Bakuchioli on peräisin Babchikasvista

Bakuchiol_kukka.jpgBakuchioli on kasviperäinen ainesosa. Bakuchioli on uutettu ja puhdistettu psoralea corylifolia- eli babchikasvin syötävistä siemenistä, joita on käytetty Aasiassa sekä sisäisesti ja ulkoisesti mm. ihon valkotäpläisyyden ja psoriasiksen hoitoon. Koostumukseltaan bakuchioli on hyvin paksu öljy. 

Babchikasvi kuuluu hernekasvien sukuun ja kasvaa Intiassa sekä Himalajan alueella Pakistanissa ja Kiinassa. Babchikasvi ei ole uhanalainen kasvilaji vaan tälläkin hetkellä kasvaa ja voi hyvin.

Bakuchiolin hyödyt ja vaikutukset ihoon

Vaikka bakuchiolilla on retinolin kaltaisia vaikutuksia iholla, se ei ole rakenteltaan retinoidi (A-vitamiinin johdannainen), vaan kemiallisesti meroterpeeni. Bakuchiolilla on kuitenkin samanlaisia vaikutuksia elastaanin ja kollageenin tuotantoon kuin retinolilla ja tämä johtuu bakuchiolin terpeeni rakenteista.

Lisäksi bakuchiol on voimakas antioksidantti. Se estää UV-valon vaikutuksesta syntyvien vapaiden radikaalien vaikutusta soluissa. Eräiden tutkimusten mukaan bakuchioli on jopa 60 kertaa tehokkaampi estämään rasvojen hapettumista kuin E-vitamiini, joka myös on luotettu ainesosa ihotuotteissa.

Puhdistettu bakuchioli on hyvin siedetty iholla ja bakuchiolilla onkin ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Kaikissa Bellavita ja Bella -tuotteissa on ihanteellinen bakuchioli-pitoisuus 1% näkyvien tulosten saamiseksi.

Bakuchioli:

Bakuchiol_kukka_2.jpg

  • Auttaa kollageenin tuotannossa
  • Parantaa ihon pigmenttia, korjaa värimuutoksia, hidastaa melaniinin liikatuotantoa
  • Kirkastaa ihoa
  • Parantaa ihon kiinteyttä ja elastisuutta
  • Siloittaa juonteita eli ryppyjä
  • Ihoa rauhoittava vaikutus
  • Toimii antioksidanttina iholla

Bakuchioli on myös erinomainen finneistä ja epäpuhtauksista kärsivien iholle, koska se voi estää näppylöiden syntymistä ja rauhoittaa ihoa. 

Bakuchiol ja retinol toimivat hyvin yhdessä

Tiedetään, että retinoli on raaka-aineena herkkä hajoamaan. Bakuchioli yhdistettynä retinoliin suojaa retinolia hajoamiselta. Bakuchioli vahvistaa myös retinolin vaikutuksia. Nämä raaka-aineet toimivat siis todella hyvin yhdessä. Bakuchiolin rauhoittavat ominaisuudet auttavat ihoa sietämään retinolia paremmin. Muista kuitenkin aina aloittaa Bellavita ja Bella tuotteiden käyttö maltilla. Tutustu tarkemmin retinolivoiteen käyttövinkkeihin.

Yksinkertaistettuna voidaan sanoa, että retinolin vaikutukset ovat enemmän solujen uudistumisprosessissa sekä kollageenin ja elastaanin tuotannon edistämisessä, kun taas bakuchiol pitää ihon hydrolipidikerroksen kunnossa ja suojaa ihoa ulkoisilta stressitekijäiltä eli vapailta radikaaleilta.


Lähteet

S Dhaliwal et al, Prospective, randomized, double-blind assessment of topical bakuchiol and retinol for facial photoaging, British Journal of Dermatology, 180:289–296, 2019