Tavallinen flunssa ja influenssa ovat monelle jokavuotisia tuttavuuksia. Tässä osiossa on paljon tutkittua tietoa flunssan oireiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta sekä käytännön kokemuksia.

Flunssan oireet ja hoito

Näytä kaikki kategoriat
5.3.2018

Tavallinen flunssa kestää yleensä hoidosta riippumatta saman ajan. Oloa kannattaa kuitenkin helpottaa.

Lue lisää
flunssan hoito
14.11.2017

Tavallista flunssaa voi useimmiten hoitaa rauhassa kotona. Vanhat konstit toimivat edelleen ja apteekista löytyy myös uusia apuja.

Lue lisää
nenän hoito
13.10.2017

Kuivuus, tukkoisuus ja pienet nenäverenvuodot ovat tuttuja vaivoja melkein kaikille. Oikealla hoidolla niistä voi usein päästä eroon.

Lue lisää
29.5.2017

Influenssa on tavallista kausiflunssaa eli nuhakuumetta pitkäkestoisempi ja oireiltaan voimakkaampi

Lue lisää
29.5.2017

Kun flunssa iskee, tärkeintä on levätä ja lievittää oireita. Flunssaa aiheuttavia viruksia on monia, ja oireet vaihtelevat jonkin verran viruksen mukaan.

Lue lisää
2.2.2019

Kun flunssa iskee, tärkeintä on levätä ja lievittää oireita. Flunssalla on erilaisia vaiheita, ja esimerkiksi kuiva ärsytysyskä saattaa muuttua vähitellen sitkeän liman yskimiseksi

Lue lisää
26.5.2016

Yleisimpiä pitkittyneen yskän aiheuttajia ovat krooninen nuha, astma ja refluksitauti.

Lue lisää
26.5.2016

Lyhentääkö c-vitamiini flunssaa? Suojaako juuri sairastettu flunssa uusilta? Voiko flunssa olla minulle vaarallinen? Lue lääkärin vastaukset yleisimpiin väitteisiin flunssasta.

Lue lisää
26.5.2016

Aina flunssaisen olo ei parane, vaan päinvastoin pahenee. Flunssan jälkitaudit ovat katalampia kuin flunssa itse. Siksi niiltä kannattaa suojautua.

Lue lisää
10.6.2014

Flunssa eli nuhakuume on suomalaisten yleisin hengitystieinfektio. Se voi koetella tervettä aikuista useita kertoja ja pikkulasta jopa kymmenen kertaa vuodessa. Flunssaan auttavat lepo, lämmin juoma ja flunssalääkkeet.

Lue lisää
2.2.2019

C-vitamiinilisä voi lyhentää flunssan oireiden kestoa hieman, mutta varsinaista paranemista edistävää hoitoa ei ole. Onko flunssa vaarallinen vain vanhuksille?

Lue lisää
2.2.2019

Joka vuosi kymmenen prosenttia suomalaisista sairastuu influenssaan. Tauti voi olla oireeton, mutta pahimmillaan influenssa voi jälkitauteineen viedä hautaan.

Lue lisää
2.2.2019

Atshii! Taitaa tulla flunssa: aivastuttaa, nenä on tukossa ja kurkku kipeä. Miten hoidan flunssan oikein? Terveyskeskuslääkäri, yleislääketieteen erikoislääkäri Marjo Parkkila-Harju neuvoo.

Lue lisää
2.2.2019

Maitohappobakteerit rauhoittavat vatsaa ja suolistoa, kun antibiootit sekoittavat elimistön mikrobitasapainoa.

Lue lisää
5.2.2019

Flunssa on virusperäinen ylähengitystieinfektio, jonka oireet ovat tuttuakin tutummat: hiipien alkava kurkkukipu, lievä kuume, nuha ja yskä. Flunssan taustalla jyllää 10-20 eri virusta, joista yleisimpiä ovat rino- eli nuhavirukset ja koronavirukset.

Lue lisää