Femisan Cream emätinvoide

Femisan Cream 50g RGB

CE merkityllä lääkinnällisellä laitteella tarkoitetaan esimerkiksi materiaalia ja tarviketta jota voidaan käyttää ihmisillä esimerkiksi sairauden tai vamman hoitoon tai lievitykseen. Lääkinnällisen laitteen valmistajan on näytettävä toteen sen turvallisuus, käyttötarkoitukseen sopivuus ja suorituskyky.

Femisan Cream emätinvoide on sisäisesti ja ulkoisesti käytettävä hormoniton voide, joka ylläpitää ihon luonnollista pH-arvoa, kosteuttaa limakalvoja ja ulkoista intiimialuetta sekä auttaa ylläpitämään ihon kimmoisuutta. Voiteen tehoon vaikuttavat muun muassa sen sisältämä maitohappo, rasvat ja vesipitoisuus. Voidetta voidaan käyttää myös yhdessä hormonikorvaushoidon kanssa.

Vinkkejä:

 • Femisan Cream sopii käytettäväksi vuorotellen paikallisestrogeenin kanssa.
 • Sopii käytettäväksi raskauden aikana ilman asetinta.
 • Asetin helpottaa annostelua emättimeen

3.5/5
Kiitos palautteestasi!
Femisan Cream 50g RGB

Tietoa emättimen kuivuudesta

Emättimen limakalvojen kuivuus ja kutina ovat yleisiä vaivoja kaikenikäisillä naisilla. Näistä vaivoista kärsii jossakin vaiheessa elämäänsä noin joka toinen.

Noin 50% naisista kärsii intiimialueen kuivuudesta jossakin vaiheessa elämää.

Emättimen limakalvojen kuivuuteen liittyviä oireita ovat emättimen ja ulkosynnyttimien kirvely, kutina, arkuus ja ärsytys, yhdyntäkivut ja limakalvovauriot, mahdollinen virtsanpidätyskyvyn heikentyminen sekä kutinan aiheuttama kipu, epämukavuus ja huoli. Kuivuus lisää myös emätin- ja virtsatietulehdusten mahdollisuutta.

Oireet eivät välttämättä kerro hiivatulehduksesta, bakteeritulehduksesta tai emättimen pH-arvon epätasapainosta, vaan emättimen limakalvojen kuivuus on hyvin arkinen, monia naisia kiusaava vaiva.

Femisan Cream emätinvoide lievittää naisilla emättimen ja ulkoisen intiimialueen kuivuudestajohtuvia vaivoja (mm kutina, kirvely, kuivuuden tunne,pienet haavat ja kivut yhdynnässä).

Tuote sopii oireiden itsehoitoon kaikenikäisille naisille. Femisan Cream emätinvoide ei sisällä estrogeeniä tai muita hormoneja. 

Femisan Cream emätinvoide auttaa ylläpitämään emättimen luonnollista pH-arvoa, kosteuttaa emättimen limakalvoja ja ulkoista intiimialuetta sekä auttaa ylläpitämään ihon kimmoisuutta. 


Käyttö

Emättimen kuivuudesta johtuvat vaivat

 • Pakkaus sisältää asettimen, jota voit halutessasi käyttää voiteen annostelussa emättimeen
 • Käytä päivittäin, mieluiten illalla ennen nukkumaan menoa. Käytä tarvittaessa pikkuhousunsuojaa. Vaivojen helpottaessa voit vähentää käyttökertoja tarpeen mukaan.

Emättimen suun ja ulkoisten intiimialueiden kuivuudesta johtuvat vaivat

 • Levitä noin herneen kokoinen määrä voidetta puhtaalla sormella emättimen suulle ja ulkoisille intiimialueille.
 • Tarvittaessa useamman kerran päivässä.

Raskaus ja imetys

 • Voit käyttää Femisan Cream emätinvoidetta, jos suunnittelet raskautta, sillä se ei heikennä siittiöiden liikkuvuutta. Voit käyttää voidetta myös raskauden aikana ja imetysaikana. Huomioithan, että käyttö raskauden aikana ilman asetinta, annostele puhtaalla sormella.

