Sopivan äitienpäivälahjan löytäminen ei ole aina helppoa. Apua lahjan valintaan kannattaa siksi kysyä myös apteekista. ”Itse valitsisin äitienpäivälahjaksi kosmetiikkaa. Apteekkien valikoimista löytyy valtava määrä laadukkaita ja tutkitusti turvallisia kosmetiikkatuotteita, joista on helppo valita sopiva tuote lahjan saajalle”, vinkkaa Myyrmannin apteekin proviisori Katriina Lepistö.

Lepistö kertoo, että varsinkin erilaiset päivä- ja yövoiteet sekä kosteuttavat seerumit sopivat hyvin äitienpäivälahjaksi. ”Esimerkiksi apteekin kosmetiikkasarjoista löytyy näitä voiteita niin hajustettuina kuin hajustamattominakin. Talven jälkeen sopii myös hellävarainen kuorintanaamio”, hän kertoo.

Apteekista löydät paitsi monenlaista kosmetiikkaa myös lukuisia muita hyvinvoinnin tuotteita. Lahjakortti on varma valinta, jos et ole varma lahjansaajan mieltymyksistä.

Kosteuttaville voiteille, kasvonaamioille ja seerumeille löytyy muutenkin paikkansa varsinkin keväisin ja alkukesästä. ”Iho on talven jälkeen usein kuiva, ja lämpötilanmuutokset voivat ottaa koville. Myös käsi- ja jalkavoiteet sekä esimerkiksi aurinkoon tarkoitetut tuotteet sopivat hyvin tähän vuodenaikaan”, Lepistö sanoo.

Apteekin lahjakortti antaa vapauden valita

Kosmetiikan ja ihonhoitotuotteiden lisäksi äitienpäivälahjaksi sopivat erilaiset hiustuotteet. Osa apteekeista tarjoaa myös esimerkiksi erilaisia mittauspalveluita, joissa voi mitata vaikkapa oman kehonsa rasvaprosentin tai oman verenpaineensa.

Kun lahjansaajan mieltymykset mietityttävät, lahjakortti on aina hyvä valinta. ”Lahjakortille voi ladata haluamansa summan. Kylkiäiseksi voi hankkia vaikka jonkin pienen hemmottelutuotteen”, Lepistö vinkkaa.

äitienpäivälahja löytyy apteekista

Lahjakortti voi olla hyvä idea myös silloin, jos lahjaksi haluaisi antaa esimerkiksi kosmetiikkaa, mutta lahjan saajan ihotyypistä tai mieltymyksistä ei ole varmuutta.

”Kosmetiikka kannattaa valita ihotyypin mukaan, ja sopivan tuotteen hankkiminen voi olla vaikeaa, jos ihotyyppi ei ole tiedossa. Lahjakortilla apteekin valikoimasta voi toki valita paljon muutakin. Apteekeissa on myynnissä esimerkiksi laadukkaita ja turvalliseksi todettuja herkän ihon meikkejä ja kynsilakkoja, mutta lahjakortin avulla sopivan tuotteen tai sävyn valinnan voi jättää lahjan saajalle”, Lepistö vinkkaa.

Kosmetiikan asiantuntija neuvoo valinnoissa

Mikäli lahjakortti tuntuu liian persoonattomalta vaihtoehdolta äitienpäivälahjaksi, apteekin henkilökunta auttaa mielellään lahjan etsimisessä.

”Apteekeissa, kuten meillä, työskentelee usein farmaseuttien ja proviisoreiden ohella ihonhoitoon erikoistunut kosmetiikkaosaaja ja -neuvoja. He osaavat auttaa kosmetiikkatuotteiden yksilöllisissä ja ihokohtaisissa valinnoissa”, Lepistö huomauttaa.

Apteekista aktiiviliikkujalle

Moni aloittaa kesän korvilla juoksuharrastuksen ja ulkona liikkumisen uudelleen. Aktiiviselle liikkujalle lahjavinkki voisi olla liikuntaharrastuksen tueksi sopivat apteekkituotteet. Esimerkiksi lihasten toimintaa edistävä magnesium sopii hyvin lahjaksi liikkujalle. ”

Lepistö muistuttaa, että lahjaa kannattaa toki miettiä lahjan saajan mukaan. ”Äitejä on monenlaisia ja monenikäisiä, joten yksilöllisiä toiveita kannattaa kuunnella.”

Äitienpäivälahjavinkkejä:

  • Bellavitan päivä- ja yövoide
  • Favoran rauhoittavat ja kosteuttavat kasvotuotteet
  • Multivita magnesiumsitraatti aktiiviliikkujalle
  • Sebamed-sarjan ihanat pesutuotteet
  • Erilaiset lahjapakkaukset
  • Mittauspalvelut
  • Apteekin lahjakortti

Teksti: Pi Mäkelä