Bevitamed Plus Syylänpoistaja

Bevitamed-plus-syylanpoistaja-face

CE merkityllä lääkinnällisellä laitteella tarkoitetaan esimerkiksi materiaalia ja tarviketta jota voidaan käyttää ihmisillä esimerkiksi sairauden tai vamman hoitoon tai lievitykseen. Lääkinnällisen laitteen valmistajan on näytettävä toteen sen turvallisuus, käyttötarkoitukseen sopivuus ja suorituskyky.

Bevitamed Plus Syylänpoistaja (50 ml) jäädyttää syylät helposti, nopeasti ja turvallisesti. Jäädyttää syylän juuria myöten. Erittäin helppo- ja nopeakäyttöinen, sopii yli 12-vuotiaille. Pakkaus sisältää kylmää johtavan geelin, joka tehostaa valmisteen vaikutusta.

3.9/5
Kiitos palautteestasi!
Bevitamed-plus-syylanpoistaja-face

Tehokas ja helppokäyttöinen syylien jäädytyshoito.

Koostumus: dimetyylieetteri

Kylmää johtava geeli. Ainesosat: Vesi, propyleeniglykoli, fenoksietanoli, karbomeeri, trietanoliamiini, kapryylihydroksamihappo, metyylipropaanidioli


Pakkaus: Bevitamed Plus Syylänpoistaja, jäädytyshoito 50 ml

Lääkinnällinen laite

Pakkausselosteet_bevitamed_plus_syylanpoistaja_otsikko.JPG

A. Mihin Bevitamed PLUS Syylänpoistajaa käytetään?

Bevitamed PLUS Syylänpoistaja on tarkoitettu aikuisten ja yli 12-vuotiaiden lasten hankalien ja pitkälle kehittyneiden, jo kauan ihossa olleiden syylien poistoon. Tällaisten syylien kovettunut ihokerros on usein jo suhteellisen paksu, jolloin syylänpoistoaineiden on vaikeampi päästä imeytymään syylään kuin jos kyseessä olisi tuoreemmat syylät. Pakkauksen sisältämä kylmää johtava geeli tehostaa valmisteen vaikutusta edesauttamalla varsinaisen kylmähoidon pääsyä (eli johtumista) syylään. Bevitamed PLUS Syylänpoistajan paineistetun säiliön kärki on litteä, jotta kosketuspinta syylään olisi mahdollisimman laaja, ja jotta itsepintaisten syylien tehokas poisto onnistuisi mahdollisimman hyvin.

B. Mitä Bevitamed PLUS Syylänpoistaja sisältää?

Paineistettu säiliö, joka sisältää 50 ml tiivistettyä nestemäistä kaasua, dimetyylieetteriä. Säiliössä on litteä metallinen kärki, jonka avulla kylmää annostellaan syylään. Pakkauksessa on lisäksi putkilo kylmää johtavaa geeliä sekä syylien suojaamiseen tarkoitettuja vaahtolaastareita.
Voit lukea tästä pakkausselosteesta kuinka valmiste toimii ja kuinka sitä käytetään sekä varoituksista ja käytön rajoituksista.

C. Taustatietoa syylistä

Syyliä muodostuu yleensä sormiin, kämmenselkiin, polviin, kyynärpäihin ja varpaiden kärkiin. Ne on helppo tunnistaa kukkakaalimaisesta ulkonäöstä. Syylävirus on erittäin helposti tarttuva ja tarttuu henkilöstä toiseen ihokosketuksen välityksellä tai ihoalueelta toiselle, kun tulehtunut iho koskettaa tervettä ihoa.

Jalkasyylät ovat jalkapohjissa tai varpaiden alapinnalla sijaitsevia tavallisia syyliä. Jalkasyylät ovat usein kivuliaita. Syylän ympärillä on usein vaalea ihorengas ja keskellä tummia pisteitä. Myös jalkasyylät ovat tarttuvia. Ne voivat tarttua henkilöstä toiseen märän/kostean pinnan kuten lattian välityksellä.

