Auringolta suojautuminen on tärkeää ympäri vuoden. Olemme koonneet tälle sivulle tietoa UV-säteilystä ja sen vaikutuksista sekä vinkkejä ihon suojaamiseen ja palaneen ihon hoitoon.

Auringolta suojautuminen

Näytä kaikki kategoriat
28.5.2018

Kun muistaa suojautua auringolta, kesästä saa monta iloa enemmän irti. Aurinkovoide on tärkeä perusvaruste niin mökille, kesätapahtumaan kuin kotipihassa puuhailuunkin.

Lue lisää
29.6.2017

Aurinko hellii ihoa ja mieltä, mutta aiheuttaa myös helposti ihon palamista. Aurinkosuoja tulee valita ihotyypin ja olosuhteiden mukaan.

Lue lisää
27.5.2014

Suojaa iho hyvin auringolta. Jos iho kuitenkin palaa, hoida palanutta ihoa viileällä ja juomalla vettä. Jos palanut iho tekee kipeää, ota särkylääkettä.

Lue lisää
27.5.2014

Parhaat keinot lapsen ihon suojaamiseen ovat vaatteet, lippis, aurinkolasit ja korkeakertoiminen aurinkosuojavoide.

Lue lisää
29.7.2013

Auringossa palaneen, punoittavan ihon hoito onnistuu parhaiten kotona. Lääkäriin kannattaa hakeutua, jos iho palaa laajalta alueelta rakoille. Monet palamisen aiheuttamat vauriot näkyvät vasta pitkän ajan kuluttua.

Lue lisää
31.5.2012

Vaalea iho, joka ei rusketu mutta palaa helposti. Kuulostaako tutulta? Ihotautien erikoislääkäri Tapio Rantanen kertoo, että myös herkkäihoisen on mahdollista nauttia kesästä ja auringosta turvallisesti.

Lue lisää