Kuivat silmät voivat oireilla monin tavoin. Täältä löydät tietoa siitä, mikä aiheuttaa kuivasilmäisyyttä ja miten erilaisia oireita kannattaa hoitaa ja ennaltaehkäistä.

Kuivat silmät

Näytä kaikki kategoriat
14.6.2019

Sjögrenin syndrooman merkittävin oire on limakalvojen kuivuminen erityisesti suussa ja silmissä. Kuivien silmien tärkein hoitomuoto on kostutustipat.

Lue lisää
14.6.2019

Luomenreunan tulehdus on yleinen, mutta onneksi yleensä helppohoitoinen silmävaiva. Hoitamattomana pitkäaikainen tulehdus voi johtaa kuivasilmäisyyteen ja jopa näkökyvyn alenemiseen.

Lue lisää
kuivat silmät
7.3.2019

Roskan tunnetta, vetistelyä, kutinaa ja valonarkuutta. Monille tutut oireet ovat usein merkki silmän kuivuudesta. Kiusallista vaivaa lievittävät silmätipat ja muut itsehoitotuotteet.

Lue lisää
12.2.2018

Ääriolot, kuten kirpeä pakkanen tai kuuma sauna ärsyttävät silmiä. Helpotusta löytyy niin kotikonsteista kuin apteekistakin, joten oireista ei kannata kärsiä turhaan.

Lue lisää
29.5.2017

Kirvely, kutina, roskantunne, punoitus rähmiminen ja näöntarkkuuden vaihtelu ovat yleisimpiä silmän kuivumisesta seuraavia vaivoja.

Lue lisää
8.3.2016

Silmät ovat kovilla päivittäisessä näyttöpäätetyössä. Koneellinen ilmastointi, sisäilman kuivuus ja loisteputkivalo kuivattavat silmän pintaa sekä ärsyttävät ja väsyttävät silmää.

Lue lisää
kuivat silmät
8.10.2015

Silmien kuivuminen on yleinen oire. Sitä voi aiheuttaa moni sairaus tai lääkitys.

Lue lisää