Säilytys

 • Säilytä tuubi hyvin suljettuna ja huoneen lämmössä (alle 25 °C)

Ainesosat: maitohappo (1,1 %), natriumlaktaatti (1,2 %), puhdistettu vesi, polysorbaatti 60, setyylipalmitaatti, setearyylialkoholi, oktyylidodekanoli, sorbitaanimono-oleaatti, bentsyylialkoholi. Sisältää 24 % lipidejä. Valmiste ei sisällä hajusteita. Voiteen pH arvo on 3,5–4,5

CE-merkitty lääkinnällinen laite

imagexjk8.png

Käyttöohjeet – Femisan® Cream
Pakkauksen sisältö:
50 g voidetta sisältävä muovituubi
Asetin
Femisan Cream käyttöohjeet

Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän valmisteen käytön. Pakkausseloste sisältää tuotteen käytön kannalta tärkeitä tietoja.

 • Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä
  myöhemmin.
 • Jos sinulla on kysyttävää valmisteesta tai hoidettavasta
  oireestasi käänny apteekkihenkilökunnan tai
  lääkärin puoleen.
 • Jos havaitset valmisteeseen liittyvän vakavan
  vaaratilanteen, ilmoita siitä suoraan Femisan® Cream
  -tuotteen valmistajalle (ks. yhteystiedot tämän
  pakkausselosteen lopusta) sekä sen (EU) jäsenvaltion,
  johon olet sijoittunut, toimivaltaiselle viranomaiselle.

Pakkausselosteessa kerrotaan:

 1. Mitä Femisan Cream emätinvoide on ja mihin sitä
  käytetään
 2. Mitä Femisan Cream emätinvoide sisältää
 3. Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin käytät Femisan
  Cream emätinvoidetta
 4. Miten Femisan Cream emätinvoidetta käytetään
 5. Mahdolliset haittavaikutukset
 6. Femisan Cream emätinvoiteen säilyttäminen
 7. Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa

1. Mitä Femisan Cream emätinvoide on ja mihin sitä
käytetään

Femisan Cream emätinvoide lievittää naisilla emättimen ja ulkoisen intiimialueen kuivuudestajohtuvia vaivoja (mm kutina, kirvely, kuivuuden tunne,pienet haavat ja kivut yhdynnässä). Kuivuudesta johtuvat vaivat voivat johtua esim. estrogeeninpuutteesta vaihdevuosina, lääkehoidosta, ehkäisypillerienkäytöstä, gynekologisista toimenpiteistä,munasarjojen toimintahäiriöstä tai stressistä.Emättimen kuivuutta voi esiintyä myös raskauden tai imettämisen aikana. Emättimen limakalvojenkuivuudesta johtuvia vaivoja voi esiintyä kaiken ikäisillä aikuisilla naisilla.

Femisan Cream emätinvoide ei sisällä estrogeeniä tai muita hormoneja. Voidetta voidaan käyttää myös yhdessä hormonikorvaushoidon kanssa. Femisan Cream emätinvoide auttaa ylläpitämään emättimen luonnollista pH-arvoa, kosteuttaa emättimen limakalvoja ja ulkoista intiimialuetta sekä auttaa ylläpitämään ihon kimmoisuutta. Voiteen tehoon vaikuttavat mm. sen sisältämä maitohappo, rasvat(lipidit) ja vesipitoisuus.

Femisan Cream emätinvoiteen säännöllinen käyttö voi auttaa ehkäisemään emättimen ja ulkoisen intiimialueen ärtymistä ja niiden tulehtumista. Femisan Cream emätinvoidetta voidaan käyttää myös liukastavana aineena yhdynnän aikana. Jos Femisan Cream emätinvoide ei aiheuta sinulle haittavaikutuksia, voit käyttää sitä myös pidemmän ajan ja myös raskauden aikana (ilman asetinta; katso Käyttö raskauden tai imetyksen aikana) ja imetysaikana.

