Vastuullisuudella on tärkeä rooli Orionin toiminnassa. Se ohjaa päivittäistä työtämme, jonka keskiössä ovat terveys ja hyvinvointi. Orion on sitoutunut kestävään kehitykseen ja pyrimme jatkuvasti parantamaan terveyteen, turvallisuuteen ja ympäristöön liittyvää toimintaa. Tältä sivulta löydät vastuullisuuteen liittyviä artikkeleita.

 
7.3.2024 Vastuullisuus

Lääkepakkausten eri materiaalien lajittelu oikeisiin jäteastioihin on jatkossa entistä helpompaa, kun Orion lisää pakkauksiinsa tarkat lajittelumerkinnät kaikille niissä käytetyille materiaaleille.

Lue lisää
 
8.11.2023 Vastuullisuus

Orion haluaa, että lääkkeen käyttö on potilaalle aina mahdollisimman turvallista. Lääkeaineiden yhteisvaikutuksia selvitetään tarkasti lääkekehityksen alkumetreiltä lähtien.

Lue lisää
 
23.2.2023 Vastuullisuus

Orion myötäelää Turkin ja Syyrian maanjäristysten aiheuttaman kriisin keskellä elävien kanssa. Olemme myös jatkaneet Venäjän hyökkäyssotaa vastaan taistelevan Ukrainan tukemista.

Lue lisää
 
15.2.2023 Vastuullisuus

Orion on tehnyt entistä kunnianhimoisempia sitoumuksia hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Yhtiö edistää lisäksi jo aiemmin asettamaansa tavoitetta saavuttaa oman toiminnan hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää
 
5.5.2022 Vastuullisuus

Pitkittyneen pandemian keskellä Orion turvasi lääkkeiden saannin ja kiritti ilmastotyötään. Oman toiminnan ohella vastuullisuustyö kohdistuu yhä vahvemmin koko arvoketjuun.

Lue lisää
 
2.2.2022 Vastuullisuus

Lääkepakkauksissa on paljon merkintöjä, jotka on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille. Niillä torjutaan muun muassa lääkeväärennöksiä.

Lue lisää
 
6.10.2021 Vastuullisuus

Orion aikoo entisestään pienentää lääkepakkaustensa ja muiden valmistepakkaustensa ympäristökuormaa. Kuluttajakin voi osallistua Orionin talkoisiin käyttämällä lääkkeen loppuun.

Lue lisää
 
30.6.2021 Vastuullisuus

Lainsäädännössä määritellään tarkasti, mitä vitamiineista ja muista ravintolisistä saa kertoa ja millaisin terveysväittein niitä voi markkinoida. Tavoitteena on kuluttajien suojelu.

Lue lisää
 
15.6.2021 Vastuullisuus

Orionin perusvoiteet ovat tulosta huolellisesta tutkimuksesta, tarkoin toteutetusta valmistusprosessista ja tarkasta laadunvarmistuksesta.

Lue lisää
 
19.11.2020 Vastuullisuus

Pyyteetöntä työtä tekevät omaishoitajat tarvitsevat tuekseen monenlaisia palveluita. Omaishoitajaliitto ja Orion haluavat yhdessä tarjota sadalle omaishoitajalle mahdollisuuden arjen katkaisemiseen ja virkistäytymiseen.

Lue lisää
 
31.7.2020 Vastuullisuus

Lääkkeiden mahdollisia haittavaikutuksia seurataan lääketurvallisuuden nimissä erittäin tarkasti. Tieto valmisteen haittavaikutuksista kertyy sen koko olemassaolon ajalta.

Lue lisää
 
17.6.2020 Vastuullisuus

Orionin kesän 2020 keräilykampanjassa on nyt mahdollisuus valita myös muu kuin tuotelahja. Aineettoman lahjan valinnut voi Itämerta katsellessaan miettiä: 40 kiloa vähemmän sinilevää!

Lue lisää
 
30.4.2024 Vastuullisuus

Tuotepakkausten erilaiset pakkausmateriaalit voivat aiheuttaa päänvaivaa, kun on aika heittää tyhjät pakkaukset pois. Orionin uusien lajittelumerkintöjen ansiosta erilaisten pakkausmateriaalien lajittelu helpottuu.

Lue lisää
 
11.5.2020 Vastuullisuus

Lääke- ja vitamiinipakkauksen tulee olla oikea moniottelija. Sen tulee suojata, tukea käytettävyyttä ja ottaa ympäristö huomioon. Orionin pakkauksista suurin osa on kierrätettävissä. Mutta milloin lääkepakkaus on syytä viedä apteekkiin hävitettäväksi?

Lue lisää
 
29.1.2020 Vastuullisuus

Säilyvyys on vitamiinivalmisteiden laadussa olennainen tekijä, joka vaikuttaa muun muassa kelpoisuusaikaan, käyttömukavuuteen ja turvallisuuteen. Orion varmistaakin säilyvyyden huolellisesti kaikissa tuoteryhmissään, myös ei-lääkkeellisissä tuotteissa.

Lue lisää
 
10.1.2020 Vastuullisuus

Mikä on ravintolisän ja lääkkeen ero? Milloin niiden yhteiskäyttö on vaaraksi? Ravintolisistä kertoo Ruokaviraston ylitarkastaja Anna Mizrahi ja muistuttaa samalla, että ravintolisää ei pidä koskaan käyttää lääkkeen korvikkeena.

Lue lisää
 
23.12.2019 Vastuullisuus

Jos mainos lupaa ravintolisästä ihmeitä, on syytä havahtua ja tarkistaa faktat. Pahimmillaan vaarassa on terveys. Miten ravintolisiä saa markkinoida – ja mikä taas on laitonta?

Lue lisää
 
26.11.2019 Vastuullisuus

Lääketehtaana Orion tunnetaan laadusta. Myös sen myymien ei-lääkkeellisten valmisteiden, kuten vitamiinien ja muiden ravintolisien, turvallisuus arvioidaan varsin tarkasti.

Lue lisää
 
13.11.2019 Vastuullisuus

Orion valvoo lääketalon tarkkuudella myös vitamiinituotteittensa laatua. Kaiken perustana ovat tuotteen turvallisuus ja luotettava tutkimustieto.

Lue lisää
 
1.10.2019 Vastuullisuus

Lääkejätteet eivät ole mitä tahansa roskaa, vaan vaaralliseksi luokiteltua jätettä, joka tulee hävittää aina oikein. Tiedätkö, mikä on turvallisin tapa hävittää vanhentuneet lääkkeet? Testaa tietosi!

Lue lisää
 
29.5.2019 Vastuullisuus

Orionin panostus vastuullisuuteen ja korkeaan laatuun näkyvät myös ei-lääkkeellisissä tuotteissa, kuten ravintolisissä. Orionin ravintolisiä myydään vain apteekeissa.

Lue lisää