Raskausajalle sopivia tuotteita

Raskausaikana kannattaa miettiä esimerkiksi kaipaako oma ruokavalio täydennystä ravintolisien muodossa ja millaisia ihonhoitotuotteita valitsee käytettäväksi. Mikäli särky vaivaa raskausaikana, niin odottavan äidin on täytyy miettiä särkylääkkeiden oikeaa käyttöä.

Olemme nostaneet tälle sivulle Orion Pharman tuotteita, joista raskaana olevan kannattaa olla tietoinen. Tutustu valikoimaan ja valitse omaan tilanteesi sopivat vaihtoehdot.

Ravitsemus ja vitamiinit

Täydennä tarvittaessa odotusajan ruokavalioita ja varmista elimistölle tärkeiden vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti.

Odottajan hyvinvoinnin perusta rakentuu monipuoliselle ruokavaliolle. Tarvittaessa ruokavaliota voi täydentää ravintolisillä, jotka sopivat raskaana oleville.

Luotettavien tuotteiden tärkeys korostuu erityisesti raskausaikana. Suosi laadukkaita ja tutkittuja vitamiinivalmisteita. Orionin laadunvalvonnasta voit lukea artikkelista 'Tutkitusti, turvallisesti ja tarpeeseen - vitamiinit kulkevat Orionin laatupolkua'.

Vitamiineilla ja kivennäisaineilla on monia tärkeitä tehtäviä terveyden ylläpitäjänä, myös odottavan äidin kehossa.

Placeholder_800x450.png

 

Monivitamiini

Monivitamiini sisältää monipuolisesti tarvitsemiasi vitamiineja ja hivenaineita. Monivitamiinilisää suositellaan ilman A-vitamiinia, koska sitä saa normaalista ruokavaliosta riittävästi ja liiallinen A-vitamiini voi olla haitallista sikiölle. 

Multivita Raskaus ja Imetys -monivitamiini on laadukas monivitamiini erityisesti raskautta suunnitteleville, raskaana oleville ja imettäville naisille. Se sisältää mm. päivittäisen kokonaissaantisuosituksen mukaisen määrän (500 mikrogrammaa) foolihappoa.

Foolihappo 

Foolihapon lisäsaanti nostaa folaattipitoisuuksia, joka puolestaan edistää raskauden aikaista kudosten kasvua, immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja normaaleja psykologisia toimintoja. Kaikille raskautta suunnitteleville suositellaan päivittäistä vähintään 400 mikrogramman foolihappolisää raskausviikolle 12 asti.

D-vitamiini

Edistää kalsiumin ja fosforin normaalia imeytymistä/hyödyntämistä, luiden pysymistä normaaleina sekä lihasten ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. D3-vitamiinilisää suositellaan kaikille raskaana oleville ympäri vuoden 10 mikrogrammaa/vrk.

Kalsium

Kalsium on tarpeellinen luuston pysymiselle normaalina, se edistää myös lihasten normaalia toimintaa ja osallistuu solujen jakautumis- sekä erikoistumisprosessiin.

Magnesium

Edistää normaaleja psykologisia toimintoja, normaalia energia-aineenvaihduntaa, lihasten normaalia toimintaa. Lisäksi magnesium osallistuu solujen jakautumisprosessiin ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Omega-rasvahapot

Omega-3-rasvahapot EPA ja DHA edistävät äidin sydämen normaalia toimintaa.* Lisäksi äidin DHA:n saanti tukee sikiön ja rintaruokinnassa olevien imeväisten aivojen ja silmien normaalia kehitystä.**

*Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla 250 mg EPA:a ja DHA:ta
**Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 200 mg DHA:ta aikuisille suositellun omega-3- rasvahappojen lisäksi (250 mg EPA:a ja DHA:ta). 

Rauta

Edistää punaisten verisolujen ja hemoglobiinin muodostumista, normaalia energia-aineenvaihduntaa, normaalia kognitiivista toimintaa, hapen kuljetusta veressä. Lisäksi rauta vähentää väsymystä ja uupumusta.

