Auringolta suojautuminen on tärkeää ympäri vuoden. Olemme koonneet tälle sivulle tietoa UV-säteilystä ja sen vaikutuksista sekä vinkkejä ihon suojaamiseen ja palaneen ihon hoitoon.

Auringolta suojautuminen

Näytä kaikki kategoriat
 
11.2.2020 Auringolta suojautuminen

Kun iho on tottunut Suomen pimeään talveen, se palaa herkemmin auringossa. Siksi iho kannattaa suojata erityisen hyvin, jos matkustat talvilomalla etelään tai vaikka hangille. Muista, että pilvinen sää ei vastaa aurinkosuojaa!

Lue lisää
 
26.6.2019 Auringolta suojautuminen

Valitse lapsellesi ja itsellesi sopiva aurinkovoide, ja säilytä aurinkosuoja oikein. Muista myös käyttää ja lisätä aurinkovoidetta riittävästi! Kesästä ja auringosta voi nauttia täysillä, kunhan muistat suojata ihosi palamiselta.

Lue lisää
 
18.6.2019 Auringolta suojautuminen

Fysikaalinen vai kemiallinen aurinkovoide? Riittääkö meikkivoide suojaamaan auringolta? Aurinkovoiteiden käyttöön liittyy luuloja ja väärinkäsityksiä. Oheisten väittämien avulla erotat oikean tiedon oletuksesta.

Lue lisää
 
5.6.2019 Auringolta suojautuminen

Kutinaa, punoitusta ja röpelöistä näppylää. Suomalaisista jopa joka kymmenes saa UV-säteilystä jonkinasteista aurinkoihottumaa. Ihotautien erikoislääkäri Maria Huttunen kertoo, mistä vaivassa on kyse.

Lue lisää
 
28.5.2019 Auringolta suojautuminen

Useat lääkeaineet herkistävät auringonvalolle. Silloin iho voi joko palaa helpommin tai kehittää aurinkoihottumaa. Valoherkkyyttä lisäävän lääkekuurin aikana auringossa oleilua on hyvä välttää ja iho on syytä suojata kunnolla.

Lue lisää
 
29.6.2017 Auringolta suojautuminen

Aurinko hellii ihoa ja mieltä, mutta aiheuttaa myös helposti ihon palamista. Aurinkosuoja tulee valita ihotyypin ja olosuhteiden mukaan.

Lue lisää
 
27.5.2014 Auringolta suojautuminen

Suojaa iho hyvin auringolta. Jos iho kuitenkin palaa, hoida palanutta ihoa viileällä ja juomalla vettä. Jos palanut iho tekee kipeää, ota särkylääkettä.

Lue lisää
 
29.7.2013 Auringolta suojautuminen

Auringossa palaneen, punoittavan ihon hoito onnistuu parhaiten kotona. Lääkäriin kannattaa hakeutua, jos iho palaa laajalta alueelta rakoille. Monet palamisen aiheuttamat vauriot näkyvät vasta pitkän ajan kuluttua.

Lue lisää
 
31.5.2012 Auringolta suojautuminen

Vaalea iho, joka ei rusketu mutta palaa helposti. Kuulostaako tutulta? Ihotautien erikoislääkäri Tapio Rantanen kertoo, että myös herkkäihoisen on mahdollista nauttia kesästä ja auringosta turvallisesti.

Lue lisää