D-vitamiinit

D-vitamiinia muodostuu auringon valon vaikutuksesta iholla Suomessa vain kesäkuukausina. Ravinnosta D-vitamiinia saa riittävästi, jos syö kalaa 2-3 kertaa viikossa (mm. kuha, lohi), ja käyttää lisäksi päivittäin D-vitaminoituja maitotuotteita –ja rasvoja. Erillistä D-vitamiinilisää suositellaan käytännössä kaikille 2-18-vuotiaille, raskaana oleville ja imettäville naisille sekä yli 75-vuotiaille ympäri vuoden. Muille aikuisille suositellaan D-vitamiinilisää pimeänä vuodenaikana, jos ei syö kalaa 2-3 kertaa viikossa ja juo päivittäin esimerkiksi 2-3 lasillista D-vitaminoitua maitoa. Vauvaikäisille on omat, päivitetyt suosituksensa jotka huomioivat mm. D-vitaminoidun äidinmaidonvastikkeen saannin.

DeviSol on Suomen suosituin D-vitamiinimerkki*. DeviSol-sarjan suosio perustuu laadukkaisiin tuotteisiin ja monipuoliseen valikoimaan, josta löytyy varmasti sopiva valmiste koko perheelle. DeviSol-valmisteet turvaavat päivittäisen D-vitamiinin saannin helposti ja luotettavasti. Sarjaan kuuluu purutabletteja eri makuvaihtoehdoilla sekä makeutus –ja aromiaineeton nieltävä tabletti. Saatavilla on useita eri vahvuuksia.

DeviSol Drops D3-vitamiinitipat ovat helppo tapa varmistaa riittävä D-vitamiinin saanti vauvaikäisestä alkaen. Jekovit on lääkkeeksi rekisteröity D-vitamiinitippavalmiste, joka sisältää D3-vitamiinia.

*Pharmarket MAT 07/2023