Puna- ja valkojäkälä ovat ihosairauksia, jotka oirehtivat kehon eri osissa kutisevin ja kirvelevin läiskin. Jäkäläsairauksia ilmenee sekä naisilla että miehillä ja esimerkiksi valkojäläkää on naisilla noin kuusi kertaa yleisempi kuin miehillä ja sitä tavataan kaikenikäisillä, myös lapsilla.

Jäkälöitymisihosairauksien oireet voivat muistuttaa läheisesti muita ihosairauksia, kuten psoriasista tai naisilla hiivatulehdusta, ja siksi tunnistaminen voi joskus olla haasteellista.

Intiimialueen jäkälöitymissairaudet -oppaasta saat tietoa, ohjeita ja vinkkejä mm. seuraavista aihealueista: 

  • Yleistä tietoa jäkälöitymisihosairauksista
  • Valko- ja punajäkälän oireet 
  • Miten jäkäläsairaudet todetaan?
  • Sairauden hoito ja seuranta
Lataa oma oppaasi nyt ja tutustu rauhassa sisältöön!

Jäkäläihosairaudet_kansi.jpg

Antamalla sähköpostiosoitteesi tilaat samalla Itsehoitoapteekin uutiskirjeen ja sallit Orion Oyj:n lähettää sinulle artikkeleita, etuja, tarjouksia ja uutisia sähköpostiisi. Tarjotaksemme sinua kiinnostavaa sisältöä sekä sinulle paremmin kohdennettua viestintää ja etuja Orion voi kerätä tietoja kiinnostuksen kohteistasi kyselyillä ja Orionin sivustojen selailuhistorian perusteella, mikäli olet antanut evästesuostumuksen. Voit koska tahansa peruuttaa uutiskirjeen saamassasi viestissä olevasta linkistä. Lue lisätiedot tietosuojaselosteestamme.