Bevitamed Täishampoon käyttö

Käyttöohje

Levitä shampoo kosteisiin hiuksiin, aivan kuten tavallisella shampoolla pestessäsi. Hiero hiuksiin ja päänahkaan. Jätä vaikuttamaan kahdeksi minuutiksi ja huuhtele sitten runsaalla, haalealla vedellä. Suojan varmistamiseksi shampoota suositellaan käytettävän kolmen päivän välein.

Ainesosat:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, PEG-4, Rapeseedamide, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Parfum, PEG-200, Hydrogenated Glyceryl Palmate, Cocamidopropyl Betaine, Panthenol, PEG-3 Distearate, Polyacrylate-14, Lauryl Glucoside, Sodium Cocoamphoacetate, Allantoin, Sesamum Indicum Seed Oil, Cocamidopropylamine Oxide, Sodium Chloride, Polyquaternium-10, Tetrasodium EDTA, Menthol, Citric Acid, Glycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, BHT, Sodium Glycolate, Octadecyl Di-t-Butyl-4- Hydroxyhydrocinnamate, Tocopherol, Glycine Soja Oil.

Varoitukset:

Vain ulkoiseen käyttöön. Älä käytä tätä shampoota, jos olet yliherkkä tai allerginen jollekin sen sisältämistä ainesosista. Vältä shampoon joutumista silmiin tai limakalvoille. Jos valmistetta vahingossa joutuisi silmiin tai limakalvoille, huuhtele huolellisesti vedellä. Ei lasten ulottuville eikä näkyville.

Pakkausselosteet_bevitamed_taishampoo_otsikko.JPG

Toimenpidepakkauksen käyttöohje: Bevitamed Täishampoo + kampa

Täitartuntoja ehkäisevä shampoo
Ainutlaatuinen yhdistelmä: Taattu teho ja paras mahdollinen käyttömukavuus

 • Tappaa täit ja saivareet
 • Ehkäisee uudet täitartunnat
 • Nopeavaikutteinen: Tehoaa jo 10 minuutissa (100 % teho todistettu laboratoriotesteissä). Valmistetta ei tarvitse jättää hiuksiin pidemmäksi aikaa eikä yön yli.
 • Silikoniton: helppo pestä pois hiuksista.
 • Ei sisällä hyönteisten torjunta-aineita.
 • Helppo levittää hiuksiin käyttäjäystävällisellä annostelukärjellä.
 • Pesee hiukset pehmeiksi ja kiiltäviksi.
 • Miellyttävä tuoksu.
 • Sopii 1-vuotiaasta alkaen.
 • Ei suositella raskauden ja imetyksen aikana.
 • Suojaa jopa kolme päivää

Lue pakkausseloste huolellisesti ennen käyttöä.

Miten Bevitamed Täishampoota käytetään?

Bevitamed_leaflet_icon1.jpg

Ole varovainen hoitaessasi itseäsi: Kallista päätä taaksepäin, ettei shampoota valu silmiin.

Bevitamed_leaflet_icon2.jpg

VAIHE 1: Levitä shampoo kuiviin hiuksiin

Kiedo hartioille ja kaulalle pyyhe, jotta valmistetta ei tipu iholle eikä vaatteille. Levitä Bevitamed Täishampoo helppokäyttöisellä asettimella suoraan päänahkaan ja hiuksiin koko kuivien hiusten pituudelta. Huolehdi, ettei valmistetta mene suuhun/keuhkoihin tai silmiin (esimerkiksi peittämällä suun/silmät pesulapulla). Varmista, että shampoota leviää kaikkialle hiuksiin ja kiinnitä erityistä huomiota korvantauksiin ja niskan hiusrajaan. Jätä shampoo hiuksiin 10-15 minuutiksi samalla kun kampaat hiuksia (katso Vaihe 2). Älä peitä hiuksia.

