on tulehduskipulääke tilapäisiin kipu ja kuumetiloihin. Naproksiinivalmisteet ovat itsehoidossa lisäneuvontaa vaativa lääke, joka edellyttää farmaseuttisen henkilökunnan antaman lisäneuvonnan.

Sinkokaiinihydrokloridi (korvakipu)

Sinkokaiinihydrokloridi on paikallisesti käytettävä puudute, joka lievittää kipua. Sitä käytetään korvatippoina leivittämään tilapäistä korvakipua.