B12-vitamiini

Edistää hermoston normaalia toimintaa, normaaleja psykologisia toimintoja, normaalia veren punasolujen muodostumista ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. B12-vitamiinia saadaan vain eläinperäisestä ruokavaliosta, siksi erityisesti vegaanien ja kasvissyöjien kannattaa varmistaa riittävä saanti erillisellä B12-vitamiinilisällä.

 

Vatsan hyvinvointi

Ummetus ja närästys ovat yleisiä vaivoja raskauden aikana

Pegorion, jonka vaikuttava aine makrogoli, sopii käytettäväksi ummetuksen hoitoon raskauden aikana. Tutustu kuitenkin huolella pakkausselosteeseen ja oireiden pitkittyessä ota yhteyttä lääkäriin.

Magnesiamaitoa voidaan käyttää ummetuksen, närästyksen ja ilmavaivojen hoitoon myös raskauden aikana. Kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. 

Placeholder_800x450.png

Kipu

Kivut ja säryt voivat vaivata myös raskauden aikana

Tarvittaessa parasetamolia voi käyttää raskauden aikana. Käytä pienintä mahdollista annosta lyhytaikaisesti ja mahdollisimman harvoin.

Ensimmäisellä ja toisella kolmanneksella ibuprofeenivalmisteita, kuten Burana-tuotteita, suositellaan käytettäväksi vain lääkärin ohjeiden mukaan. Ibuprofeenivalmisteita ei saa käyttää raskauden viimeisellä kolmanneksella. Ibuprofeenin käyttö voi vaikeuttaa raskaaksi tulemista.

Jos olet raskaana tai epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen lääkkeiden käyttöä.

Placeholder_800x450.png

Iho ja kauneus

Kosmetiikkaa harkiten ja kohtuudella

Raskausaikana ihon pintaverenkierto saattaa lisääntyä, jolloin aineiden imeytyminen iholta voi tehostua. Kosmetiikkaa suositellaankin käyttämään kohtuudella raskausaikana. Orionin kosmetiikkatuotteita voi käyttää myös raskausaikana paitsi Bella ja Bellavita tuotteita, joita ei suositella raskaana oleville niiden sisältämän A-vitamiinin vuoksi.

Ylimääräisten hajusteiden käyttöä ei suositella raskausaikana ja tarpeetonta kemikaalialtistusta onkin helppo välttää jättämällä turhia, voimakkaasti hajustettuja tuotteita vähemmälle. Lisäksi voimakkaat tuoksut voivat aiheuttaa raskaanaoleville, joilla on hajuaisti herkistynyt, jopa pahaa oloa. 

Placeholder_800x450.png

 

Raskausarvet

Ehkäise ja vähennä raskausarpien muodostumista raskauden aikana huolehtimalla ihon joustavuudesta. Sebamed Anti-Stretch Mark Cream on tarkoitettu raskausarpien hoitoon ja ehkäisyyn raskauden aikana. Tuotteen käyttö kannattaakin aloittaa heti raskauden alussa. Tutustu myös koko Sebamed-tuotesarjaan, sillä ihon hyvinvointi alkaa jo pesuhetkestä.

Hajusteeton kosmetiikka ja perusvoiteet

Hajusteettomat ihonhoitotuotteet kuten Favora ja Orion perusvoiteet ovat hyvä valinta. Favora on kehitetty yhteistyössä Allergia, iho- ja astmaliiton kanssa ja sarjan kaikki tuotteet ovat saaneetkin oikeuden käyttää arvostettua Allergiatunnusta. Niiden ainesosalista on myös tavanomaista lyhyempi. "Favora sisältää kaiken mitä iho tarvitsee ja vain sen, mitä iho tarvitsee."

Liikkuminen ja jaksaminen

Edistä lihasten normaalia toimintaa ja vähennä väsymystä

Kylmähoito on tehokas ja lääkkeetön apu myös raskausaikana ohimeneviin lihas- ja nivelkipuihin. Movex kylmägeeli

Magnesium edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Multivita Magnesiumsitraatti +B6

Rauta edistää punaisten verisolujen ja hemoglobiinin muodostumista, edistää normaalia hapenkuljetusta kehossa ja auttaa vähentämään väsymystä sekä uupumusta.

Placeholder_800x450.png