Nasolin kosteuttava nenäsuihke

Nasolin Kosteuttava Pakkaus Pullo RGB Web

CE merkityllä lääkinnällisellä laitteella tarkoitetaan esimerkiksi materiaalia ja tarviketta jota voidaan käyttää ihmisillä esimerkiksi sairauden tai vamman hoitoon tai lievitykseen. Lääkinnällisen laitteen valmistajan on näytettävä toteen sen turvallisuus, käyttötarkoitukseen sopivuus ja suorituskyky.

Nasolin kosteuttava nenäsuihke 20 ml on hoitosuihke nenän kuiville limakalvoille. Se kosteuttaa, avaa ja puhdistaa kuivaa, karstaista ja tukkoisen oloista nenää. Nasolin kosteuttava nenäsuihke sisältää vaikuttavina aineina dekspantenolia ja ksylitolia. Varmista tuotteen sopivuus apteekissa. Tutustu huolellisesti käyttöohjeeseen. Saatavissa apteekeista. CE-merkitty lääkinnällinen laite, valmistaja: Pharmia Oy.

3.8/5
Kiitos palautteestasi!
Nasolin Kosteuttava Pakkaus Pullo RGB Web
Suomessa kehitetty ja valmistettu lääkinnällinen laite.

Suojaa ja uudista nenän limakalvoja

Hengitys kulkee helposti ja tasapainoisesti, kun nenä voi hyvin. Kuivuessaan liikaa nenä tuntuu tukkoiselta.1

Terveen nenän limakalvoa peittää ohut limakerros. Se puhdistaa nenää ja auttaa limakalvoja puolustautumaan ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Kuivassa nenässä limaa muodostuu liian vähän tai se on liian sitkeää.1

Ainutlaatuinen ja innovatiivinen koostumus

Nasolin kosteuttava nenäsuihke yhdistää kosteutusta ja suojaa uudella tavalla. Se myös avaa ja puhdistaa tukkoista nenää tehokkaasti. Suomessa kehitetyn Nasolin kosteuttavan nenäsuihkeen vaikutus perustuu innovatiiviseen ainesosayhdistelmään dekspantenolia ja ksylitolia

 • dekspantenoli hoitaa, rauhoittaa ja edistää limakalvojen paranemista2,3
 • ksylitoli sitoo kosteutta nenän limakalvoille.4

Käyttövinkit:

Käytä kuivan ilman kuivattamaan nenään

 • Kosteuta pakkasen ja esimerkiksi ilmastoinnin kuivattaman huoneilman kuivattamia nenän limakalvoja. 

Käytä ennakoivasti ennen flunssaa

 • Kuivat tai rikkinäiset nenän limakalvot saattavat lisätä tulehdusriskiä, joten flunssakautena nenän limakalvoja on hyvä hoitaa jo ennakoivasti kosteuttavalla nenäsuihkeella.

Käytä nenää kuivattavien lääkkeiden kanssa

 • Monet lääkkeelliset nenäsuihkeet kuten flunssaan käytettävät avaavat nenäsuihkeet sekä siitepölyaikana allergiaoireisiin käytettävät nenäsuihkeet saattavat kuivattaa nenän limakalvoja. Lääkitse ensin ja kostuta nenän limakalvot lääkkeen imeytymisen jälkeen.

Kaiken ikäisille 6kk iästä alkaen

Nasolin kosteuttava nenäsuihke sopii koko perheelle: aikuisille ja lapsille kuuden kuukauden iästä alkaen. Tuote on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön ja sitä voi käyttää myös raskauden ja imetyksen aikana.

NasolinKosteuttava_perhe_500x203.jpg

Nasolin kosteuttava nenäsuihke kosteuttaa, avaa ja puhdistaa kuivia nenän limakalvoja ja vähentää karstaisuuden ja tukkoisuuden tunnetta.  Valmiste edistää myös nenän limakalvojen uusiutumista. Sen sisältämä dekspantenoli kosteuttaa ja suojaa kuivaa nenää. Toinen vaikuttava aine on ksylitoli joka sitoo kosteutta.

Käyttö

Nasolin kosteuttavaa nenäsuihketta voi käyttää oireiden mukaan tarvittaessa. Ohjeita noudatettaessa käytöllä ei ole tiedossa olevia haittavaikutuksia tai yhteisvaikutuksia lääkevalmisteiden kanssa. Tutustu pakkausselosteeseen. Niistä nenä ennen käyttöä. Tuotetta ei saa käyttää jos pullo tai suihkeosa on rikki. Suihkepumpun reikää ei tule itse suurentaa tai leikata.

Sopii aikuisille ja yli 6 kuukauden ikäisille lapsille.

Annostus

 • Aikuisille ja yli 2-vuotiaille lapsille 1–2 suihketta molempiin sieraimiin tarpeen mukaan tai korkeintaan 4 kertaa päivässä.
 • Yli 6 kk ikäisille ja alle 2-vuotiaille lapsille 1 suihkaus molempiin sieraimiin tarpeen mukaan tai korkeintaan 2 kertaa päivässä.

Säilytys

Säilytä pullo suljettuna huoneenlämmössä ja auringonvalolta suojassa. Nasolin kosteuttava nenäsuihke säilyy avaamattomana pakkauksen päiväykseen saakka. Avattuna valmiste säilyy 12 viikkoa.

CE-merkitty lääkinnällinen laite, valmistaja Pharmia Oy.

Ainesosat: Koostumus Dekspantenoli, ksylitoli, natriumkloridi, natriumsitraatti, sitruunahappo, natriumbentsoaatti, kaliumsorbaatti, vesi.

