Artikkelit

9.9.2019 Ihonhoito

Ihoa kutittaa, se hilseilee ja on ärtynyt. Sattuu ja tekisi mieli raapia koko ajan. Peniksen ja etenkin sen päässä sijaitsevan terskan iho on herkkää, ja sen alueelle tulee helposti erilaisia tulehduksia.

Lue lisää
9.9.2019 Ihonhoito

Milloin olet viimeksi katsonut kunnolla alapäätäsi? Tiesitkö, että perusvoiteilla voi hoitaa ulkoisten limakalvojen kuivuutta ja kutinaa? Lue lisää alapään ihonhoidosta.

Lue lisää
17.11.2021 Ihonhoito

Talvi kuivattaa ja ohentaa ihoa, ja se on silloin herkkä ärtymään ja punoittamaan. Kunnon kosteuttaminen on talven tärkein ihonhoitoteko.

Lue lisää
3.6.2015 Ihonhoito

Riittävän tehokkaan tuotteen löytäminen atooppisen ihon kosteuttamiseen voi olla haasteellista. Karbamidivoide tuo monelle kuivaihoiselle helpotusta elämään.

Lue lisää
4.1.2022 Ihonhoito

Käsien ihottuma on syytä hoitaa kunnolla. Säännöllinen perusvoiteen käyttö auttaa ennaltaehkäisevästi ja toimii myös itsehoitona.

Lue lisää
4.7.2018 Ihonhoito

Kesällä iho voi usein paremmin kuin talvella. Kesäihon hoidossa tärkeintä on auringolta suojaaminen ja riittävä kosteutus.

Lue lisää

Kuiva, atooppinen iho:

6.8.2015 Ihonhoito

Atooppinen iho on tavallista ohuempaa. Siksi neste pääsee haihtumaan ja iho kuivuu helposti. Säännöllisen rasvaamisen on todettu hoitavan atooppista ihoa ja vähentävän kortisonivoiteiden tarvetta.

Lue lisää
7.2.2019 Lasten terveys

Mitä eroa on lapsen kuivalla ja atooppisella iholla? Miten vauvan atooppista ihoa hoidetaan, ja mikä auttaa silloin, kun kuivan ja kutisevan ihon hoito tuntuu lapsesta ikävältä? Näillä täsmävinkeillä vauvan ja lapsen atooppisen ihottuman hoito helpottuu.

Lue lisää
23.11.2023 Ihonhoito

Atooppinen ihottuma kutittaa, kirvelee ja punoittaa. Atooppista ihoa on hyvä rasvata päivittäin perusvoiteilla.

Lue lisää
9.9.2019 Ihonhoito

Atooppinen ihottuma ei kerro allergiasta. Rutikuiva, kutiava iho selätetään rasvaamalla. Lue vinkit kuivan, atooppisen ihon hoitoon.

Lue lisää
20.9.2019 Artikkelit

Virallinen käypähoitosuositus atooppisen ihon eli atooppisen ekseeman hoidosta. Duodecim, www.kaypahoito.fi

Lue lisää

Voiteen valintaan apua:

9.9.2019 Artikkelit

Markkinoilla on nykyään kymmeniä – ellei peräti satoja – erilaisia ihovoiteita. Mitä perusasioita pitää tietää, että osaa valita omalle iholle sopivan voiteen?

Lue lisää
20.9.2019 Artikkelit

Voidekieli-suomi -sanakirja. Tiedätkö mitä ovat keramidit, glyseroli tai vaikka karbamidi. Lue perusvoiteiden tärkeimmistä vaikuttavista aineista ja kuinka ne vaikuttavat ihoon.

Lue lisää

Orionin perusvoiteet:

20.9.2019 Artikkelit

Mitä perusvoide oikeastaan tarkoittaa, kuinka kauan perusvoide säilyy ja miten sitä tulisi säilyttää... Lue usein kysyttyjä kysymyksiä ja niihin vastauksia.

Lue lisää
9.9.2019 Artikkelit

Perusvoiteiden historia alkaa jo vuodesta 1921. Kehitystyö on jatkunut tähän päivään asti ja jatkuu edelleen vauhdilla. Lue lisää perusvoiteiden historiasta ja kehityksen nykytilasta.

Lue lisää
28.11.2018 Ihonhoito

Perusvoiteita on tehty Orionissa jo vuodesta 1953. Perusvoiteella tarkoitetaan lääketehtaan valmistamaa lääkkeetöntä voidetta, jonka tarkoituksena on parantaa ihon kuntoa.

Lue lisää