Tunnetko vitamiinit ja hivenaineet? Tiedätkö, paljonko niitä tarvitaan ja mistä niitä saa? Tästä osiosta löydät tarpeellista tietoa vitamiinien ja hivenaineiden merkityksestä ja käytöstä.

Vitamiinit ja hivenaineet

Näytä kaikki kategoriat
 
1.8.2023

Magnesium on yksi ihmiskehossa yleisimmin esiintyvistä kivennäisaineista. Sen merkitys elimistön eri toimintojen edistämisessä kuitenkin unohdetaan usein.

Lue lisää
 
30.5.2023

Rauta osallistuu hapen kuljetukseen ja hemoglobiinin muodostukseen kehossa. Ferritiiniarvo kertoo elimistön rautavarastoista.

Lue lisää
 
4.5.2023

Osa luuston kuntoon vaikuttavista asioista määräytyy meille perimässä, mutta osaan voi vaikuttaa omilla valinnoilla.

Lue lisää
 
14.4.2023

Ihminen tarvitsee riittävästi rasvaa hiilihydraattien ja proteiinien ohella. Mutta ei ole samantekevää, millaista rasvaa syöt. Erityisen tärkeitä ovat pehmeät eli tyydyttymättömät omega-rasvat.

Lue lisää
 
4.4.2023

Lyhytkestoinen väsymys on monelle työikäiselle tuttua. Riittävä lepo ja monipuolinen ravinto ovat tärkeitä. Rautavalmisteesta voi myös olla hyötyä.

Lue lisää
 
22.3.2023

Luu uusiutuu läpi elämän, ja ravinnolla on vaikutusta luiden kuntoon. Monet eri vitamiinit ja kivennäisaineet sekä proteiini tukevat luustoa. 

Lue lisää
 
21.1.2023

Miksi on tärkeää saada erilaisia rasvahappoja? Tulemmeko toimeen kokonaan ilman rasvaa?

Lue lisää
 
21.12.2022

D-vitamiini on tärkeä vitamiini luustolle, lihaksille ja vastustuskyvylle. Riittävästä saannista tulee huolehtia etenkin vuoden pimeimpään aikaan.

Lue lisää
 
22.11.2022

Monipuolisesti ja huolellisesti koostettu kasvisruokavalio sisältää paljon kuituja, vitamiineja ja elimistölle terveellisiä pehmeitä rasvoja ja sopii kaikille.

Lue lisää
 
18.8.2022

D-vitamiinivalmisteissa on paljon valinnanvaraa. Miten D-vitamiini imeytyy ja mihin D-vitamiinilisän valinnassa tulisi erityisesti kiinnittää huomiota?

Lue lisää
 
10.8.2022

Ravintolisien käyttö on yleistynyt. Orionin teettämästä segmentointitutkimuksesta selviää, että suosituimpia tuotteita ovat erilaiset vitamiini- ja kivennäisainevalmisteet.

Lue lisää
 
7.6.2022

A-vitamiini on välttämätön ravintoaine, jota elimistömme ei pysty valmistamaan itse. Siksi sitä tulisi saada riittävästi ravinnosta.

Lue lisää
 
31.5.2022

Jos liikkuu paljon, myös keho voi tarvita ekstra-annoksen vitamiineja ja kivennäisaineita. Magnesiumlisää saattaa tarvita esimerkiksi silloin, kun ruokavalion hiilihydraatteja rajoitetaan.

Lue lisää
 
4.5.2022

Magnesium on välttämätön kivennäisaine koko keholle ja sen toiminnoille. Magnesium edistää normaalia lihasten toimintaa ja energia-aineenvaihduntaa. Sillä on tärkeä rooli myös luuston hyvinvoinnin varmistamisessa.

Lue lisää
 
2.5.2022

Raudan saantiin kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi jos on runsaat kuukautiset tai jos rauta ei imeydy normaalisti.

Lue lisää
 
17.3.2022

Ruokavalion tulee sisältää päivittäin hyviä raudan lähteitä, jotta rautaa on riittävästi elimistön käytettävissä. Syöty ruoka ja elimistön rautatila vaikuttavat raudan imeytymiseen.

