Orion on kehittänyt ja valmistanut perusvoiteita vuodesta 1953. Valikoimassa on 14 eri vaihtoehtoa kevyestä hoitavampaan ja täyteläisempään vaihtoehtoon, joista löytyy sopivan tuotteen eri tilanteisiin. Kaikki Orionin perusvoiteet on kehitetty Suomessa ja ne valmistetaan Orionin Turun tehtaalla.

"Raaka-aineet tulevat toimittajilta, joille Orion asettaa tarkat vaatimukset."

”Käytämme perusvoiteissa vastuullisia raaka-aineita. Raaka-aineet tulevat toimittajilta, jotka Orion tietää vastuullisiksi ja joiden toiminnalle se asettaa tarkat vaatimukset”, kertoo tuotepäällikkö Sari Lammi.

Orionin perusvoiteet eivät sisällä hajusteita eivätkä väriaineita, joten ne sopivat myös erittäin herkälle iholle.

Voiteita selkeään tarpeeseen

Voiteita kehitettäessä on mietitty, että niillä on jokin selkeä käyttötarkoitus.

”Esimerkiksi talvella iho tarvitsee enemmän hoitamista kuin kesällä. Koska ilma on kylmä sekä kuiva, ihoa tulee kosteuttaa voiteilla. Perusvoiteissa on suojaavien rasva-aineiden ja veden lisäksi myös muita kosteutta ihoon sitovia aineita kuten glyserolia, joka lisää ihon kosteutusta ja pidentää voiteen vaikutusaikaa”, Lammi kertoo.

Iho altistuu jatkuvasti erilaisille ärsykkeille, kuten UV-säteilylle, saasteille ja kosmetiikalle. Myös stressi, pesu vääränlaisilla tuotteilla, tietyt ruoka-aineet ja allergiat voivat ärsyttää ihoa. Ärsykkeiden seurauksena ihon mikrobitasapaino saattaa muuttua ja taudinaiheuttajat lisääntyä iholla, mikä voi pahentaa esimerkiksi atooppista ihottumaa ja aknea.

Klassikko ja uutuus

Aqualan L on Suomen käytetyin perusvoide*. Voide on kevyt koko kehon tehokosteuttaja kaiken ikäisille. Voide pehmentää ihoa ja lisää sen kimmoisuutta. Se sopii myös voidepesuihin ja meikinpoistoon.

Orionin uusin voide Probicare sisältää Lactococcus lactis -solu-uutetta eli probioottista lysaattia, jossa bakteerit eivät ole eläviä. Tiettyjen bakteerien osien on osoitettu edistävän immuunipuolustuksellisia reaktioita ihossa ja tukevan ihoa suojaavan läpäisyesteen toimintaa. Probioottiset bakteerit vähentävät ihon reaktiivisuutta ja estävät taudinaiheuttajien lisääntymisen iholla.

Kotimaista kartonkia

Aqualan L ja Probicare -voiteiden kartonkikotelot tulevat sataprosenttisesti suomalaisista painotaloista. Koteloihin käytettävä kartonki saadaan kotimaisista paperitehtaista ja se on tehty puusta, joka tulee vastuullisista metsistä. Kartonkiin käytettävä puuaines on pääosin kotimaista (90–95 prosenttisesti) ja kartongit painetaan Suomessa.

Pakkaukset ovat suurimmaksi osaksi biohajoavia: Probicare-voiteen pakkaus on sataprosenttisesti biohajoava ja Aqualan L -voiteenkin pakkaus vähintään 95-prosenttisesti.

*Pharmarket MAT 5/2021

Teksti: Johanna Paasikangas