Aptus Nutrisal

Veteen liukeneva täydennysrehu koirien ja kissojen nestetasapainon säilyttämiseen.

Käyttöaiheet:

Nutrisal jauhetta käytetään koiran ja kissan nestehukan korvaamiseen esimerkiksi suolistohäiriöiden yhteydessä. Kun koiralla tai kissalla on ripuli, elimistöstä poistuu suuria määriä nestettä, jolloin lemmikillä on vaara kuivua. Pelkkä vesi ei tällöin riitä, vaan eläin tarvitsee elektrolyyttejä, joita on sopivassa määrin Nutrisal-juomassa. Ripulin iskiessä lemmikille on hyvä antaa lisäksi suolistokäymisen tuotteita sitovia Attapectin tabletteja. Myös kovan rasituksen jälkeen tai helteisen automatkan yhteydessä voi antaa lemmikille Nutrisal-elektrolyyttijuomaa.

Annostus:

Nutrisal jauhetta sekoitetaan 1 mittalusikallinen (20 g) 1 litraan vettä tai ruokaan. Nutrisal-juomaa pidetään vapaasti eläimen saatavilla. Jos eläin on heikkokuntoinen eikä juo, on sitä juotettava usean päivän ajan. Eläimen keskimääräinen nestetarve on 0,5–1 dl/kg päivässä. Nutrisal juomaa annetaan yhteensä vähintään keskimääräisen nestetarpeen verran usein pieniä määriä kerrallaan. Kissa juo normaalisti vähemmän kuin koira.
Mikäli lemmikki ei juo vapaaehtoisesti, Nutrisal-juomaa voi ruiskuttaa vähän kerrallaan eläimen suuhun puhtaalla muoviruiskulla varoen, ettei nestettä mene henkitorveen. Älä nosta eläimen päätä liian ylös.
Ota yhteys eläinlääkäriin, mikäli lemmikki ei jaksa juoda vapaaehtoisesti eikä sitä saa juotettua. Mikäli eläin on pentu, ikääntynyt tai sillä on jokin krooninen sairaus, seuraa tilannetta päivä päivältä ja neuvottele eläinlääkärin kanssa esimerkiksi puhelimitse.

Säilytys:

Huoneenlämmössä (15–25 °C).

Pakkaukset:

180 g jauhe, purkissa on mittalusikka.

Koostumus:

Glukoosi 60 %, maltodekstriini 30,9 %, kaliumkloridi 3,4 %,
natriumbikarbonaatti 3,4 % ja natriumkloridi 2,3 %. Laktoositon.

Ravintoainekoostumus: Tuhka 7,8 %