2. Mitä Femisan Cream emätinvoide sisältää

Koostumus: maitohappo (1,1 %), natriumlaktaatti(1,2 %), puhdistettu vesi, polysorbaatti 60, setyylipalmitaatti,setearyylialkoholi, oktyylidodekanoli, sorbitaanimono-oleaatti, bentsyylialkoholi. Sisältää 24 % lipidejä.Valmiste ei sisällä hajusteita. Voiteen pH arvo on 3,5–4,5.
Asettimen materiaali: LDPE (putki), PP (mäntä).

3. Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin käytät Femisan Cream emätinvoidetta

Älä käytä Femisan Cream emätinvoidetta

 • jos olet allerginen tai yliherkkä jollekin tämän
  valmisteen ainesosalle (lueteltu kohdassa 2)
 • välittömästi synnytyksen jälkeen
 • jos epäilet, että sinulla on emätintulehdus (esim.
  hiivasienitulehdus). Femisan Cream emätinvoide ei
  ole tarkoitettu emätintulehdusten hoitoon. Keskustele
  tällöin lääkärisi tai apteekkihenkilöstön kanssa.
 • jos tuubi tai asetin vahingoittunut.


Varoitukset ja varotoimet

Keskustele lääkärin kanssa ennen kuin käytät Femisan Cream emätinvoidetta, jos emättimen kuivuus haittaa normaalia toimintaa tai aiheuttaa muita kuin lieviä vaivoja. Ota yhteys lääkäriin, jos Femisan Cream emätinvoide ei riittävästi helpota emättimen ja intiimialueen kuivuutta tai kuivuudesta johtuvia oireita. Jos käytät Femisan Cream emätinvoiteen annosteluun asetinta, tarkista asettimen kunto ennen jokaista käyttökertaa. Älä käytä vaurioitunutta tai löystynyttä asetinta. Älä käytä asetinta, jos olet raskaana.Femisan Cream emätinvoide voi aiheuttaa allergisia reaktioita ja paikallisia ihoreaktioita, esim. kosketusihottumaa ja ärsytystä. Katso myös kohta 5 Mahdolliset haittavaikutukset.

4. Miten Femisan Cream emätinvoidetta käytetään

Käytä Femisan Cream emätinvoidetta emättimeen ja/tai ulkoisen intiimialueen iholle. Pakkaus sisältää asettimen, jota voit halutessasi käyttää voiteen annostelussa emättimeen (katso myös Asettimen käyttöohjeet). Voiteen annostelu onnistuu myös ilman asetinta. Voit käyttää voidetta myös raskauden aikana(katso Käyttö raskauden tai imetyksen aikana),sukupuoliyhteydessä (katso Käyttö ennen sukupuoliyhteyttä) ja kuukautisten aikana.

Käyttötarkoitus Annostelu Käyttöuseus
Emättimen kuivuudesta johtuvat vaivat Täytä asetin puoliksi (noin 2,5 g voidetta) tai vie noin peukalon kynnen kokoinen määrä voidetta emättimeen puhtaalla sormella. Päivittäin, mieluiten illalla ennen nukkumaan menoa. Käytä tarvittaessa pikkuhousunsuojaa. Vaivojen helpottaessa voit vähentää käyttökertoja tarpeen mukaan.
Emättimen suun ja ulkoisten intiimialueiden kuivuudesta johtuvat vaivat Levitä noin herneen kokoinen määrä voidetta puhtaalla sormella emättimen suulle ja ulkoisille intiimialueille. Tarvittaessa useamman kerran päivässä.