CE-merkitty lääkinnällinen laite

Nasolin A-vitamin_pakkausseloste_CE.JPGNASOLIN KOSTEUTTAVA NENÄSUIHKE 20 ml

KÄYTTÖTARKOITUS:

Nenäsuihke on tarkoitettu käytettäväksi kuivan nenän epiteelin kostuttamiseen ja suojaamiseen sekä nenän kuivuuden, tukkoisuuden ja karstaisuuden oireiden lievittämiseen. Lisäksi tuote edistää nenän limakalvojen uusiutumista. Se sopii käytettäväksi myös lapsille 6 kuukauden iästä alkaen. Tuotetta voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

AINESOSAT:

Dekspantenoli, ksylitoli, natriumkloridi, natriumsitraatti, sitruunahappo, natriumbentsoaatti, kaliumsorbaatti, vesi.

KÄYTTÖOHJE:

Nasolin A-vitamin_pakkausseloste_käyttöohjekuvat.JPGPoista suojakorkki (kuva 1). Laita etu- ja keskisormi suihkepumpun siivekkeelle sekä peukalo pullon pohjaa vasten (kuva 2). Paina suihkemekanismia useamman kerran esim. talouspaperiin tai paperinenäliinaan, kunnes pumppu annostelee tasaisen suihkeen. Älä suihkuta suoraan ilmaan tahraantumisen välttämiseksi. Tarpeen vaatiessa niistä nenä. Tämän jälkeen annostele tuotetta ohjeen mukaisesti. Pidä pulloa kuvan 3 osoittamalla tavalla pystyasennossa ja aseta suihkepullon kärki toiseen sieraimeen. Hengitä rauhallisesti sisään ja suihkauta tuotetta 1-2 kertaa eri puolelle sierainta.

Käytön jälkeen kuivaa suihkeosa esim. talouspaperilla. Aseta muovikorkki takaisin paikalleen. Tuote on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön.

ANNOSTUS:

Aikuiset ja yli 2-vuotiaat lapset: 1 - 2 suihketta molempiin sieraimiin tarpeen
mukaan tai korkeintaan 4 kertaa päivässä.

Yli 6 kk ikäiset ja alle 2-vuotiaat lapset: 1 suihkaus molempiin sieraimiin tarpeen mukaan tai korkeintaan 2 kertaa päivässä.

LISÄTIETOJA:

Ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, jos oireet pitkittyvät tai pahenevat tai sinulle ilmaantuu haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa.

HAITTAVAIKUTUKSET:

Tuotteen ohjeen mukaisella käytöllä ei ole odotettavissa olevia haittavaikutuksia tai yhteisvaikutuksia lääkevalmisteiden kanssa. Mikäli olet ylittänyt suositellun annostuksen ja sinulle ilmaantuu haittavaikutuksia, ota yhteyttä lääkäriin

SÄILYTYS:

Säilytä pullo suljettuna huoneenlämmössä. Suojaa tuote auringonvalolta.
Avattu nenäsuihke säilyy 12 viikkoa.

VAROITUKSET:

 • Älä käytä tuotetta, jos olet allerginen jollekin tuotteen sisältämälle ainesosalle. Jos tuote aiheuttaa allergiaoireita, tulee sen käyttö lopettaa ja ottaa yhteyttä lääkäriin.
 • Tuotetta ei tule käyttää pakkaukseen merkityn viimeisen käyttöpäivän jälkeen.
 • Ei lasten ulottuville eikä näkyville.
 • Vältä tuotteen joutumista silmiin. Mikäli tuotetta joutuu silmiin, huuhtele runsaalla vedellä.
 • Älä käytä tuotetta, jos pullo tai suihkeosa on rikki.
 • Älä yritä suurentaa suihkepumpun reikää.
 • Voit haluta lukea tämän pakkausselosteen uudelleen, joten säilytä se, kunnes olet lopettanut tuotteen käytön.

MARKKINOIJA:

Orion Oyj, PL 65, 02101 Espoo

Nasolin kosteuttava nenäsuihke_pakkausselostenumero.JPGVALMISTAJA:

Pharmia Oy, Kalliotie 2, 04360 Tuusula

PAKKAUSMERKINTÖJEN KUVAUS

Nasolin kosteuttava nenäsuihke_Pakkausmerkinnät.JPG

orion-pharma-logo.png

Hyvinvointia rakentamassa

 • Orion on kotimainen lääkeyhtiö
 • Olemme rakentaneet hyvinvointia suomalaisille jo yli sadan vuoden ajan
 • Työllistämme suomessa yli 2700 henkilöä
 • Lue lisää meistä!
Avainlippu_w100.jpg

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

1.4.2019 Tietoa nenän hoidosta

Nenän lievää tukkoisuutta voi helpottaa niistämisen eli nenän puhdistuksen lisäksi keittosuolan sumuttamisella tai huuhtelulla.

Lue lisää
27.10.2021 Tietoa nenän hoidosta

Kuivat limakalvot altistavat nenäverenvuodolle, ja siksi vaiva yleistyy talvikuukausina. Muitakin syitä nenäverenvuodolle on.

Lue lisää

Lähteet:

1. Terveyskylä. Nenän hoito. https://www.terveyskyla.fi/allergia-astmatalo/astma/itsehoito/nen%C3%A4n-hoito (Haettu 15.12.2020.).

2. Hahn C et al. Eur Arch Otorhinolaryngology 2013;270(9):2465-72.

3. Kehrl and Sonnemann Laryngorhinootologie. 1998;77(9):506-12.

4. Cingi C et al. Int Forum Allergy Rhinol. 2014;4(6):475-9.