D. Kuinka Bevitamed PLUS Syylänpoistaja toimii?

 • Bevitamed PLUS Syylänpoistaja jäädyttää epätoivotun syylän. Kun kylmää jäädytyskärkeä painetaan (annostellaan) syylää vasten, alkaa jäätyminen muutamassa sekunnissa ja iho muuttuu valkeaksi. Lievää kipua, kutinaa ja/tai pistelyä esiintyy jäätymisen aikana. Kun jäädytyskärki poistetaan, palautuu ihon väri ennalleen. Kivun, kutinan ja pistelyn tunne vähenee ja katoaa muutamassa tunnissa.
 • Jäädytetty alue saattaa punottaa sen jälkeen kun ihon lämpötila ja väri on palannut normaaliksi. Jäätymisen seurauksena voi joissain tapauksissa muodostua rakkula (joka joskus täyttyy verellä) syylän alle muutamassa päivässä. Rakkula ei ole aina näkyvä.
 • Jäätynyt iho ja sen alla ollut syylä irtoavat noin 10–14 päivän kuluttua. Sinä aikana uusi iho on muodostunut rakkulan alle.

Bevitamed PLUS Syylänpoistajan jäädytystarkkuutta on verrattu moniin muihin käsi- ja jalkasyylien jäädytysvalmisteisiin kuten voit nähdä vertailukuvista.

Jäädytyshoidon tarkkuus

Pakkausselosteet_bevitamed_plus_syylanpoistaja_tarkkuus.JPG

E. Mitä sinun tulee tietää ennen kuin käytät Bevitamed PLUS Syylänpoistajaa?

 • Älä käytä valmistetta kasvoihin, kainaloihin, rintaan, luomiin, syntymämerkkeihin, syyliin jos niistä kasvaa karvoja, sukupuolielinten syyliin (peniksessä tai emättimen alueella), tai limakalvoille (esim. suussa, nenässä, peräaukossa, sukupuolielimissä, huulissa, korvissa tai lähellä silmiä).
 • Annostele kylmää johtavaa geeliä vain suoraan poistettavan syylän pinnalle, sillä syylävirus on helposti tarttuva.
 • Älä käytä kylmää johtavaa geeliä, jos olet yliherkkä jollekin sen sisältämälle ainesosalle.
 • Älä käytä valmistetta jos et selvästi näe syylää, jota olet hoitamassa.
 • Älä käytä valmistetta ellet selkeästi pysty lukemaan tietoja pakkauksesta tai tästä pakkausselosteesta.
 • Älä käytä valmistetta alle 12-vuotiaille lapsille.
 • Turvallisuussyistä aikuisen on aina käsiteltävä lapsen syylät.
 • Älä käytä syylien suojaamiseen tarkoitettuja vaahtolaastareita ja/tai kylmää johtavaa geeliä avohaavoihin, tulehtuneille tai likaisille haava-alueille.

F. Kuinka Bevitamed PLUS Syylänpoistajaa käytetään?

Käytä Bevitamed PLUS Syylänpoistajaa ja kylmää johtavaa geeliä syylään yhden kerran G-kohdan ohjeen mukaan.

On tärkeää, että pakkausselosteessa annettuja ohjeita noudatetaan tarkasti. Valmisteen huolimaton käyttö voi vaurioittaa ihoa ja johtaa arven muodostumiseen tai hermovaurioon, jonka voi aiheuttaa jäätyminen tai nestemäisen kaasun vuotaminen.

 • Useimmissa tapauksissa riittää vain yksi käsittely syylää kohden. Keskustele lääkärisi kanssa ellei kolmen hoitokerran jälkeen mitään parannusta ole tapahtunut.
 • Odota 14 päivää valmisteen käytön jälkeen, että syylä irtoaa. Ellei syylä ole muuttunut 14 päivän kuluessa, voit käyttää Bevitamed PLUS Syylänpoistajaa toisen kerran.
 • Odota aina 14 päivää ennen uutta käsittelyä.
 • Puhdista jäädytyskärki jokaisen käyttökerran jälkeen alkoholiin kostutetulla kangaspalalla.
 • Anna metallikärjen lämmetä huoneenlämpöiseksi jokaisen jäädytyksen jälkeen ennen kuin aktivoit jäädytyskärjen uudelleen toisia syyliä varten.

G. Käyttöohjeet

Annettuja aikoja tulee noudattaa tarkasti, jotta valmisteen käyttö olisi turvallista ja tehokasta. Ota ajastin valmiiksi esille ja lue käyttöohje kokonaan läpi ennen kuin aloitat valmisteen käytön.

Pakkausselosteet_bevitamed_plus_syylanpoistaja_kaytto.JPG

Tavalliset syylät ja jalkasyylät

Purista varovasti pisara kylmää johtavaa geeliä putkilosta suoraan ja tarkasti hoidettavan syylän pinnalle.