Asettimen käyttöohjeet

 • Tarkista, että asetin on ehjä.
 • Löysää asettimen mäntää niin, että se pääsee vapaasti liikkumaan putkessa.
 • Avaa voidetuubi ja poista tuubin suulta foliosinetti.
 • Pidä tuubin suu ylöspäin ja aseta asetin tuubin suulle.
 • Täytä asetinputki puoliksi voiteella (noin 2,5 g) puristamalla tuubia kevyesti ja tasaisesti. Paina samalla asetinta kevyesti tuubia vasten.
 • Vedä asetin irti voidetuubista. Sulje voidetuubi.
 • Vie asetin emättimen sisään mieluiten selinmakuulla. Ohjaa asetin varovasti mahdollisimman syvälle emättimeen. Tyhjennä asetin painamalla mäntää hitaasti pohjaan saakka, jolloin voide tyhjenee emättimeen. Halutessasi voit levittää emättimen suulle pienen määrän Femisan Cream emätinvoidetta puhtaalla sormella ennen asettimen viemistä emättimeen.
 • Puhdista asetin joka käytön jälkeen seuraavasti: Paina asettimen männän pallonmuotoista päätä voimakkaasti tukevaan alustaan niin että mäntä irtoaa asetinputkesta. Pese mäntä ja asetinputki toisistaan erillään lämpimällä, puhtaalla vedellä. Jätä mäntä ja asetinputki kuivumaan puhtaalle alustalle.
 • Kokoa asetin asettamalla mäntä paikoilleen.
 • Ajan myötä asettimen putki voi laajentua. Älä käytä asetinta, jos mäntä työntyy asettimen putken läpi kokonaan ja irtoaa asettimesta pelkästään kevyesti painamalla männän pyöreää päätä. Hävitä löystynyt asetin.

Älä käytä liian kuumaa vettä asettimen puhdistamiseen. Asettimen puhdistaminen keittämällä tai liian kuumalla vedellä voi sulattaa tai haurastuttaa muovia.

Älä käytä puhdistusaineita asettimen puhdistamiseen. Puhdistusainejäämät asettimessa saattavat aiheuttaa emättimen ärsytystä.

Käyttö raskauden tai imetyksen aikana

Voit käyttää Femisan Cream emätinvoidetta, jos suunnittelet raskautta, sillä se ei heikennä siittiöiden liikkuvuutta. Voit käyttää voidetta myös raskauden aikana ja imetysaikana. Turvallisuussyistä älä raskauden aikana kuitenkaan käytä asetinta, vaan annostele puhtaalla sormella noin peukalon kynnen kokoinen määrä voidetta emättimeen.

Käyttö ennen sukupuoliyhteyttä

Voit käyttää voidetta ennen yhdyntää lievittämään emättimen kuivuutta, mutta älä käytä voidetta yhdessä kondomin tai pessaarin kanssa. Femisan Cream emätinvoiteen käyttö voi heikentää lateksista, polyuretaanista tai polyisopreenista valmistettujen kondomien tai pessaarien repäisylujuutta. Femisan Cream emätinvoide ei sisällä siittiöitä tuhoavia aineita eikä siten ehkäise raskautta.

5. Mahdolliset haittavaikutukset

Femisan Cream emätinvoiteen käyttö saattaa aiheuttaa joskus lievää ärsytystä (kutinaa ja kirvelyä) emättimessä ja/tai ulkoisella intiimialueella ja harvoin voimakasta ihoärsytystä (esim. punoitus, kutina, kirvely) ja pidempään kestäviä yliherkkyysreaktioita. Lopeta Femisan Cream emätinvoiteen käyttö ja hakeudu lääkäriin, jos saat yliherkkyysreaktioita tai ärsytysoireet eivät häviä tai lievity.

Jos havaitset haittavaikutuksia, ilmoita niistä apteekkihenkilökunnalle, lääkärille tai suoraan tuotteen valmistajalle.

6. Femisan Cream emätinvoiteen säilyttäminen

Ei lasten näkyville eikä ulottuville. Säilytä tuubi hyvin suljettuna ja huoneen lämmössä (alle 25 °C). Älä käytä tuotetta viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Viimeinen käyttöpäivä on merkitty koteloon ja tuubiin. Hävitä voidetuubi ja asetin paikallisten jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Yhteystiedot

Femisan_Cream_PIL_yhteystiedot.jpg
Femisan_Cream_PIL_merkinnät.jpg

Tämä pakkausseloste on
tarkistettu viimeksi: 11-2023

orion-pharma-logo.png

Hyvinvointia rakentamassa

 • Orion on kotimainen lääkeyhtiö
 • Olemme rakentaneet hyvinvointia suomalaisille jo yli sadan vuoden ajan
 • Työllistämme suomessa yli 2700 henkilöä
 • Lue lisää meistä!
Avainlippu_w100.jpg