Aptus Attapectin

Kivennäisvalmiste koiran ja kissan tilapäisiin ruoansulatushäiriöihin (akuutti ripuli).

Käyttöaiheet:

Attapectin vaikuttavat aineet, attapulgiitti ja pektiini, sitovat itseensä ruoansulatukselle haitallisia aineita, kuten bakteerimyrkkyjä ja suolistokäymisen tuotteita ja vievät ne läpi ruoansulatuskanavan suojellen samalla ruoansulatuskanavan seinämiä. Pitkäaikaisessa käytössä attapulgiitti ja pektiini voivat sitoa myös hyödyllisiä aineita, kuten samanaikaisesti annettuja lääkeaineita, vitamiineja ja rautaa. Tästä syystä Attapectiniä suositellaan annettavaksi vasta kolmen tunnin kuluttua lääkityksestä.

Annostus:

 

Koirat:
Alle 10 kg: 1 tabletti 2–3 kertaa päivässä 2–3 päivän ajan
10–20 kg: 1–2 tablettia 2–3 kertaa päivässä 2–3 päivän ajan
Yli 20 kg: 2–3 tablettia 2–3 kertaa päivässä 2–3 päivän ajan
Kissat:
1 tabletti 2–3 kertaa päivässä 2–3 päivän ajan


Tabletin voi tarvittaessa murskata ja liettää veteen.
Ota yhteys eläinlääkäriin, jos lemmikilläsi on alilämpöä, kuumetta, veristä ulostusta, kipuja, kouristuksia tai jos häiriötila jatkuu yli kolme vuorokautta. Mikäli eläin on pentu, ikääntynyt tai sillä on jokin krooninen sairaus, älä odota kolmea vuorokautta, vaan seuraa tilannetta päivä päivältä ja neuvottele eläinlääkärin kanssa esimerkiksi puhelimitse.

Säilytys:

Huoneenlämmössä (15–25 °C).

Pakkaukset:

30 tablettia

Koostumus:

Attapulgiitti, apuaineet, pektiini (E 440). 1 tabletti painaa 0,7 g.

Ravintoainekoostumus: Raakarasva 1,7 %, Raakakuitu 35 %, Tuhka 47 %


Käyttöohje:

Attapectiniä käytetään koirille ja kissoille ruoansulatuksen tilapäisissä häiriötiloissa. Samanaikaisesti eläimelle on annettava riittävästi nestettä (vähintään 0,5–1 dl/kg päivässä), vettä tai mieluiten elektrolyyttijuomaa (Nutrisal® ). Nestetarve kasvaa, jos eläin oksentelee tai ripuloi voimakkaasti.