 1. Poista paineistetun säiliön (eli tölkin) suojus ja aseta tölkki pystyasentoon pöydälle tai muulle tasaiselle alustalle.
 2. Pidä tölkki pystyasennossa; aseta suojus takaisin kohdistamalla nuoli jäädytyskuvakkeen kanssa.
 3. Paina suojusta alaspäin 3 sekunnin ajan (EI ENEMPÄÄ KUIN 3 SEKUNTIA). Kuuluu sihisevä ääni.
 4. Ota suojus pois. Paina kylmä jäädytyskärki tarkasti käsisyylää vasten 20 sekunnin ajan ja jalkasyylää vasten 40 sekunnin ajan.

Jos jalkasyylä on kipeä tai sijaitsee erityisen herkällä ihoaluella (sinun on vaikea kävellä kylmäkäsittelyn jälkeen), voit suojata syyläalueen vaahtolaastarilla hoitotoimenpiteen jälkeen. Irrota vaahtolaastari taustapaperista ja aseta se liimapuoli ihoon päin siten, että laastarissa oleva reikä asettuu suoraan pienen, herkän alueen kohdalle.

Puhdista tölkin jäädytyskärki ja laita suojus takaisin suljettuun asentoon. Odota syylän irtoamista 14 päivää.

H. Tärkeää tietoa käyttäessäsi Bevitamed PLUS Syylänpoistajaa

Älä käytä valmistetta jos:

 • aerosoli ei ollut tasaisella alustalla aktivoinnin aikana
 • et kuullut sihisevää ääntä aktivoinnin aikana (aerosolin vapautuminen) ja/tai
 • sihisevä ääni jatkuu aktivoinnin jälkeen ja/tai
 • metallinen jäädytyskärki ei kylmene aktivoinnin jälkeen; metallikärkeen pitäisi muodostua selkeästi näkyvä jäinen pintakerros.

Jos yksi tai useampi edellä mainituista tilanteista jää täyttymättä, voi olla, ettei laite toimi kunnolla. Vika laitteessa voi aiheuttaa vaurion tai riittämättömän/puutteellisen hoitotuloksen.

 • Jäädytyskärkeä ei saa painaa syylää vasten annettuja aikoja pidempään; 20 sekuntia (käsisyylät) tai 40 sekuntia (jalkasyylät). Jäädytyskärkeä ei saa painaa liian voimakkaasti syylää vasten.
 • Jos varpaassa tai sormessa on useampi kuin yksi syylä, hoida vain yksi niistä kerralla. Useamman kuin yhden syylän jäädyttäminen erityisen pienellä alueella voi johtaa pidempään paranemisaikaan tai siihen, ettei alue parane toivotulla tavalla. Hoida jokainen jäljellä oleva syylä erikseen kahden viikon välein.
 • Kylmää johtavaa geeliä saa käyttää ainoastaan itsepintaisten syylien käsittelyssä. Ellet ole varma asiasta, tarkista tilanne lääkäriltä ennen geelin käyttöä.
 • Kivun/pistelyn tunteen pitäisi hävitä syylän käsittelyn jälkeen muutamassa tunnissa. Jos vaiva tai kivun/pistelyn tunne kestää tätä kauemmin tai jos kipu on ennakoitua voimakkaampaa, ota yhteyttä lääkäriisi.
 • Älä käytä tätä valmistetta yhdessä jonkun toisen syylänpoistoon tarkoitetun menetelmän kanssa, koska on epävarmaa kuinka yhdistelmä toimii ihollasi.
 • Älä hengitä höyryä/suihketta. Käytä vain hyvin ilmastoidussa tilassa. Höyryn/suihkeen hengittäminen voi olla myrkyllistä.
 • Syylien suojalaastarit on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan yhden kerran. Hävitä laastarit käytön jälkeen. Älä käytä jo kerran käytettyä laastaria uudestaan.

I. Jatkohoito

 • Pidä hoidettu alue puhtaana.
 • Voit uida tai käydä suihkussa.
 • Älä kaivele tai raavi hoidettua aluetta, sillä se voi aiheuttaa tulehduksen.
 • Suojele rakkuloita tarvittaessa sidetaitoksella tai steriilillä itsekiinnittyvällä siteellä.
 • Älä puhkaise rakkuloita. Niiden puhkaiseminen on kivuliasta ja voi aiheuttaa tulehduksen.
 • Vältä altistumista auringolle tai käytä aurinkosuojavoidetta (suojakerroin 30 tai korkeampi) ja vältä hoidettuihin kohtiin kohdistuvia vaurioita, kunnes ne ovat parantuneet kokonaan (syylä on irronnut ja ihon väri palautunut normaaliksi).

