Remo-Wax korviesi hyvinvoinnin tueksi

Korvakäytävän ihossa on rauhasia, joiden eritteestä syntyy vaikkua eli korvavahaa. Se suojaa korvakäytävää muun muassa kosteudelta ja epäpuhtauksilta.

Normaalisti korvavaikku poistuu itsestään, mutta joskus se voi tukkia korvakäytävän. Näin muodostuva vahatulppa voi heikentää kuuloa, aiheuttaa painon tunnetta ja huminaa ja jopa huimausta.

Miten korvan vahatulppa muodostuu?

Korvakäytävä voi tukkiutua korvaa kaivaessa tai puhdistaessa omatoimisesti. Vaha voi tukkia korvakäytävän myös, kun se laajenee kostuessaan esimerkiksi uidessa, tai jos korvaan joutuu muuten vettä. Lisäksi kuulolaitteen tai korvan sisään asetettavien kuulokkeiden käyttö voi edesauttaa vahatulpan syntymistä.

Korvavahanpoisto

Vahatulppa on hyvä puhdistaa säännöllisesti terveydenhoitajalla tai erikoislääkärillä. Itsehoitona voi myös käyttää sekä vahatulpan syntymistä ennaltaehkäiseviä että korvavahaa liuottavia Remo-Wax-tuotteita. Älä käytä särkeviin tai vuotaviin korviin tai jos tärykalvo on puhkaistu.

Remo-Wax-tuotesarjaan kuuluvat liuottavat tipat ja korvasuihke sekä hoitoöljy. Muista Remo-Wax tippojen ja korvasuihkeen käytön jälkeen korvien huuhtelu. Remo-Wax hoitoöljyä ei huuhdella pois. Tutustu Remo-Wax-tuoteperheeseen.

Remo-wax_IHA_Sisaltoelementti_kuulotesti_800x600.jpg

Remo-Wax_IHA_Sisaltoelementti_kaikki-tuotteet_desktop_1140x300.jpg

CE-merkitty lääkinnällinen laite. Remo-Wax korvasuihke, Remo-Wax korvatipat: CE 0537, valmistaja Orion Oyj. Remo-Wax Oil korvasuihke, valmistaja Orion Oyj.

Lähde: Duodecim. Korvakäytävän vahatulppa, korvavaha. https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00278/korvakaytavan-vahatulppa-korvavaha. Haettu 12.10.2023