1. Suuri osa turvautuu maitohappobakteeriin joskus

Yli 70 prosenttia suomalaisista käyttää maitohappobakteereita sisältäviä valmisteita joskus. Joka kymmenes käyttää maitohappobakteereita sisältäviä tuotteita päivittäin ja joka viides viikoittain. Puolet suomalaisista ostaa valmisteensa ruokakaupasta ja puolet apteekista.

2. Apteekin ja kaupan tuotteissa merkittävä ero

Yksi tärkeimmistä eroista maitohappobakteerivalmisteiden välillä on niiden sisältämien bakteerien määrä. Apteekin tuotteissa maitohappobakteerien määrät ovat aina tarkasti ilmoitettuina, ja vaikuttavien bakteerien määrät ovat jopa miljardeja. Päivittäisen annoksen voi saada jo yhdestä kapselista. Päivittäistavarakaupan tuotteissa merkintä määristä saattaa puuttua kokonaan tai olla vaikeasti löydettävissä.

3. Valmisteita useisiin eri käyttötarkoituksiin

Maitohappobakteereita käytetään sekä matkoilla että kotimaassa, niin erityisiin tarpeisiin kuin normaalissa arjessa. Myös alkuvuoden kylmät kuukaudet ovat aikaa, jolloin omaan hyvinvointiin kannattaa kiinnittää tavallista enemmän huomiota.

Asiantuntijana tuotepäällikkö Pirjo Rajala Orionilta.
Orion teetti tammikuussa 2015  tutkimuksen suomalaisten maitohappobakteerivalmisteiden käytöstä. Tutkimuksen toteutti Cint Omnibus, ja siihen vastasi 1040 suomalaista.