Perusvoiteet rasvaiselle iholle

Tietoa rasvaisesta ihosta:

  • Rasvainen iho johtuu talin liiallisesta tuotannosta

  • Iho on kiiltävä ja rasvainen kauttaaltaan  ja ihohuokoset ovat suurentuneet

  • Iho on altis epäpuhtauksille, joten puhdista iho kahdesti päivässä.

  • Rasvainen iho on hyvä pitää kosteutettuna. Kuivunut iho tuottaa ylimääräistä talia yrittäessään pitää itsensä kosteutettuna

  • Valitse mahdollisimman kevyt kosteuttava perusvoide

Genitaalien limakalvot

Genitaalien limakalvot_768x884.jpg

Alapään kuivuutta ja kutinaa voi hoitaa perusvoiteilla, kun kyse ei ole tulehduksesta tai sairaudesta. Sopii sekä naisille että miehille.

Hiusten pesu

kasvot_hiukset_m.jpg

Perusvoide sopii hiusten hoitoon, pesuun ja kosteutukseen. Levitä hiuksiin ja anna vaikuttaa 5-20min, huuhtele pois haalealla vedellä.

Ihon puhdistus

ihon puhdistus_mobiili.jpg

Perusvoiteilla voi puhdistaa ihoa paikallisesti tai kauttaaltaan sitä kuivattamatta, sillä voiteiden emulgaattorit toimivat pesevinä ja puhdistavina ainesosina.

Jalkapohjat

jalat_jalkapohjat_mobiili.jpg

Kuivat jalkapohjat selätetään perusvoiteilla, joiden ainesosat hoitavat ja korjaavat kuivan ihon rakennevaurioita. Lue myös voidevinkit jaloille!

Kasvojen päivävoide

kasvovoide_mobiili.jpg

Perusvoiteita voi käyttää suojaamaan kasvoja ulkoisilta haittatekijöiltä päivän aikana. Lue voidevinkkejä kasvoille!

Kehon kosteusvoide

vartalo_nainen_mobiili.jpg

Muista valita kehon kosteusvoide kulloisen tarpeen mukaan huomioiden mm. vuodenaika ja ihon kunto. Lue voidevinkkejä vartalolle.

Kylpy- tai pesuveteen

kylpyvesi_mobiili.jpg

Kylpyveteen liutettu perusvoide toimii saippuan tavoin puhdistaen, mutta myös kostauttaa samalla ihoa. Lue lisää voidevinkkejä vartalolle.

Lisää kylpyveteen 5-10cm voidetta tai pari suihkausta Aqualan Oilia. Sopii kaikenikäisille.

Käsien päivävoide

käsien päivävoide_mobiili.jpg

Perusvoiteet kosteuttavat ja suojaavat käsiä päivän aikana. Pienet pakkauskoot kulkevat myös kätevästi mukana. Lue voidevinkkejä käsille.

Käsille suoja- ja yövoide

käsisuojavoide_mobiili.jpg

Kun käsiä halutaan erityisesti suojata, kannattaa käyttää rasvapitoisempia perusvoiteita. Nämä myös hoitavat kädet pehmeiksi yön aikana.

Meikin alle

meikin alle_mobiili.jpg

Meikin alle sopivat perusvoiteet, jotka imeytyvät omaan ihoon hyvin ja jättävät mattapinnan. Lue voidevinkkejä kasvoille!

Meikinpoisto

meikin puhdistus_mobiili.jpg

Voidepesu ei kuivata kasvojen ihoa meikinpoistossa. Kostuta kasvot, levitä ja hiero voide, huuhtele vedellä tai pyyhi vanulapulla. Lue lisää vinkkejä.

Parranajon jälkeen

parran ajon jälkeen_mobiili.jpg

Ihoa kosteuttavat ja kevyemmät perusvoiteet, rauhoittavat ihoa ja sopivat parranajon jälkihoitotuotteiksi. Lue voidevinkkejä miehille!

Päänahan hoito

päänahka_mobiili.jpg

Kuivaa, hilseilevää hiuspohjaa voidaan hoitaa perusvoiteilla. Levitä voide päänahalle, hiero, anna vaikuttaa ja huuhtele pois haalealla vedellä.

Rasvainen tai seborrea iho

rasvainen iho_mobiili.jpg

Rasvaisia ihoalueita on tärkeä kosteuttaa, sillä rasvainenkin iho voi olla pintakuiva. Seborrea iho taas hyötyy voiteista, joissa on bakteerien ja hiivojen kasvua estäviä ainesosia kuten butyleeniglykolia. Voidepohjan on hyvä olla mahdollisimman kevyt.

Sääret ja käsivarret

sääret_mobiili.jpg

Sääret ja käsivarret pysyvät kunnossa ja näyttävät hyvältä, kun iho voi hyvin. Lue myös voidevinkkejä säärille ja käsille!

Taipeet ja ihopoimut

ihopoimut_mobiili.jpg

Taipeita ja ihopoimuja saattaa vaivata kosteus, bakteerit ja hankaumat. Hyvin imeytyvät perusvoiteet vahvistavat ihoa sitä kosteuttaen ja hoitaen.

Vaippavoide

vaippavoide_mobiili.jpg

Perusvoiteita voi ja kannattaa käyttää päivittäisenä suojana sekä hoitona vauvan pyllylle. Lue lisää voidevinkkejä vauvan iholle!

Voidepesu

voidepesu_mobiili.jpg

Voidepesut sopivat koko vartalolle ja ne korvaavat perinteisen vesi+saippua pesun puhdistaen sekä vesi- että rasvaliukoista likaa.

Kostuta iho, levitä voide, huuhtele haalealla vedellä, kuivaa. Muista rasvata iho vielä voidepesun jälkeen.