Kuivan ihon paras ystävä on hyvä perusvoide ja säännöllinen rasvaus. Eikä rasvassa ole syytä säästellä – rasvan kuuluu näkyä levittämisen jälkeen iholla ihan kerroksena, ennen kuin se imeytyy ihoon.

Kuiva iho on arka kosketukselle

Lapset saattavat olla kärsimättömiä rasvauksen suhteen. Juuri nyt ei ole aikaa, en halua, tyhmää! Rasvauksesta onkin hyvä tehdä rauhallinen ja hellä yhteinen hetki, johon varataan aikaa ja josta tulee mukava, yhteinen rutiini. Lapsi oppii nauttimaan näistä tuokioista.

Yksi syy lapsen nurjaan suhtautumiseen saattaa olla ihon arkuus. Jos aikuinen ei itse kärsi atooppisesta ihosta, hänen voi olla vaikeaa ymmärtää, miten reippaat otteet sattuvat. Rasva kannattaakin taputella iholle ja levittää kevein, ystävällisin ottein. Kiire ja kovat otteet eivät tähän hetkeen sovi.

Kokeilemalla löytyy juuri oikea perusvoide

Perusvoiteita on erilaisia. Paras voide löytyy ajan kanssa kokeilemalla. Jos rasva esimerkiksi humpsahtaa kuivaan ihoon saman tien, on syytä valita rasvaisempi vaihtoehto.

Katso videolta HUS Iho- ja allergiasairaalan osastonhoitajan Pia Rallin vinkit lapsen ihon rasvaamiseen! Samoja vinkkejä voit soveltaa myös aikuisen ihoon.