Bevitamed_leaflet_icon3.jpg

VAIHE 2: Kampaa hiukset heti Bevitamed Täishampoon levittämisen jälkeen

Onnistuneen hoidon varmistamiseksi hiukset kannattaa kammata huolellisesti tiheällä Bevitamed Täikammalla.

 1. Kampaa ensin hiukset tavallisella kammalla päästäksesi eroon mahdollisista takuista hiuksissa.
 2. Jaa hiukset 4 alueeseen tekemällä jakaus ensin otsasta niskaan ja sitten korvasta korvaan.
 3. Seuraavaksi, kampaa hiukset jokaiselta alueelta tiheällä Bevitamed Täikammalla. Aloita kunkin hiussuortuvan kampaaminen mahdollisimman läheltä päänahkaa. Kampaa aina pään päältä alaspäin.
 4. Puhdista täikampa tasaisin väliajoin vanulapulla irrottaaksesi löytämäsi täit ja saivareet. Siirrä syrjään hiussuortuvat, joissa ei ole täitä/saivareita.
Bevitamed_leaflet_icon4.jpg

VAIHE 3: Pese hiukset 10-15 minuutin kuluttua (mukaan luettuna kampaamiseen käytetty aika)

Lisää ensin hiukan vettä hoidettuihin hiuksiin ja vaahdota shampoo. Huuhdo vaahto huolellisesti pois runsaalla vedellä. Haalean veden käyttö helpottaa huuhtomista. Varmista, ettei shampoota pääse silmiin. Hiuksia ei tarvitse pestä uudelleen tavallisella shampoolla.

Kuivaa hiukset hyvin pyyhkeellä. Älä käytä hiustenkuivaajaa. Huolehdi, että hiukset ovat aivan kuivat ennen nukkumaan menoa, jos shampoota käytetään illalla. Tutki hiukset päivittäin 7 päivän ajan. Toista hoito, jos päässä on edelleen täitä. Useimmissa tapauksissa yksi hoitokerta riittää.

Mitä Bevitamed Täishampoo on?

Bevitamed Täishampoo on läpinäkyvä liuos, joka on valmistettu tätä tarkoitusta varten kehitetystä erikoisöljystä ja täitä torjuvasta LPF®-täisuojakertoimesta. Valmisteeseen valittu erikoispolymeeriöljy tehoaa mahdollisimman hyvin päätäihin. Shampoo on kaksoisvaikutteinen: Se tukkii täin hengitysaukot, kuivattaa ja käpristää täin nahan. Bevitamed Täishampoo ei sisällä hermostolle myrkyllisiä hyönteisten torjunta-aineita, joten täit eivät kehitä vastustuskykyä shampoota vastaan. Bevitamed Täishampoo ei sisällä silikonia (dimetikonia), joten siitä ei jää rasvaisia jäämiä hiuksiin. Parhaan mahdollisen suojan saavuttamiseksi Bevitamed Täishampoo sisältää LPF®-täisuojakertoimen, joka vähentää täiden kiinnittymistä hiuksiin. Kun hiukset hoidetaan ja pestään Bevitamed Täishampoolla, ovat uudet täitartunnat vähemmän todennäköisiä.

Miten Bevitamed Täishampoo suojaa uusilta täitartunnoilta?

LPF®-täisuojakerroin on polymeerin (akrylaatin) ja öljyliukoisten aineiden yhdistelmä, joka vaikuttaa hiuksen pintaan niin, että täiden on vaikeampi kiivetä hiusta pitkin. Tutkimusten mukaan täit eivät jää yhtä helposti Bevitamed Täishampoolla hoidettuihin hiuksiin/kudoksiin.

Milloin Bevitamed Täishampoota käytetään?

Kun epäilet täitartuntaa: Käytä Bevitamed Täishampoota.
(Uusien) tartuntojen ehkäisy: Bevitamed Täishampoota voidaan käyttää säännöllisesti täitartuntojen ehkäisyyn.

Varoitukset

Bevitamed_leaflet_icon5.jpg

VARO SHAMPOON JOUTUMISTA SILMIIN.

