Burana Caps

02-product.jpg

Vaikuttavat aineet, niiden määrät ja pakkauskoko

Burana-Caps 400 mg kapseli: yksi kapseli sisältää 400 mg ibuprofeenia.

Pakkauskoot: 10, 20 ja 30 kapselia (läpipainopakkaus).

Lääkemuoto:Burana-Caps 400 mg kapseli on kirkas, punainen, soikea, pehmeä liivatekapseli, joka sisältää kirkasta viskoosia nestettä. Kapselin pituus n. 15 mm ja leveys n. 10 mm. Kapselissa on merkintä BURANA.

Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen.

Osta verkosta

Burana-Caps lievittää tilapäisiä kipuja ja kuumetiloja nopeasti. Lääkeaine on valmiiksi liuotettuna nesteeseen ja siksi se imeytyy ja vaikuttaa nopeasti. Burana-Caps -kapselien sisältämä ibuprofeeni on ns. tulehduskipulääke. Se estää kivuntunteen välittymistä keskushermostoon vähentämällä tulehdusta ja kipua voimistavien välittäjäaineiden muodostumista. Se myös alentaa kuumetta vähentämällä kuumetta nostattavien välittäjäaineiden muodostumista.

Käyttöaiheet

Burana-Caps -kapseleiden käyttöaiheita ovat tilapäiset kipu- ja kuumetilat, kuten virusten aiheuttaman nuhakuumeen ja influenssan oireet, lihas- ja nivelkivut, päänsärky, migreeni, reumasärky, kuukautiskivut ja hammassärky. Pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä.

Lääkkeen annostus ja ottaminen

Aikuiset ja yli 12-vuotiaat nuoret:
Aikuiset ja yli 12-vuotiaat nuoret: 1 (yksi) kapseli enintään 1–3 kertaa vuorokaudessa. Alle 12-vuotiaiden ei tule käyttää Burana-Caps -kapseleita.

Miten Buranaa käytetään

Juo vähintään lasillinen vettä tai muuta juomaa, kun otat kapselin. Se helpottaa kapselin nielemistä. Ota kapseli pystyasennossa joko seisoen tai istuen. Kapselia ei saa pureskella. Kapselien ottaminen ruuan kanssa vähentää ibuprofeenin mahdollisesti aiheuttamaa mahaärsytystä.

Burana-tabletit voidaan ottaa ruuan kanssa tai aterioista riippumatta. Samanaikainen ruokailu voi hidastaa hieman vaikutuksen alkua, mutta se parantaa yleensä tablettien siedettävyyttä.
Valmiste kuuluu lääkeryhmään (tulehduskipulääkkeet), joka voi vaikeuttaa raskaaksi tulemista. Tämä vaikutus kumoutuu lääkkeen käytön lopettamisen jälkeen. Raskauden aikana ei pidä käyttää mitään lääkkeitä neuvottelematta ensin lääkärin tai apteekin kanssa. Keskustele Burana-Caps -kapseleiden käytöstä lääkärin kanssa, jos tulet raskaaksi.
Ibuprofeenia ei saa käyttää raskauden kolmen viimeisen kuukauden aikana, koska siitä saattaa aiheutua huomattavaa haittaa sikiön sydämelle, keuhkoille ja munuaisille. Burana-Caps -kapseleita voidaan käyttää imetyksen aikana, koska ibuprofeeni erittyy äidinmaitoon merkityksettömän pieninä määrinä
 • Vaikuttava aine on ibuprofeeni, jota on 400 mg yhdessä kapselissa.
 •  Muut aineet ovat:
  Kapselin sisällön apuaineet ovat makrogoli 600, kaliumhydroksidi ja puhdistettu vesi. Kapselin kuoren apuaineet ovat nestemäinen, osittain dehydratoitu sorbitoli, Ponceau 4R (E 124), lesitiini (E 322) ja puhdistettu kookosöljy.
 • Merkintämusteen koostumus on propyleeniglykoli, titaanidioksidi (E 171), polyvinyyliasetaattiftalaatti, makrogoli 400 ja ammoniumhydroksidi.
Valmiste sisältää apuaineena sorbitolia. Sorbitolilla voi olla lievä laksatiivinen vaikutus. Jos lääkäri on kertonut, etteivät jotkut sokerit sovi sinulle, keskustele lääkärin kanssa ennen tämän lääkevalmisteen ottamista.

Valmiste sisältää apuaineena atsoväriä Ponceau 4R (E 124), joka saattaa aiheuttaa allergisia reaktioita.
 • sairastat maha- tai pohjukaissuolihaavaa
 • sinulla on aiemmin ollut mahan tai pohjukaissuolen haavauma, joka on uusiutunut kerran tai useammin
 • sinulla on aiemmin ilmennyt ruoansulatuskanavan puhkeama tai verenvuotoa (esim. mustia tai verisiä ulosteita, verioksennuksia, anemiaa) tulehduskipulääkkeiden käytön yhteydessä
 • lääkärisi on kertonut, että sinulla on alttius ruoansulatuskanavan verenvuodoille
 • sairastat vaikea-asteista sydämen vajaatoimintaa
 • sairastat verenvuototautia (hemofiliaa) tai trombosyyttien vähäisyyttä (trombosytopeniaa) tai käytät veren hyytymistä tai veritulppien muodostumista estävää lääkitystä (esim. varfariinia)
 • olet viimeisellä raskauskolmanneksella
 • sairastat astmaa ja olet allerginen (yliherkkä) asetyylisalisyylihapolle tai jollekin muulle tulehduskipulääkkeelle
 • olet allerginen (yliherkkä) ibuprofeenille tai valmisteen jollekin muulle aineelle.