Burana

Tuttu ja luotettu Burana on tulehduskipulääke erilaisia kiputiloja vastaan.

Särkylääkemerkki_2020_logo.pngBurana on valittu 20 vuoden ajan Luotetuin Merkki -kuluttajatutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi särkylääkemerkiksi, viimeksi vuonna 2020. Burana on yksi harvoista merkeistä, joka on valittu oman tuotekategoriansa luotetuimmaksi merkiksi jokaisena vuonna.


Burana tuoteperhe tarjoaa helpotusta kipuun, tulehdukseen ja kuumeeseen aikuisille, lapsille ja vauvoille ja nyt myös paikallisen kivun hoitoon.  

Tutustu Burana tuotteisiin

Ajankohtaista nyt

Ibuprofeeni kipuun, kuumeeseen ja tulehdukseen

Burana tuoteperhe sisältää vaikuttavana aineena ibuprofeenia. Ibuprofeeni on nk. tulehduskipulääke. Se estää kivuntunteen välittymistä keskushermostoon vähentämällä tulehdusta ja kipua voimistavien välittäjäaineiden muodostumista. Se myös alentaa kuumetta vähentämällä kuumetta nostattavien välittäjäaineiden muodostumista. Paikallisessa käytössä ihon läpi imeytyvä ibuprofeeni lievittää kipua ja tulehdusta.

Itsehoitokipulääkkeet, kuten Burana, on tarkoitettu tilapäisen kivun lyhytaikaiseen hoitoon. Käyttämällä kipulääkkeitä pakkauksen ohjeen mukaan, voi myös vähentää niiden käyttöön liittyviä haittoja. Jos kipu ei hellitä tai siitä tulee toistuvaa, tulee kääntyä lääkärin puoleen.

Buranan historia

Ensimmäinen Burana itsehoitolääke, Burana 200mg tabletit, tuli apteekkeihin vuonna 1986. Tuote sai huikean vastaanoton sekä apteekkien että kuluttajien keskuudessa. Burana voittikin pian käyttäjien luottamuksen ja oli mukana mullistamassa kivunhoitoa ja siihen liittyviä asenteita.

Buranan soveltuvuus kivunhoitoon vakuutti nopeasti ja 400 mg vahvuus saatiin kuluttajien saataville itsehoitotuotteena vuonna 1989. Orion tekee jatkuvaa kehitystyötä ja Burana tuoteperhettä on laajennettu vuosien varrella mm. lasten kivunhoitoon sekä flunssan täsmähoitoon. Tilapäisen kivun nopeaan hoitoon kehitettiin Burana-Caps -valmiste. Uusin Burana-tuoteperheen jäsen, Buranagel kipugeeli, lanseerattiin vuonna 2018 paikallisen kivun hoitoon.