Esomeprazol Orion 20 mg

Itsehoitolääke
Esomeprazol Orion sisältää vaikuttavana aineena esomepratsolia, joka estää mahahappoa tuottavan ’pumpun’ toimintaa. Se siis vähentää mahassa olevan hapon määrää.

Käyttöaiheet:

Käytetään refluksioireiden (kuten närästys ja happaman mahansisällön nousu ruokatorveen) lyhytaikaiseen hoitoon aikuisille. Alle 18-vuotiaille ja pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä.

Annostus:

Suositeltu annos on yksi tabletti vuorokaudessa joko ruoan kanssa tai tyhjään mahaan. Älä ota enempää kuin suositeltu annos yksi tabletti (20 mg) päivässä, vaikket välittömästi tuntisikaan oloasi paremmaksi. Saatat joutua ottamaan tabletteja 2 tai 3 päivää yhtäjaksoisesti ennen kuin refluksioireesi (kuten närästys ja happojen nousu ruokatorveen ja suuhun) paranevat. Hoidon kesto on enintään 14 päivää. Käänny lääkärin puoleen, jos refluksioireet pahenevat tai ne eivät parane otettuasi tätä lääkettä yhtäjaksoisesti 14 päivän ajan. Neuvottele lääkärin kanssa ennen lääkkeen käyttöä, jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai jos imetät.

Pakkaukset:

Esomeprazol Orion 20 mg 14 tabl.

Pakkausselosteet:

Esomeprazol Orion 20 mg