Kuivat silmät voivat oireilla monin tavoin. Täältä löydät tietoa siitä, mikä aiheuttaa kuivasilmäisyyttä ja miten erilaisia oireita kannattaa hoitaa ja ennaltaehkäistä.

Kuivat silmät

Näytä kaikki kategoriat
 
8.2.2023 Kuivat silmät

Roskan tunnetta, vetistelyä, rähmimistä tai suoranaista kipua. Tunnista kuivasilmäisyyden ja silmätulehduksen oireet sekä valitse sopiva itsehoito tai hakeudu tarvittaessa lääkärille.

Lue lisää
 
22.3.2022 Kuivat silmät

Kuivasilmäisyys on silmävaivoista yleisin. Vaikka ikääntyminen lisää silmien kuivumista, nykyisin vaiva on tuttu myös monille nuorille.

Lue lisää
 
3.11.2021 Kuivat silmät

Roskan tunne silmässä, vaikka roskaa ei olisi? Kirvelevät ja punaiset silmät, vaikka illalla ei olisikaan mennyt myöhään? Nämä ovat tyypillisiä kuivasilmäisyyden oireita, joita voi onneksi helpottaa silmätipoilla ja kotikonstein.

Lue lisää
 
2.9.2020 Kuivat silmät

Silmien kuivumisen aiheuttamat oireet – roskan tunne, punaisuus, vetistely, kutina ja valonarkuus – ovat monille tuttuja.

Lue lisää
 
20.8.2020 Kuivat silmät

Jotta piilolinssit tuntuisivat mukavilta, silmien pinnan pitää olla kostea. Oikeanlaiset linssit ja hoitonesteet sekä kostutustuotteet mahdollistavat piilolinssien käytön myös kuivasilmäisyyden oireista kärsiville.

Lue lisää
 
19.8.2020 Kuivat silmät

Vuotavat ja kuivat silmät voivat olla vietävän ikävä vaiva, ja kuivasilmäisyyden oireita kannattaakin hoitaa. Silmätippojen lisäksi apua löytyy silmäsuihkeesta. Katso vinkit videoilta!

Lue lisää
 
14.6.2019 Kuivat silmät

Sjögrenin syndrooman merkittävin oire on limakalvojen kuivuminen erityisesti suussa ja silmissä. Kuivien silmien tärkein hoitomuoto on kostutustipat.

Lue lisää
 
14.6.2019 Kuivat silmät

Luomenreunan tulehdus on yleinen, mutta onneksi yleensä helppohoitoinen silmävaiva. Hoitamattomana pitkäaikainen tulehdus voi johtaa kuivasilmäisyyteen ja jopa näkökyvyn alenemiseen.

Lue lisää
 
7.3.2019 Kuivat silmät

Roskan tunnetta, vetistelyä, kutinaa ja valonarkuutta. Monille tutut oireet ovat usein merkki silmän kuivuudesta. Kiusallista vaivaa lievittävät silmätipat ja muut itsehoitotuotteet.

Lue lisää
 
12.2.2018 Kuivat silmät

Ääriolot, kuten kirpeä pakkanen tai kuuma sauna ärsyttävät silmiä. Helpotusta löytyy niin kotikonsteista kuin apteekistakin, joten oireista ei kannata kärsiä turhaan.

Lue lisää