Lue lisää
 
15.12.2021

Terveellinen ruokavalio auttaa tukemaan ikääntyneen toimintakykyä ja elämänlaatua. D-vitamiinilisää suositellaan kaikille 75 vuotta täyttäneille.

Lue lisää
 
19.8.2021

Loman aikana mahdollisesti kertyneistä kiloista ei tarvitse asiantuntijan mukaan stressata. Tärkeintä ovat arjen tasapainoiset ruokatottumukset. Syksyn runsas ja herkullinen kasvissato keventää päivittäisiä ruokavalintoja.

Lue lisää
 
6.5.2021

Rauta on terveydelle välttämätön hivenaine, jota pitää saada säännöllisesti ravinnosta. Riittävä raudan saanti auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta, sillä rautaa tarvitaan elimistön jokaisessa solussa edistämään normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Lue lisää
 
8.4.2021

Folaatti ja foolihappo menevät usein puheessa sekaisin. Toinen tulee ruoasta ja toinen purkista, mutta tietyissä tilanteissa tarvitaan kumpaakin. Folaattia on hyvä saada päivittäin. Erityisen tärkeää riittävä saanti on raskautta ennen ja sen aikana.

Lue lisää
 
22.3.2021

B-vitamiiniperheeseen kuuluu kahdeksan eri vitamiinia. Niitä pitää saada ravinnosta säännöllisesti, sillä vesiliukoiset B-vitamiinit eivät juurikaan varastoidu elimistöön.

Lue lisää
 
20.2.2020

Monivitamiini voi olla lisäravinteena tarpeen, jos ravitsemus on yksipuolista. Monivitamiinin koostumus on turvallinen, ja sillä voi täydentää ruokavaliota arjen kiireissä. Valmiste ei kuitenkaan korvaa hyvää ruokavaliota, se vain täydentää.

Lue lisää
 
27.9.2019

Rautalisää tulee käyttää vain todettuun tarpeeseen ja ohjeen mukaan. Vaikka rautavalmisteesta koituisi vaivoja vatsalle, valmisteen käyttöä ei tarvitse lopettaa.

Lue lisää
 
10.9.2019

C-vitamiini eli askorbiinihappo on elintärkeä vitamiini. Sen saannista tulee huolehtia päivittäin.

Lue lisää
 
29.5.2019

Orionin panostus vastuullisuuteen ja korkeaan laatuun näkyvät myös ei-lääkkeellisissä tuotteissa, kuten ravintolisissä. Orionin ravintolisiä myydään vain apteekeissa.

Lue lisää
 
30.4.2019

Rasvassa laatu ratkaisee, ja elimistö kiittää pehmeistä rasvoista, joihin omegatkin kuuluvat. Kohtuullisesti kala- ja kasviöljyjä sisältävä ruokavalio on paras tapa taata omega-3-rasvahapon saanti.

Lue lisää
 
17.4.2019

Kevättalven aurinko lämmittää ihanasti, mutta ihon D-vitamiinin tuotantoa se ei riitä käynnistämään. Pidä siis vielä keväälläkin huolta siitä, että hankit D-vitamiinin ravinnosta ja tarvittaessa vitamiinilisästä.

Lue lisää
 
20.3.2019

FT Veijo Nurmisen väitöstutkimus vahvisti entisestään kuvaa siitä, miten D-vitamiini tukee ihmisen immuunipuolustusta. Lisäksi ihmiskeho näyttää itse säätelevän sitä, minkä verran se päästää D-vitamiinia vereen.

Lue lisää
 
11.3.2019

Vitamiinisarjan toisessa osassa kerromme B12-vitamiinista, joka edistää normaaleja psykologisia toimintoja sekä myös muista elimistölle tärkeistä B-ryhmän vitamiineista.

Lue lisää
 
18.1.2019

Pimeä talvi voi ehdyttää elimistön D-vitamiinivarastot. Tarkista ohjeillamme, saatko riittävästi D-vitamiinia. Kerromme vitamiinisarjamme ensimmäisessä osassa myös, miten D-vitamiini edistää elimistön normaalia puolustusjärjestelmää.

Lue lisää
 
8.10.2018

Vegaaninen ruokavalio ja erilaiset kasvissyönnin muodot kiinnostavat yhä useampia. Oikein koostettuna vegaanius sopii vaikkapa urheilijallekin.

Lue lisää