Tunnetko vitamiinit ja hivenaineet? Tiedätkö, paljonko niitä tarvitaan ja mistä niitä saa? Tästä osiosta löydät tarpeellista tietoa vitamiinien ja hivenaineiden merkityksestä ja käytöstä.

Vitamiinit ja hivenaineet

Näytä kaikki kategoriat
 
19.8.2021

Loman aikana mahdollisesti kertyneistä kiloista ei tarvitse asiantuntijan mukaan stressata. Tärkeintä ovat arjen tasapainoiset ruokatottumukset. Syksyn runsas ja herkullinen kasvissato keventää päivittäisiä ruokavalintoja.

Lue lisää
 
6.5.2021

Rauta on terveydelle välttämätön hivenaine, jota pitää saada säännöllisesti ravinnosta. Riittävä raudan saanti auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta, sillä rautaa tarvitaan elimistön jokaisessa solussa edistämään normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Lue lisää
 
14.4.2021

Ihminen tarvitsee riittävästi rasvaa hiilihydraattien ja proteiinien ohella. Mutta ei ole samantekevää, millaista rasvaa syöt. Erityisen tärkeitä ovat pehmeät eli tyydyttymättömät omega-rasvat. Vaan mitä tarkoittaa tyydyttymätön, entä mikä rasva on n-3?

Lue lisää
 
8.4.2021

Folaatti ja foolihappo menevät usein puheessa sekaisin. Toinen tulee ruoasta ja toinen purkista, mutta tietyissä tilanteissa tarvitaan kumpaakin. Folaattia on hyvä saada päivittäin. Erityisen tärkeää riittävä saanti on raskautta ennen ja sen aikana.

Lue lisää
 
22.3.2021

B-vitamiiniperheeseen kuuluu kahdeksan eri vitamiinia. Niitä pitää saada ravinnosta säännöllisesti, sillä vesiliukoiset B-vitamiinit eivät juurikaan varastoidu elimistöön.

Lue lisää
 
20.2.2020

Monivitamiini voi olla lisäravinteena tarpeen, jos ravitsemus on yksipuolista. Monivitamiinin koostumus on turvallinen, ja sillä voi täydentää ruokavaliota arjen kiireissä. Valmiste ei kuitenkaan korvaa hyvää ruokavaliota, se vain täydentää.

Lue lisää
 
27.9.2019

Vaikka rautavalmisteesta koituisi vaivoja vatsalle, valmisteen käyttöä ei tarvitse lopettaa. Ongelmiin löytyy yleensä ratkaisu.

Lue lisää
 
19.9.2019

Biotiinilla on tärkeä rooli hiusten kuntoon vaikuttavan keratiinin synnyssä.

Lue lisää
 
10.9.2019

C-vitamiini eli askorbiinihappo on elintärkeä vitamiini. Sen saannista tulee huolehtia päivittäin. Vitamiinisarjan viidennessä osassa kerromme, millaisissa tilanteissa C-vitamiinin tarve kasvaa.

Lue lisää
 
31.5.2019

Jos liikkuu paljon, myös keho voi tarvita ekstra-annoksen vitamiineja ja kivennäisaineita. Magnesiumlisää saattaa tarvita esimerkiksi silloin, kun ruokavalion hiilihydraatteja rajoitetaan.

Lue lisää
 
29.5.2019

Orionin panostus vastuullisuuteen ja korkeaan laatuun näkyvät myös ei-lääkkeellisissä tuotteissa, kuten ravintolisissä. Orionin ravintolisiä myydään vain apteekeissa.

Lue lisää
 
14.5.2019

Magnesium on välttämätön kivennäisaine koko keholle ja sen toiminnoille. Magnesium edistää normaalia lihasten toimintaa ja energia-aineenvaihduntaa. Sillä on tärkeä rooli myös luuston hyvinvoinnin varmistamisessa.

Lue lisää
 
2.5.2019

Raudan saantiin kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi jos on runsaat kuukautiset tai jos rauta ei imeydy normaalisti.

Lue lisää
 
30.4.2019

Rasvassa laatu ratkaisee, ja elimistö kiittää pehmeistä rasvoista, joihin omegatkin kuuluvat. Kohtuullisesti kala- ja kasviöljyjä sisältävä ruokavalio on paras tapa taata omega-3-rasvahapon saanti.

Lue lisää
 
17.4.2019

Kevättalven aurinko lämmittää ihanasti, mutta ihon D-vitamiinin tuotantoa se ei riitä käynnistämään. Pidä siis vielä keväälläkin huolta siitä, että hankit D-vitamiinin ravinnosta ja tarvittaessa vitamiinilisästä.

Lue lisää
 
26.3.2019

A-vitamiini on välttämätön ravintoaine, jota elimistömme ei pysty valmistamaan itse. Siksi sitä tulisi saada riittävästi ravinnosta. Vitamiinisarjan kolmannessa osassa kerromme, kuinka paljon tarvitset A-vitamiinia ja miten voit välttää liikasaannin.

Lue lisää
 
20.3.2019

FT Veijo Nurmisen väitöstutkimus vahvisti entisestään kuvaa siitä, miten D-vitamiini tukee ihmisen immuunipuolustusta. Lisäksi ihmiskeho näyttää itse säätelevän sitä, minkä verran se päästää D-vitamiinia vereen.

Lue lisää
 
11.3.2019

Vitamiinisarjan toisessa osassa kerromme B12-vitamiinista, joka edistää normaaleja psykologisia toimintoja sekä myös muista elimistölle tärkeistä B-ryhmän vitamiineista.

Lue lisää
 
18.1.2019

Pimeä talvi voi ehdyttää elimistön D-vitamiinivarastot. Tarkista ohjeillamme, saatko riittävästi D-vitamiinia. Kerromme vitamiinisarjamme ensimmäisessä osassa myös, miten D-vitamiini edistää elimistön normaalia puolustusjärjestelmää.

Lue lisää
 
8.10.2018

Vegaaninen ruokavalio ja erilaiset kasvissyönnin muodot kiinnostavat yhä useampia. Oikein koostettuna vegaanius sopii vaikkapa urheilijallekin.

Lue lisää
 
21.1.2015

Miksi on tärkeää saada erilaisia rasvahappoja? Tulemmeko toimeen kokonaan ilman rasvaa?

Lue lisää
 
18.12.2014

Luu uusiutuu läpi elämän. Se tarvitsee siihen vitamiineja ja kivennäisaineita.

Lue lisää
 
3.6.2014

B12-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta ja ylläpitämään normaaleja psykologisia toimintoja.

Lue lisää