1. Hiusten ja hiuspohjan hyvinvointi lähtee sisältäpäin, joten terveellisten elämäntapojen merkitystä ei pidä vähätellä.

Hiukset reagoivat kasvusyklinsä vuoksi aina pienellä viiveellä muutoksiin ja epäterveelliseen elämään, joten syitä huonoon kuntoon ei välttämättä ole helppo jäljittää. Työn tai opiskelun vastapainona kannattaa kuitenkin muistaa hyvinvoinnin kova kolmikko: monipuolinen ruokavalio, itselle mieluinen liikunta ja riittävä uni.

2. Hormonimuutokset, lääkekuurit ja erityisesti stressi voivat vaikuttaa hiusten elinvoimaisuuteen.

Naisilla hormonaaliset muutokset kuten raskaus, e-pillerit ja vaihdevuodet voivat vaikuttaa hiusten hyvinvointiin. Myös stressi rasittaa hiuksia ja hiuspohjaa.

3. Paksujen, upeiden hiusten tavoittelussa voidaan myös ulkoisesti tehdä paljon.

Kaiken perusta on hyvä leikkaus, joka toimii tukena muotoilulle.

Jokaisella on oma luontainen hiuksen paksuus ja erilaisille hiustyypeille kampaaja osaa suositella sopivimmat muotoilutuotteet. Hentoa hiuslaatua latistavat liian raskaat ja painavat tuotteet, kun taas luonnostaan paksumpi hius tarvitsee enemmän pitoa.

4. Hiuspohja kuivuu talvella samalla tavalla kuin ihokin, eli huolehdi sen kosteutuksesta.

Föönaaminen kuivattaa hiuspohjaa. Hiuspohjaa kannattaa kuoria ja hiukset pestä syväpuhdistavalla shampoolla silloin tällöin, jotta muotoilutuotteet kuten vaha ja kuivashampoo saadaan kunnolla irtoamaan. Vältä kuitenkin syväpuhdistavien ja kuorivien tuotteiden liiallista käyttöä.

5. Hiusten muotoilulla saadaan ohuista ja harvoistakin hiuksista runsaamman ja ilmavan näköiset.

Hiusten föönaus pää alaspäin saa aikaan ilmavuutta, samoin kuin tyvisuihkeet ja tyven tupeeraus. Hiuspuuteri ja kuivashampoo tuovat liukkaisiin hiuksiin karheutta, jolloin hiukset pysyvät ilmavina pidempään. Kiharrettu ja taivutettu hius luo illuusion paksummista kutreista, samoin kuin hiusten värjääminen.

6. Avuksi biotiini-ravintolisä

Jos muut keinot eivät tunnu auttavan, voit ylläpitää hiusten hyvinvointia sisäisesti käyttämällä ravintolisää, esimerkiksi Biorion-tuotteita. Vahvistavan biotiinin lisäksi tuotteet sisältävät muun muassa sinkkiä ja seleeniä, jotka edistävät hiusten pysymistä normaaleina.

Aiheeseen liittyvää

Teksti: Henna Manninen

Artikkelia varten on haastateltu Advanced Hair Designer Linda Rosendahlia helsinkiläisestä parturi-kampaamo Q Time Hair Designista.