Lasten nenänhoito

Flunssarumba on varsin tuttua lapsiperheissä. Pienet lapset voivat sairastaa vuoden aikana useita flunssia.

Lapsen tukkoisen nenän hoidossa auttavat esimerkiksi keittosuolatipat tai -sumute. Myös avaava eli nenän limakalvojen verisuonia supistava nenäsumute on hyvä apu lapsen nenän hoitoon. Nasolin-nenäsumutteista miedompi eli 0,5 mg/ml on tarkoitettu 2–10-vuotiaille ja vahvempi 1 mg/ml yli 10-vuotiaille.

Vain tilapäiseen käyttöön

Nenäsumute on tarkoitettu kuitenkin vain tilapäiseen käyttöön. Alle 10-vuotiaille lapsille sumutetta saa käyttää enintään viiden vuorokauden ajan.

Mikäli lapsen olo ei muutu paremmaksi, kannattaa lapsi viedä terveyskeskukseen. Alle 1-vuotiaan lapsen kanssa kannattaa hakeutua lääkärille heti, jos lapsella on vähänkin hengitysvaikeuksia.

nasolin_laakkeelliset_tuotesivusto_bannerit_092019_mideompikuplat.jpg

Nasolin 0,5 mg/ml nenäsumute

Nasolin 0,5 mg/ml nenäsumute on tarkoitettu 2-10-vuotiaiden lasten nenän tukkoisuuden tai poskiontelotulehduksen oireiden lievittämiseen. Suositeltu annos lapsille on yksi suihke molempiin sieraimiin enintään kolmesti päivässä ja enintään 5 vuorokauden ajan.

Tutustu tuotteeseen

Vaikuttava aine ksylometatsoliini. Nasolin 0,5 mg/ml ja 1 mg/ml nenäsumute tilapäisesti nenän tukkoisuuden tai poskiontelotulehduksen oireiden lievittämiseen. 2–10-vuotiaille lapsille valmistetta (0,5mg/ml) saa käyttää enintään 5 vrk. Aikuisille ja yli 10-vuotiaille enintään 7 vrk, ellei lääkäri toisin määrää. Ei raskaana oleville. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen.

Natr.Chlorid. 9 mg/ml nenätipat

Natr.Chlorid. nenätipat on tarkoitettu nenän tukkoisuuden helpottamiseen. Tippojen sisältämä keittosuolaliuos kostuttaa nenän limakalvoja ja pehmentää kuivunutta limaa. Lääke sopii erityisesti pienille lapsille ja myös vastasyntyneille vauvoille. Vaikuttava aine natriumkloridi.

Tutustu tuotteeseen

Natr. Chlorid. nenätippoja käytetään kuivuneesta nenäeritteestä johtuvan nenän tukkoisuuden oireiden hoitamiseen. Vaikuttava aine on natriumkloridi. Valmiste sopii myös imeväisikäisille, raskaana oleville ja imettäville. Lääke annostellaan nenään 3-5 tippaa kerrallaan tarvittaessa useita kertoja vuorokaudessa, imeväisikäisille voi annostella 1-2 tunnin välein. Lääkkeen anto nenään voi aiheuttaa ohimenevää nenän kutinaa ja aivastelua. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Pakkauskoko 10 ml.