Femisan Vital emätingeeli

Femisan Vital Kartonki Ja Tuubi Vaaka RGB

Lääkinnällisellä laitteella tarkoitetaan esimerkiksi materiaalia ja tarviketta jota voidaan käyttää ihmisillä esimerkiksi sairauden tai vamman hoitoon tai lievitykseen. Lääkinnällisen laitteen valmistajan on näytettävä toteen sen turvallisuus, käyttötarkoitukseen sopivuus ja suorituskyky.

Intiimialueen kuivuus ja kutina on yleistä kaiken ikäisillä naisilla.

Femisan Vital on hormoniton emätingeeli emättimen kuivuudesta, ärsytyksestä tai kutinasta, yhdyntä- tai virtsaamiskivusta kärsivien naisten oireiden lievittämiseen ja parantamiseen.

Käyttö aloitetaan annostelemalla yksi annos (1ml) Femisan Vital -geeliä päivässä 12 viikon ajan.

Tämän jälkeen suositellaan yhtä annosta (1 ml) joka toinen päivä

3.4/5
Kiitos palautteestasi!
Femisan Vital Kartonki Ja Tuubi Vaaka RGB

 

Femisan Vital on hormoniton emätingeeli emättimen kuivuudesta, ärsytyksestä tai kutinasta, yhdyntä- tai virtsaamiskivusta kärsivien naisten oireiden lievittämiseen ja parantamiseen.

Ainesosat:

Vesi, hypromelloosi, bentsoehappo,maitohappo ja natriumhydroksidi. Geeli ei sisällä hormoneja. pH 3,8.

Lääkinnällinen laite

 • Intiimialueen itsehoitovalmisteilla voi hoitaa monia tavallisia vaivoja -  emättimen kuivuutta hoitaa Femisan Vital
 • Muita hoitokeinoja ovat voiteet, öljyt (ulkosynnyttimiin)
 • Hyvä hygienia on tärkeää. Vältä kuitenkin liian tiheitä pesuja ja voimakkaita pesuaineita.
 • Lääkärin vastaanotolle on syytä hakeutua, jos itsehoito ei auta tai oireet viittaavat tulehdukseen, esiintyy veristä vuotoa,virtsaamisvaivoja, kipuja tai selittämättömiä vuotoja

Femisan Vital_pakkausseloste_otsikko.JPG

Käyttöohjeet – Femisan® Vital

Pakkauksen sisältö

36 g geeliä sisältävä tuubi (riittää n. 30 annokseen)
Asetin emätingeelin annostelua varten (suojamuovissa)
Femisan Vital käyttöohjeet

Yleistä

Emätinatrofian oireet vaikuttavat usein elämänlaatuun ja tyypillisiä oireita ovat emättimen kuivuus, ärsytys tai kutina, sekä yhdyntä- tai virtsaamiskipu. Muita mahdollisia oireita ovat polttava tunne emättimessä, emättimen arkuus ja pienet haavaumat emättimen suulla. Oireet alkavat yleensä muutaman vuoden kuluttua kuukautisten päättymisestä (menopaussi), ne ovat pysyviä, ja ne jatkuvat koko eliniän. Joskus oireet saattavat alkaa jo 40 vuoden iässä. Vähentynyt estrogeenituotanto ohentaa ja haurastuttaa limakalvoa sekä vähentää emätineritteiden tuotantoa.

Käyttötarkoitus

Femisan Vital on hormoniton emätingeeli emättimen kuivuudesta, ärsytyksestä tai kutinasta, yhdyntä- tai virtsaamiskivusta kärsivien naisten oireiden lievittämiseen ja parantamiseen.

Vasta-aiheet

Älä käytä Femisan Vital -emätingeeliä, jos olet allerginen (yliherkkä) jollekin Femisan Vitalin sisältämälle aineelle.

Varotoimet

 • Femisan Vital ei sisällä spermisidejä (eli siittiöitä tappavia aineita), joten geeli ei toimi raskauden ehkäisyvälineenä.
 • Emätingeelin mahdollista vaikutusta siittiöiden liikkuvuuteen ei tunneta. Älä siis käytä geeliä, jos toivot tulevasi raskaaksi.
 • Asetin on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Älä anna muiden lainata asetintasi.

Varoitukset

 • Femisan Vital -emätingeeliä ei saa käyttää heti synnytyksen jälkeen.
 • Älä käytä Femisan Vital -geeliä, jos sinulla on jokin emätintulehdus (esim. sieni-infektio). Keskustele näissä tapauksissa asiasta lääkärin kanssa.
 • Femisan Vital -geelin käyttö saattaa vaikuttaa kondomin tai pessaarin kestävyyteen, joten samanaikaista käyttöä on vältettävä.

