Kuivat silmät voivat oireilla monin tavoin: silmät kutisevat tai kirvelevät, niissä on roskan tunnetta, punoitusta tai valonarkuutta ja näkökyky vaihtelee.

Silmien kuivuminen johtuu kyynelnesteen puutteesta tai sen liiallisesta haihtumisesta – tai molemmista. Ongelmaa lisäävät erityisesti koneellinen ilmastointi ja päätetyö. Talvella silmiä kuivattavat lämmin ja kuiva sisäilma sekä ulkona viima ja pakkanen.

Kuivasilmäisyys lisääntyy hormoni-toiminnan muuttuessa varsinkin yli 40-vuotiailla naisilla. Kuivat silmät vaivaavat aiempaa enemmän myös nuorempia ihmisiä.

UUDELLEEN SULJETTAVA PIPETTI TAI HELPPO SILMÄSUIHKE

Bevita Eye -silmätipat ja -silmäsuihke ovat päiväkäytössä miellyttäviä, koska ne eivät sumenna näköä ja ovat käteviä annostella. Silmätippoja on sekä pullossa että uudelleen suljettavassa pipetissä, joka säilyy 12 tuntia avaamisesta. Pipetit sopivat erityisesti satunnaisesti silmätippoja käyttäville.

Jos koet tippojen käytön haastavaksi, suljetuille silmäluomille suihkautettava silmäsuihke on erityisen hyvä vaihtoehto. Suihkeen käyttö on varsin helppoa ja nopeaa, ja suihkepulloa kannattaakin pitää mukana tai esimerkiksi tietokoneen vieressä heti tarpeen tullen käytettäväksi.

Bevita Eye -silmäsuihke on kotimainen uutuus, jolla on Avainlippu-merkki.

PIILOLINSSIT JA KUIVA-SILMÄISYYS – ONNISTUU!

Kuivat silmät eivät yleensä ole mikään este piilolinssien käyttämiselle. Hyvät hoitonesteet ja kostutustuotteet parantavat piilolinssien käytön mahdollisuutta myös kuivasilmäisyyden oiresta kärsivillä – oikein valittujen linssien lisäksi.

Uusi Bevita Eye Kosteuttava piilolinssien hoitoneste on tuote, jonka sisältämä hyaluronihappo kostuttaa piilolinssejä ja silmiä käytön aikana. Kaikki Bevita Eye -tuotesarjan silmätipat ja silmäsuihke sopivat piilolinssien käyttäjille.