D-vitamiinit

D-vitamiinia muodostuu auringon valon vaikutuksesta iholla Suomessa vain kesäkuukausina. Ravinnosta D-vitamiinia saa riittävästi, jos syö kalaa 2-3 kertaa viikossa (mm. kuha, lohi), ja käyttää lisäksi päivittäin D-vitaminoituja maitotuotteita –ja rasvoja. Erillistä D-vitamiinilisää suositellaan käytännössä kaikille 2-18-vuotiaille, raskaana oleville ja imettäville naisille sekä yli 75-vuotiaille ympäri vuoden. Muille aikuisille suositellaan D-vitamiinilisää pimeänä vuodenaikana, jos ei syö kalaa 2-3 kertaa viikossa ja juo päivittäin esimerkiksi 2-3 lasillista D-vitaminoitua maitoa. Vauvaikäisille on omat, päivitetyt suosituksensa jotka huomioivat mm. D-vitaminoidun äidinmaidonvastikkeen saannin.

DeviSol on Suomen suosituin D-vitamiinimerkki*. DeviSol-sarjan suosio perustuu laadukkaisiin tuotteisiin ja monipuoliseen valikoimaan, josta löytyy varmasti sopiva valmiste koko perheelle. DeviSol-valmisteet turvaavat päivittäisen D-vitamiinin saannin helposti ja luotettavasti. Sarjaan kuuluu purutabletteja eri makuvaihtoehdoilla sekä makeutus –ja aromiaineeton nieltävä tabletti. Saatavilla on useita eri vahvuuksia. Kaikki DeviSol sarjan tuotteet ovat Suomessa valmistettuja.

DeviSol Drops D3-vitamiinitipat ovat helppo tapa varmistaa riittävä D-vitamiinin saanti vauvaikäisestä alkaen. Jekovit on lääkkeeksi rekisteröity D-vitamiinitippavalmiste, joka sisältää D3-vitamiinia.

*Pharmarket MAT 3/2020