J. Mitä pitää tehdä jos olet epävarma, että kyseessä on syylä?

Käytä Bevitamed PLUS Syylänpoistajaa vain, jos olet varma, että ihomuutos on syylä. Jos olet epävarma, kysy neuvoa lääkäriltäsi. Jos hoidat syylänä ihomuutosta, joka ei kuitenkaan ole syylä, voi viivästys aiheuttaa ihomuutoksen pahenemisen tai sairauden. Lue huolellisesti ”Varoitukset” ja ”Vasta-aiheet”.

K. Haittavaikutukset

 • Käsittelyn jälkeen ihon väri voi muuttua vaihdellen valkeasta punaiseen. Rakkula voi muodostua syylän alle ja kivun/pistelyn tunne kestää tavallisesti muutaman tunnin. Jos kivun/pistelyn tunne jatkuu seuraavaan päivään (24 tuntia) tai jos joku muu ongelma (esim. ihon jäätyminen syylää suuremmalta alueelta tai tunnottomuus) ilmenee, ota yhteyttä lääkäriisi mahdollisimman pian. On tavallista että hoidettava alue on arka muutaman päivän ajan.
 • Syylän irrottua voi iho olla vaaleampi tai siihen voi tulla pieni arpi.
 • Hoidetun syylän keskelle voi muutaman päivän kuluttua ilmestyä mustia pisteitä.
 • Vähäisiä palovammoja voi esiintyä alhaisen jäädytyslämpötilan takia, kun syylän poistoon käytetään jäädytyshoitovalmisteita.

L. Vasta-aiheet

 • Älä käytä valmistetta, jos sinulla on diabetes tai huono verenkierto. Bevitamed PLUS Syylänpoistaja toimii jäädyttämällä syylän. Diabetes-potilailla ja henkilöillä, joilla on huono verenkierto, voi jäädytetty alue parantua hitaammin tai vain osittain.
 • Älä käytä valmistetta, jos olet raskaana tai imetät.
 • Älä käytä valmistetta ärtyneelle iholle tai millekään ihoalueelle, joka on tulehtunut, punoittaa tai jossa on minkäänlaisia viitteitä tulehduksesta, kuten turvotusta tai kutinaa. Voi olla, ettei ihomuutos ole syylä ja että se pitää tutkituttaa lääkärillä.

Varoitukset

Erittäin helposti syttyvä aerosoli. Painesäiliö: Voi revetä kuumennettaessa.
Suojaa lämmöltä, kuumilta pinnoilta, kipinöiltä, avotulelta ja muilta sytytyslähteiltä. Tupakointi kielletty. Ei saa suihkuttaa avotuleen tai muuhun sytytyslähteeseen tai käyttää niiden (esim. kynttilät) lähellä. Ei saa puhkaista tai polttaa edes tyhjänä. Suojaa auringonvalolta ja säilytä kuivassa ja viileässä paikassa. Ei saa altistaa yli 50 °C/122 °F lämpötiloille. Säiliö voi räjähtää aiheuttaen vakavan vamman, jos se puhkaistaan tai altistetaan liian kuumalle.

Sisältää pieniä osia. Metallikärki päällystetty nikkelillä.

Vältä aineen joutumista silmiin. Aineen joutuminen silmiin voi aiheuttaa näön menetyksen. Jos valmistetta joutuu silmiin, huuhtele vedellä 15 minuutin ajan ja hakeudu hoitoon viipymättä.

Vain ulkoiseen käyttöön.
Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Lapset eivät ymmärrä ohjeista kuinka valmistetta käytetään oikein.

Bevitamed PLUS Syylänpoistaja sisältää: Dimetyylieetteri

 • Kylmää johtava geeli (tuubi 5 ml)
  Ainesosat: Vesi, propyleeniglykoli, fenoksietanoli, karbomeeri, trietanoliamiini, kapryylihydroksamihappo, metyylipropaanidioli
 • 6 kpl suojaavaa vaahtolaastaria

Valmistetta voi käyttää koteloon ja tölkin pohjaan merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään saakka

Pakkauksen symbolit:

Pakkausselosteet_bevitamed_plus_syylanpoistaja_symbolit_yhteystiedot.JPG

Pakkausselosteet_bevitamed_plus_syylanpoistaja_koodit.JPG