Suun terveys on olennainen osa hyvinvointia ja yleistä terveyttä. Terve suu herkistää suun myös helpommin hymyyn. Tämä osio tarjoaa runsaasti tietoa yleisesti suun terveydestä huolehtimiseen sekä vinkkejä erilaisten oireiden kuten huuliherpeksen ja aftojen hoitoon.

 
31.1.2024 Suun terveys

Huulten rohtuminen on ikävä talvinen vaiva – lue tästä vinkit sen hoitoon.

Lue lisää
 
29.11.2023 Suun terveys

Kun suupielessä kihelmöi ja sitä seuraa rakkula, on syynä todennäköisesti ”yskänrokko” eli herpes huulessa. Vaiva paranee onneksi nopeasti.

Lue lisää
 
20.10.2022 Suun terveys

Kipeällä suulla on paha purra ja puhua. Se haittaa elämänlaatua ja uhkaa laajalti terveyttä. Suu pysyy kunnossa pienillä päivittäisillä teoilla.

Lue lisää
 
18.3.2019 Suun terveys

Huuliherpes on ikävä mutta onneksi yleensä lyhytkestoinen vaiva. Itsehoito lievittää huuliherpeksen oireita. Mitä nopeammin oireita pystyy hillitsemään, sitä vähemmällä saattaa selvitä.

Lue lisää
 
30.7.2018 Suun terveys

Aftat ovat suun limakalvojen pieniä, kivuliaita haavaumia. Lähes joka toisella ihmisellä esiintyy niitä elämänsä aikana, monella toistuvasti.

Lue lisää
 
29.5.2017 Suun terveys

Suuri osa ihmisistä kantaa herpesvirusta. Jos olet aiemmin kärsinyt herpesoireista, ne puhkeavat helposti uudelleen

Lue lisää
 
16.8.2016 Suun terveys

Kun sylki vähenee, suu on alttiimpi bakteereille ja voi tuntua kipeältä. Aamulla kun suu on kuiva, hengityskin usein haisee pahalta.

Lue lisää
 
16.8.2016 Suun terveys

Ientulehdus on petollinen vaiva, sillä se saattaa olla pitkään oireeton. Tehokas puhdistus pitää ikenet terveinä ja säännöllinen käynti hammaslääkärillä estää vakavan tulehduksen.

Lue lisää
 
16.8.2016 Suun terveys

Hammaskiille suojaa hampaita reikiintymiseltä. Suun bakteerit, erilaiset hapot ja liian voimakas harjaus voivat kuitenkin vaurioittaa hammaskiillettä. Tuhoutunut kiille ei palaudu, joten sitä kannattaa suojella.

Lue lisää
 
16.8.2016 Suun terveys

Hampaiden harjaus on jokapäiväistä rutiinia, johon ei aina tule kiinnitettyä riittävästi huomiota. Kokosimme yleisimmät virheet hampaiden hoidosta.

Lue lisää
 
27.5.2015 Suun terveys

Kihelmöikö huulia tuttuun tapaan? Jos olet aiemmin kärsinyt herpesoireista, ne puhkeavat helposti uudelleen. Oireet ovat onneksi yleensä hoidettavissa tehokkaasti.

Lue lisää