B-vitamiinit

B-vitamiinit eli B-ryhmän vitamiinit ovat vesiliukoisia vitamiineja jotka eivät varastoidu kehoon elimistöön kuten rasvaliukoiset vitamiinit. Tästä syystä niitä tulee saada ravinnosta säännöllisesti. B-vitamiineista riboflaviini, foolihappo, niasiini, pantoteenihappo, B6- ja B12-vitamiinit auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Tiamiini, riboflaviini, biotiini, niasiini, pantoteenihappo, B6- ja B12-vitamiinit edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa. Foolihappo sekä B6- ja B12-vitamiinit edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. B6- ja B12-vitamiinit edistävät myös normaalia veren punasolujen muodostumista.

Monipuolisesta ravinnosta saa yleensä riittävästi B-vitamiineja. Jos ravitsemuksesi kuitenkin kaipaa täydennystä B-vitamiinien osalta, Multivita Beko Long ja Beko Strong B12-valmisteet ovat hyviä vaihtoehtoja. Multivita Beko Long on pitkävaikutteinen, vahva ja monipuolinen B-vitamiinivalmiste. Se sisältää kaikkia kahdeksaa elimistön tarvitsemaa B-ryhmän vitamiinia. Pitkävaikutteisesta, nieltävästä tabletista vitamiinit vapautuvat tasaisesti pitkin päivää elimistön käyttöön.

B12-vitamiinilisää tarvitsevat useimmiten vegaaniruokavaliota noudattavat, sillä B12-vitamiinia saa riittävästi vain eläinkunnan tuotteita sisältävästä ravinnosta. B12-vitamiinin tarve saattaa lisääntyä mm. ikääntymisen myötä, erilaisissa suoliston alueen imeytymishäiriöissä sekä tiettyjen lääkeaineiden käyttäjillä. Jos epäilet B12-vitamiinin saantisi olevan liian vähäistä, kannattaa keskustella asiasta oman lääkärin kanssa ja tarvittaessa mittauttaa B12-vitamiinitasot laboratoriossa.

Beko Strong B12 on vahva B12-vitamiinia sisältävä tabletti. Beko Strong B12-sarjasta löytyy myös foolihapolla ja B6-vitamiinilla täydennettyjä valmisteita. Kaikista Beko Strong B12-sarjan tuotteista löytyy sekä nieltävä että suussa hajoava ja/tai purutabletti. Kaikki Beko Strong-sarjan tuotteet soveltuvat myös vegaaneille.