Korvien hyvinvointi

Korvat kaipaavat yhtä paljon huomiota kuin muutkin kehon osat, vaikka usein emme edes ajattele niiden olemassaoloa. Korvien hyvinvointi on osa kokonaisterveyttämme.

Remo-wax_IHA_Sisaltoelementti_kuulotesti_800x600.jpg

5 faktaa korvista

  • Korvamme ovat yhtä yksilöllisiä kuin sormenjäljet.
  • Korvamme kasvavat ja muuttuvat koko elämämme ajan. Iän myötä korvalehti saattaa kasvaa ja venyä hieman.
  • Korviemme sisältä löytyvät ihmisen pienimmät luut: vasara, alasin ja jalustin
  • Korvilla tietysti kuulemme, mutta korvien avulla pidämme yllä myös tasapainomme.
  • Korvavaha toimii kehon luonnollisena puolustusmekanismina, mutta pakkautuessaan vahatulpaksi, se voi aiheuttaa ongelmia arjessa.
Lue lisää korvista!
Korvavahatulppa voi aiheuttaa ikäviä ja arkea häiritseviä oireita. Tarpeeseen sopivalla hoidolla korvat saadaan kuntoon ja ennaltaehkäisyllä voidaan välttää näitä ongelmia.

Jos kärsit korvakivusta, oikeanlainen hoito tuo kaivattua helpotusta ja parantaa olotilaa huomattavasti.

Tutustu korvatuotteisiin

Luetuimmat sisällöt

16.2.2022 Korvien hyvinvointi

Korvassa oleva vahatulppa voi olla harmillinenkin vaiva. Korvaa ei pidä kaivella, vaan vaha tulee liuottaa pois. Lue kuinka puhdistat korvat oikein!

Lue lisää
26.11.2020 Tietoa kivusta ja särystä

Aikuisen korvatulehdus on tavallisesti korvakäytävän tulehdus. Sitä voi ehkäistä pitämällä korvakäytävän kuivana ja hoitamalla sitä korvasuihkeella.

Lue lisää
15.5.2024 Korvien hyvinvointi

Haluatko tietää kuulosi kunnon? Tee helppo, nopea ja ilmainen kuulotesti verkossa. Saat tulokset heti! Saat selville myös, mikä voi heikentää kuuloasi.

Lue lisää

CE-merkitty lääkinnällinen laite. Remo-Wax korvasuihke, Remo-Wax korvatipat: CE 0537, valmistaja Orion Oyj. Remo-Wax Oil korvasuihke, valmistaja Orion Oyj.

Lähde: Duodecim. Korvakäytävän vahatulppa, korvavaha. https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00278/korvakaytavan-vahatulppa-korvavaha. Haettu 12.10.2023