Nenään koskee sisäpuolelta, sinne kertyy karstaa ja sitä kirvelee ja kutittaa. Ja välillä se vuotaa vähän vertakin. Tuntuuko tutulta? Niin tuntuu monesta muustakin.

Kuiva nenä, tarkemmin nenän kuivat limakalvot on tavallinen vaiva suomalaisessa ilmastossa. Varsinkin pakkanen saa nenän kipristelemään paitsi ulko- myös sisäpuolelta. Eikä talvea seuraava katu- ja siitepölykausi ainakaan helpota tilannetta.

Kuivat nenän limakalvot ovat myös taipuvaisia turpoamaan, jolloin nenä menee helposti tukkoon. Ne saattavat myös haavautua ja jopa repeillä.

Mikä tärkeintä, vaurioituneet nenän limakalvot estävät nenää hoitamasta kunnolla tehtäväänsä: lämmittämään, kostuttamaan ja pudistamaan hengitettävää ilmaa. Terve nenä vastustaa vahingoittunutta paremmin erilaisia infektioita ja nenän limakalvojen tulehduksia

Kosteuttava, öljypohjainen nenäsuihke hoitaa

Nenän hyvinvointiin kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota. Kosteuttavat, öljypohjaiset ja lääkkeettömät nenäsuihkeet hoitavat nenän limakalvoja ja edistävät niiden kunnossa pysymistä. Niitä voi käyttää pitkiäkin aikoja turvallisesti.

A-vitamiini tukee suihkeen tehoa, sillä A-vitamiini edistää limakalvojen pysymistä normaaleina.

Nenän limakalvojen kuivumista voi estää jo ennalta. Jos tietää kokemuksesta nenän karstoittuvan ja tukkeutuvan kuivan sisäilman myötä, ennaltaehkäisevän hoidon voi aloittaa heti syksyllä lämmityksen alkaessa. Näin nenä on valmiimpi vastaanottamaan myös pakkaset.

Kosteuttavat nenäsuihkeet sopivat käytettäviksi myös yhdessä avaavien nenäsumutteiden kanssa. Tukkoista flunssanenää avaava hoitokuuri kun supistaa nenän limakalvojen verisuonia ja samalla kuivattaa nenän sisäpintaa. Öljypohjainen nenäsuihke auttaa nenää parantumaan ja myös pitämään limakalvot kunnossa