Mahdolliset haittavaikutukset

 • Geelin annostelun jälkeen saattaa esiintyä lieviä, ohimeneviä paikallisreaktioita (kuten kutinaa, ärsytystä ja polttavaa tunnetta) tai vuotoa. Jos nämä oireet jatkuvat, lopeta Femisan Vitalin käyttö ja kysy neuvoa lääkäriltä tai apteekkihenkilökunnalta.
 • Käytettyäsi emätingeeliä pitkäaikaisesti voi esiintyä vähäistä tilapäistä vuotoa. Jos oireet jatkuvat, lopeta Femisan Vitalin käyttö ja kysy neuvoa lääkäriltä tai apteekkihenkilökunnalta.
 • Harvinaisissa tapauksissa voi esiintyä vaikeaa ihoärsytystä, yliherkkyyttä tai lieviä reaktioita (kuten polttelua, turvotusta, ripulia). Jos epämukava tunne jatkuu, lopeta Femisan Vitalin käyttö ja kysy neuvoa lääkäriltä tai apteekkihenkilökunnalta.
 • Harvinaisissa tapauksissa samankaltaisten tuotteiden käyttö on aiheuttanut esim. virtsatietulehduksia, munuaistulehduksia tai lantion alueen kipua. Jos näin käy, kysy neuvoa lääkäriltä ja lopeta Femisan Vitalin käyttö.

Femisan® Vital – emätingeelin annostelu

HUOM! Älä käytä valmistetta, jos pakkaus on avattu/vaurioitunut tai jos huomaat jotain poikkeavaa geelin ulkonäössä. Palauta vaurioitunut pakkaus sen ostopaikkaan.

Käyttö aloitetaan annostelemalla yksi annos (1ml) Femisan Vital -geeliä päivässä 12 viikon ajan. Tämän jälkeen suositellaan yhtä annosta (1 ml) päivässä tarvittaessa.

 1. Pese kätesi saippualla ja vedellä.
 2. Siirry paikkaan, jossa sinun on mukava annostella geeliä.
 3. Avaa tuubi.
 4. Paina ja kierrä pakkauksessa oleva asetin tuubiin, kunnes se on kunnolla kiinni (eli ei voi kiertää pidemmälle).

  Femisan Vital_pakkausseloste_käyttöohje1.JPG

 5. Paina tuubia, kunnes asettimeen on siirtynyt 1ml geeliä ja asettimenmäntä pysähtyy. Jatka tuubin kevyttä painamista, jottei mäntä lähtisi valumaan takaisin sisään.

  Femisan Vital_pakkausseloste_käyttöohje2.JPG

 6. Irrota asetin tuubista ja sulje tuubi korkilla.
 7. Helpottaaksesi asettimen viemistä emättimeen voit halutessasi kosteuttaa sen ulkopintaa vedellä. Vie asettimen pää emättimeen (noin 4–5 cm:n syvyyteen) ja paina hitaasti mäntä pohjaan (alkuperäiseen asentoonsa). Vedä asetin emättimestä.

  Femisan Vital_pakkausseloste_käyttöohje3.JPG

 8. Pese kätesi saippualla ja vedellä taas annostelun jälkeen.
 9. Puhdista asetin heti käytön jälkeen. Paina mäntä pysähdyskohdan ohi ja irrota mäntä asettimen muoviputkesta. Pese osat erikseen. Huuhtele lämpimällä, puhtaalla vedellä, kunnes kaikki geeli on irronnut asettimen osista. Anna osien kuivua kunnolla ennen kuin laitat männän takaisin paikoilleen.

VAROTOIMET: Älä koskaan keitä asetinta tai käytä liian kuumaa vettä asettimen puhdistamiseen, sillä muovi voi sulaa tai sen kestävyys heikentyä.

VAROITUS: Älä koskaan käytä mitään puhdistusaineita asettimen puhdistamiseen, sillä puhdistusaineet voivat heikentää asettimen materiaalia tai aiheuttaa ärsytystä emättimessä.

Säilytys ja kestoaika

Säilytä Femisan Vital poissa lasten ja eläinten näkyviltä ja ulottuvilta. Suositeltu säilytyslämpötila on +2 - +25 °C. Viimeinen käyttöpäivämäärä (vuosi-kuukausi) on merkitty ulkopakkaukseen ja tuubin päähän. Kyseinen päivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää. Älä käytä Femisan Vital -geeliä viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Säilytä tuubi sen korkilla suljettuna. Tuubin sisältö on käytettävä 90 vrk:n kuluessa sen ensimmäisestä avaamisesta. Tutkimuksissa on todettu, että tilapäinen jäätyminen ei vaikuta geelin säilyvyyteen tai toimivuuteen.

Femisan Vital -emätingeelin ainesosat

Vesi, hypromelloosi, bentsoehappo, maitohappo ja natriumhydroksidi. Geeli ei sisällä hormoneja. pH 3,8.

Valmistaja

Peptonic Medical AB,
Gustavslundsvägen 143,
SE-167 51 Bromma, Ruotsi,
Puh: +46 8 53020110
Sähköposti: info@peptonicmedical.se

Markkinoija

Orion Pharma, PL 65, 02101 Espoo, Puh: 010-4261

Symbolit ja niiden selitteet: