Tietoa allergian oireista ja hoidosta

Siitepölyjen aiheuttamasta allergisesta nuhasta kärsii noin 20 % aikuisväestöstä, ja tavallisin siitepölyallergian aiheuttaja on koivu. Allergia ei vaivaa ihmisiä vain keväällä ja kesällä, vaan Suomessa ensimmäiset siitepölyhiukkaset havaitaan jo varhain kevättalvella.

Siitepölyn lisäksi allergiaoireita aiheuttavat esimerkiksi eläinkarva- ja hilse, huonepöly, höyhenet sekä home- ja hiivasienet.

Allergia kannattaa hoitaa, koska hoitamattomana se voi heikentää elämänlaatua. Allergia voi haitata nukkumista ja päivällä tukkoisuus saattaa väsyttää.

Tärkeintä on oireidenmukainen ja tehokas hoito. Lääkekaapin sisältö on hyvä päivittää hyvissä ajoin ennen siitepölykauden alkua. Lääkäriin kannattaa mennä, jos oireilu on hankalaa ja jos oireet kestävät kauan.

Lue artikkeleita siitepölyallergiasta, sen oireista ja hoidosta:

27.4.2022 Allergia

Siitepölyallergian ja tavallisen kesäflunssan oireiden erottaminen toisistaan voi olla joskus hankalaa.

Lue lisää
1.4.2020 Allergia

Vaikuttaako ravinto tai ruokailun ajankohta allergialääkkeen tehoon? Milloin lääkitys kannattaa aloittaa? Lääkeväittämiin vastaa lääketiedon koordinaattori, farmaseutti Leena Äyräpää Yliopiston Apteekista.

Lue lisää
15.3.2021 Allergia

Siitepöly aiheuttaa allergisella nuhaa, aivastelua, nenän kutinaa ja tukkoisuutta, joskus myös yskää ja hengityksen vinkumista.

Lue lisää
27.4.2022 Allergia

Siitepölyallergian ja tavallisen kesäflunssan oireiden erottaminen toisistaan voi olla joskus hankalaa.

Lue lisää
7.4.2014 Allergia

Kausiallergiasta kärsivä saa usein avun ilman reseptiä saatavasta antihistamiinista. Joskus allergikko tarvitsee kuitenkin lääkärin apua.

Lue lisää
16.3.2021 Allergia

Siitepölyallergia ja allerginen nuha kannattaa hoitaa ajoissa ja oikealla tavalla. Kuinka valita oikea allergialääke? Lue parhaat neuvot allergian hoitoon.

Lue lisää