Apua sopivan perusvoiteen valintaan

Jokaisen iho on yksilöllinen ja sopivaa voidetta ei löydä muuten kuin kokeilemalla. Myös terveydenhuollon ammattilaiset ja apteekit auttavat mielellään oikean perusvoiteen valinnassa. Kun Orionin laajasta perusvoidevalikoimasta etsitään iholle kulloinkin parhaiten sopivaa voidetta, nämä neljä asiaa tulisi ottaa huomioon valinnassa:

 • Ihotyyppi

  Karkeasti jaotellen ihotyyppejä on kolme: rasvainen, normaali sekä kuiva, atooppinen ihotyyppi. Perusvoiteen paksuus ja samalla hoitavuus valitaan pitkälti ihotyypin ohjaamana ja apteekin ammattitaitoinen henkilökunta osaa auttaa valinnassa.
 • Hoidettava ihoalue

  Kehon eri alueille sopivat erilaiset perusvoiteet. Kasvoille ja karvaisille ihoalueille käytetään vähemmän rasvaa sisältäviä, kosteuttavia perusvoiteita, jotta ihohuokoset ja karvatupet eivät tukkiudu ja voide imeytyy ihoon tahmaamatta. Korppukantapäille, jalkapohjiin ja taipeisiin voidaan käyttää kosteutta paremmin ihoon sitovaa, hoitavampaa tai rasvaista perusvoidetta.
 • Ihon kunto

  Varsinkin atooppiseen ihottumaan liittyy usein ihon kunnon kausiluonteista vaihtelua. Oireettomat jaksot vuorottelevat hankalampien pahenemisjaksojen kanssa yksilöllisesti. Perusvoide valitaan aina ihon sen hetkisen kunnon perusteella osaksi ihon kokonaisvaltaista hoitoa.
 • Vuodenaika

  Kesällä myös atoopikon iho on usein paremmassa kunnossa kuin talvella, jolloin normaalinkin ihotyypin omaavalla iho voi kutista ja hilseillä kuivuudesta johtuen. Kosteuttava perusvoide voi hyvin riittää ihon perushoitoon kesällä, kun taas syksyllä palataan hoitavampaan voiteeseen.

Valitse oma ihotyyppisi ja katso suositellut tuotteet eri ihoalueihin:

Artikkeleita voiteen valintaan liittyen:

9.9.2019

Markkinoilla on nykyään kymmeniä – ellei peräti satoja – erilaisia ihovoiteita. Mitä perusasioita pitää tietää, että osaa valita omalle iholle sopivan voiteen?

Lue lisää
20.9.2019

Voidekieli-suomi -sanakirja. Tiedätkö mitä ovat keramidit, glyseroli tai vaikka karbamidi. Lue perusvoiteiden tärkeimmistä vaikuttavista aineista ja kuinka ne vaikuttavat ihoon.

Lue lisää
20.9.2019

Mitä perusvoide oikeastaan tarkoittaa, kuinka kauan perusvoide säilyy ja miten sitä tulisi säilyttää... Lue usein kysyttyjä kysymyksiä ja niihin vastauksia.

Lue lisää

Tuotevertailua, perusvoiteiden voidekartta

Orionin perusvoiteet eivät sisällä hajusteita eivätkä väriaineita. Ne sisältävät vain sellaisia aineita, jotka sopivat myös ihottumaiselle iholle.

Alleviivatuista pakkauksista saa peruskorvauksen (40 %) pitkäaikaisten ihotautien hoitoon lääkärin määräyksellä haetuista voiteista. Probicaren sv-korvattavuus on haettavana.

Kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan tarkemmin perusvoideryhmään ja tuotteisiin.

Rasvaraput_kosteuttavat.jpg

Rasvaraput_hoitavat.jpg

Rasvaraput_erikois.jpg

Rasvaraput_probioottiset.jpg