Burana

Tuttu Burana on tulehduskipulääke erilaisia kiputiloja vastaan.

Ensimmäinen Burana itsehoitolääke, Burana 200 mg tabletit, tuli apteekkeihin vuonna 1986. Burana oli tuolloin jo edelläkävijä, sillä Suomi oli USA:n ja Iso-Britannian jälkeen ensimmäisiä maita, jossa ibuprofeenivalmiste tuotiin itsehoitoon. Lue lisää Burana 200 mg valmisteesta täältä.

Burana tuoteperhe tarjoaa helpotusta kipuun, tulehdukseen ja kuumeeseen aikuisille, lapsille ja vauvoille ja nyt myös paikallisen kivun hoitoon.  

Tutustu Burana tuotteisiin

Ajankohtaista nyt

Ibuprofeeni kipuun, kuumeeseen ja tulehdukseen

Burana tuoteperhe sisältää vaikuttavana aineena ibuprofeenia. Ibuprofeeni on nk. tulehduskipulääke. Se estää kivuntunteen välittymistä keskushermostoon vähentämällä tulehdusta ja kipua voimistavien välittäjäaineiden muodostumista. Se myös alentaa kuumetta vähentämällä kuumetta nostattavien välittäjäaineiden muodostumista. Paikallisessa käytössä ihon läpi imeytyvä ibuprofeeni lievittää kipua ja tulehdusta.

Itsehoitokipulääkkeet, kuten Burana, on tarkoitettu tilapäisen kivun lyhytaikaiseen hoitoon. Käyttämällä kipulääkkeitä pakkauksen ohjeen mukaan, voi myös vähentää niiden käyttöön liittyviä haittoja. Jos kipu ei hellitä tai siitä tulee toistuvaa, tulee kääntyä lääkärin puoleen.

Buranan historia

Ensimmäinen Burana itsehoitolääke, Burana 200mg tabletit, tuli apteekkeihin vuonna 1986. Tuote sai hyvän vastaanoton sekä apteekkien että kuluttajien keskuudessa. Burana voittikin pian käyttäjien luottamuksen ja oli mukana mullistamassa kivunhoitoa ja siihen liittyviä asenteita.

Buranan soveltuvuus kivunhoitoon vakuutti nopeasti ja 400 mg vahvuus saatiin kuluttajien saataville itsehoitotuotteena vuonna 1989. Orion tekee jatkuvaa kehitystyötä ja Burana tuoteperhettä on laajennettu vuosien varrella mm. lasten kivunhoitoon sekä flunssan täsmähoitoon. Tilapäisen kivun nopeaan hoitoon kehitettiin Burana-Caps -valmiste.

Buranagel kipugeeli tuli apteekkeihin vuonna 2018 ja uusimpana tuoteperheeseen saatiin pienten lasten kivun ja kuumeen hoitoon Burana 40 mg/ml oraalisuspensio syksyllä 2021.