Apteekissa myydään monia tuotteita, jotka sopivat mainiosti myös joulupukin konttiin. Läheinen voi kaivata vahvistusta hyvinvoinnilleen tai jotakin muuta käytännöllistä, joka otetaan käyttöön saman tien tai vaikka tulevilla talvikeleillä. Myös hemmotteluun löytyy runsaasti vaihtoehtoja. Herkkäihoista voisi ilahduttaa vaikkapa paketista löytyvä Allergiatunnuksella varustettu ihonhoitotuote. Joulu on myös aikaa, jolloin arvostetaan erityisesti suomalaisten tekemää työtä ja kotimaisia tuotteita.

Kysyimme orionilaisilta hyvän olon lahjavinkkejä, jotka löytyvät apteekin omasta valikoimasta.

Helliviä hoitotuotteita talvi-iholle ja pipon alla hautuville hiuksille

Talvi-iholle saa apteekista koottua monenlaisia hoitavia hemmottelupaketteja.

Favora-tuotteilla on Allergiatunnus ja ne ovat hajusteettomia. Kosteuttavaan, ihoa talven olosuhteilta suojaavaan pakettiin sopivat esimerkiksi Hellävarainen misellivesi, Vahvistava kosteusvoide, Vahvistava ja suojaava tehohoito sekä Favora rauhoittava & kosteuttava naamio.

Sebamed-sarjasta löytyy aina tarpeellinen pikkupaketti käsille. Hand Wash Oil on kosteuttava käsienpesuöljy herkälle, kuivalle ja karhealle iholle. Sen pariksi sopii Relief Hand Cream käsivoide, joka sisältää 5 % karbamidia ja runsaasti kosteuttavia ainesosia, jotka auttavat rauhoittamaan ja pehmentämään kuivaa ihoa. Tämän duon molemmat tuotteet ovat hajusteettomia.

Biorion-sarjan shampoo, hoitoaine ja stimuloiva hoitoneste sopivat erinomaisesti pipokauden rasittamille hiuksille. Shampoo tuuheuttaa ja kosteuttaa, ja hoitoaine ravitsee hiuksia, vähentää sähköisyyttä ja parantaa kammattavuutta. Stimuloiva hoitoneste auttaa hidastamaan ja ehkäisemään ennenaikaista hiustenlähtöä ja edistämään uusien hiusten kasvua.

Iloa vitamiineista koko perheelle

Vitamiinit ilahduttavat, tukevat joskus yksipuoliseksi jäävää ravitsemusta ja toimivat muun muassa vastustuskyvyn tukena* joka päivä.

Koko perheen jouluinen vitamiinilahjapaketti muodostuu esimerkiksi iloisen värisistä Multivita-sarjan tuotteista: Multivita Plus tai pirteän poreileva Multivita Pore-monivitamiinivalmiste aikuisille, Multivita Juniori- tai NamiNalle-monivitamiinivalmiste perheen pienimmille.

Liikkuvan, aktiivisen perheen joulupakettia voi täydentää esimerkiksi Multivita Magnesiumsitraatti+B6-valmisteella. Magnesium edistää lihasten normaalia toimintaa. Toinen hyvä vaihtoehto olisi varmistaa tärkeiden omega-3-rasvahappojen saanti Multivita Omegalive-sarjan laadukkailla valmisteilla. Aina varma lahjavinkki on myös tuote kattavasta DeviSol-tuotesarjasta, sillä D-vitamiini vahvistaa vastustuskykyä*. 

Tsemppipaketti liikkumiseen

Juhlapyhinäkin oloa kannattaa virkistää liikunnalla. Lepäilyn lomassa on välillä hyvä lähteä liikkeelle ja moni kaipaa jo raisumpaakin menoa. Tiivistahtinen joulukuu on voinut viedä mehuja, mutta hyvää oloa tukeva liikunta antaa nyt tarvittavaa vastapainoa.

Aktiiviselle liikkujalle nivelten hyvinvoinnin tueksi sopii Movex Glukosamiini Active**. Shoppailun ja juhlavalmistelujen jäykistämille lihaksille on avuksi Movex ICE kylmä-kuuma voide 150 ml.

**Sisältää glukosamiinia, kondroitiinisulfaattia ja C-vitamiinia, joka edistää normaalia kollageenin muodostumista rustojen normaalia toimintaa varten.

Reserviä kotiapteekkiin

Kannattaa muistaa myös käytännölliset lahjat, joille voi olla tarvetta koko alkutalven.

Käytännöllinenkin voi ilahduttaa ja tuntua pieneltä luksukselta, kun paketin ulkonäkö on raikas. Tällainen voisi olla esimerkiksi kolme eri väristä ja makuista Posivil FluZink- sinkkiasetaatti-imeskelytablettipakkausta sidottuna yhteen kauniilla nauhalla. Makuja voi sekoittaa päivän mittaan, jolloin niihin ei kyllästy.

Talvikeleillä pakkasen kuivattamia nenän limakalvoja kosteuttaa esimerkiksi Nasolin-sarjan – Nasolin kosteuttava nenäsuihke – sekä Remo-Wax Oil, joka hoitaa ja kosteuttaa korvia. Nasolin kosteuttava nenäsuihke sopii yli 6 kk ikäisille. Remo‑Wax Oilia ei saa käyttää alle vuoden ikäisten lasten korviin ilman lääkärin neuvoa.

Hyvänolon paketti lemmikille

Perheen eläinjäsenet nauttivat myös erityisestä huomiosta.

Lemmikin joululahjaksi sopii esimerkiksi ihana, hellävarainen Aptus Derma Care Soft Wash pesuvaahto sekä turkkiin jätettävä kosteuttava hoitoaine Aptus Derma Care Detangler.

Uuden vuoden lupauksen voi lunastaa aloittamalla säännöllisen hampaiden harjauksen Aptus Bucadog ja Bucacat -hammasgeeleillä.

Nivelten kuntoa sekä sporttityypeillä että iäkkäämmillä karvakavereilla ylläpitävät Aptus Glyco-Flex Maxi ja Mini -purutabletit.

Teksti: Johanna Paasikangas