Pronaxen 250 mg

Lisäneuvontaa vaativa itsehoitolääke. Saat apteekista lisätietoa valmisteesta, sen käytöstä ja varotoimista lääkevalmisteen luovuttamisen yhteydessä.

Pronaxen 250 mg  on tulehdusta ja kipua lievittävä sekä kuumetta alentava tulehduskipulääke. Pronaxenin vaikuttava aine on naprokseeni. Se vähentää kipua ja tulehdusta aiheuttavien välittäjäaineiden muodostumista elimistössä sekä kuumetta nostavien välittäjäaineiden muodostumista keskushermostossa. Naprokseenin vaikutus voi alkaa hitaammin, kuin muilla itsehoidossa käytettävillä tulehduskipulääkkeillä.

Sen sijaan sen pitkä vaikutusaika mahdollistaa lääkkeen annostelun korkeintaan 1-2 kertaa päivässä. Muita tulehduskipulääkkeitä ei saa käyttää samanaikaisesti.

Käyttöaiheet:

Tilapäisten lievien ja keskivaikeiden kiputilojen, kuten hammassärky, päänsärky, lihas- ja nivelkivut ja kuukautiskivut, oireenmukainen hoito sekä kuumeen alentaminen. Ilman lääkärin määräystä vain tilapäiseen käyttöön. Lääkettä saa käyttää kiputilojen hoitoon enintään 5 vuorokauden ajan ja kuumeen alentamiseen enintään 3 vuorokauden ajan ilman lääkärin määräystä.

Annostus:

Suositeltu annos aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille on 1 tabletti tarvittaessa 1–2 kertaa vuorokaudessa. Kahden tabletin (500 mg) vuorokausiannosta ei saa ylittää. Valmistetta ei saa antaa alle 12-vuotiaille lapsille ilman lääkärin määräystä.

Pakkaukset:

Pronaxen 250 mg 10 tabl.

Pakkausselosteet:

Pronaxen 250 mg