Valmisteen sisältämät saippuat ärsyttävät voimakkaasti silmiä. Jos valmistetta joutuu silmiin, huuhtele heti huolellisesti vedellä ja ota yhteys lääkäriin.

Bevitamed_leaflet_icon6.jpg

SYTTYMISVAARA

Pidä hoidettu tukka poissa tulen, liekkien tai kuumien esineiden (esim. kynttilät, takka, hiustenkuivaaja, uuni) lähettyviltä. Älä koskaan tupakoi käyttäessäsi shampoota tai hoitaessasi sillä jotakin toista henkilöä.

 • Älä käytä valmistetta, jos olet yliherkkä jollekin sen ainesosalle. Jos ilmenee ihottumaa, ärsytys tai allergiaoireita, lopeta hoito ja pese hiukset tavallisella shampoolla. Älä käytä valmistetta, jos päänahka on hyvin ärtynyt tai siinä on ihovaurioita.
 • Jos täitä on paljon (> 25 täitä/pää), hoito tulee uusia useitakin kertoja.
 • Jos valmistetta niellään tai hengitetään vahingossa, ota yhteys lääkäriin tai Myrkytystietokeskukseen.
 • Varmista, että peset shampoon huolellisesti pois hiuksista.
 • Jätä shampoo aina hiuksiin 10-15 minuutiksi, mutta ei pidemmäksi aikaa.
 • Älä käytä valmistetta okkluusiohoitona esim. älä peitä hiuksia suihkumyssyllä tai alumiinifoliolla.
 • Kiedo pyyhe hartioille, jotta valmistetta ei pääse tippumaan iholle (kaulalle, hartioille tai rintakehälle). Jos valmistetta pääsee iholle, pese se pois saippualla.
 • Huolehdi että hiukset ovat aivan kuivat ennen nukkumaan menoa, jos shampoota käytetään illalla.

Vain ulkoiseen käyttöön.

Ei lasten ulottuville eikä näkyville.

Mahdolliset haittavaikutukset

Bevitamed Täishampoo on hyvin siedetty ohjeen mukaisessa käytössä. Harvoissa tai hyvin harvoissa tapauksissa voi esiintyä:

 • Ihottumaa ja ihoärsytystä
 • Tilapäistä hiustenlähtöä ja vaurioitumista
 • Silmäluomien lievää turvotusta tai silmien kirvelyä
 • Päänahan kesimistä
 • Harvinaisissa tapauksissa voi esiintyä vakavaa silmien ärsytystä.
  Huolehdi, ettei valmistetta mene silmiin (esimerkiksi peittämällä silmät pesulapulla).

Tuotteeseen liittyvistä vakavista vaaratilanteista tulee ilmoittaa valmistajalle ja valvovalle viranomaiselle (Lääkealan turvallisuus ja kehittämiskeskus Fimea. Puh: 029 522 3341). Tämä on tärkeää valmisteen hyöty-/haittasuhteen jatkuvan seurannan kannalta.

Vasta-aiheet

Valmisteen käytöstä raskauden tai imetyksen aikana ei ole tietoja. Jos saat täitartunnan raskauden tai imetyksen aikana, ota yhteys lääkäriin. Valmiste sopii vain päätäiden häätöön (ei satiaisten eikä vaatetäiden häätöön).

Ei alle 12 kuukauden ikäisille lapsille.

Koostumus

Hydrogenoitu didekeeni, vaahtoa muodostavat aineet (MIPA Laureth Sulphate, Laureth-4, Cocamide DEA), LPF® (seesamiöljy, akrylaattikopolymeeri), hajuste

Säilytys

Säilytä 5 °C – 25 °C:ssa suojassa valolta.

Pakkaukset ja viimeinen käyttöpäivämäärä

Pakkauskoot: 100 ml CE_small.png  + täikampa CE_small.png
250 ml CE_small.png + täikampa CE_small.png

Älä käytä valmistetta pakkauksessa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen.

Lisätietoja: www.bevitamed.fi

Bevitamed_leaflet_footer_202205.jpg